Ti kibírnátok, kepesek lennetek ra?
úristen.. hát én biztosan elmennék a párommal a kedves anyósékhoz és kerek perec megmondanánk nekik, hogy a 6 millió forint hitelt ti nem fogjátok fizetni, fizessenek ki vagy a házukat adják oda, vagy keressenek más módot rá.
de ez mindennek a teteje, hogy ti fizetitek a hitelüket, ők meg a másik gyereküknek adnak ingyen egy lakást.. ez hol korrekt??
amúgy nyilván ostoba volt a párod, amikor felvette nekik a hitelt. főleg,hogy autóra és egyéb fontos dolgokra kellett a pénz. de ezt már nem lehet visszacsinálni.
amennyiben nem hajlandók visszafizetni nektek a hitelt, én biztosan nem állnék velük többet szóba. ez mindennek a teteje.
Kérdező! Ilyen fiatalon, ekkora terhet ne vegyél a nyakadba!!
Én két megoldást látok:
1. a párod nevére kerül a ház, ő fizeti a hitelt. Ha azt akarja, hogy te is adj bele a törlesztőbe, akkor a te neveden is legyen a ház valamilyen arányban.
2. a párod testvére nevére kerül a ház és a hitel is.
Szerintem ezeken kívül nincs más lehetőség.
Amúgy egy élősködő bagázs az egész família. A leghalványabb jelét sem mutatják annak, hogy valahogy megpróbálnák rendezni a helyzetet...ezen azért gondolkodj el.
Kérdező, külön kassza, de azonnal! Ti még csak együtt jártok, nem vagy a felesége, nem kötelességed a szülein segíteni. Ő azt tesz a pénzével, amit akar, költheti a családjára is, de neked nem kell ezt tenned. Fizesse a barátod a törlesztőket, de te ne adj bele, mert ha szakítanátok, soha nem látod azt a pénzt, és évek múlva indulhatsz a nagy nulláról, mert nem lesz megtakarításod.
Ha a barátod szeret, meg kell értenie, hogy nem a te dolgod az ő szülei életét rendbe tenni. Ha szeret, a pénzed nélkül is kellesz neki!
Valószínűleg kilépnék ebből a kapcsolatból, több okból is. Egyrészt, a párod családja menthetetlen, egy kevés törekvés sincs arra, hogy segítség a párodat, hogy a SAJÁT hitelüket kifizesse, és gyanítom nem ez volt/lesz az első húzásuk amiből mindenki sz*rul jön ki, csak ők nem. (Ismerek ilyen családot, 3 másik baráttal, családdal játszották el ugyanezt, hogy kezesként belevitték a hitelbe őket, vagy éppen a saját nevükre vetették fel, aztán pár hónap után éppenséggel nem voltak hajlandóak fizetni és konkrétan tönkretettek még 3 családot, és őket ez egyáltalán nem zavarta egy percig sem. Nagymamát húzzák le folyamatosan, a fiaik barátnőit stb.)
Neked idegenek ők, akik téged csak egy pénzeszsáknak néznek, a semmire fizetsz havi 55.000 forintot. Teljesen biztos vagy benne, hogy életed végéig a pároddal leszel? Mert ha 1-2 év múlva, vagy akár már most rádöbbentél, hogy nem, akkor bizony csúnya nagyot buktál.
Másrészt azért sem maradnék én egy ilyen helyzetben, mert racionális gondolkodású vagyok, az üzleti életben dolgozom, és nem egy ilyen hasonló esetet láttam amikor végül az bukott a legnagyobbat akinek aztán semmi köze nem volt az egészhez, még csak rokoni szálon sem.
Összegezve, biztosan nem kockáztatnám a saját megélhetésem, a jövendőbeli gyermekeim életét és anyagi biztonságát egy kretén család miatt. Valamint ne haragudj, ha a párodat erre rá tudták venni a szülei úgy, hogy ő nagyon jól ismeri őket, és gyanítom nem 2 hét alatt lettek ilyen suttyók, akkor aggódnék, hogy máskor, másba is belemenne a "család" kedvéért. Idegileg sem bírnám ezt a helyzetet, és tuti a végén én mennék tönkre a sok hülye miatt. Nem vállalnám, akárhogy nézem , és akármekkora lenne a szerelem. Még fiatal vagy, ne vegyél a nyakadba egy ilyet, és menj ameddig tudsz...sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!