Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valahogy megszerezhetjük a...

Valahogy megszerezhetjük a kocsit?

Figyelt kérdés
A barátom 25 éves.A szülei hitelt,hitelre halmoztak,és ennek a gyerekeik itták meg a levét.Mikor már nem tudták fizetni hiteleiket,saját fiúkat is belerángatták ebbe,és vele is vetettek fel hiteleket.Emiatt képtelen elkezdeni saját életét,mivel a fizetésének fele elmegy a hitelekre plusz havi 50000-et fizet a szüleinek,amiért velük él.Ő fizette a kocsi teljes hitelét,mivel szülei nem tudták.Természetesen az apja nevén van az autó.De a barátom javíttatja,és ő is tankolja.Élősködnek rajta,parancsolgatnak neki,és azt is meg akarják tiltani,hogy én odamenjek hozzájuk.Holott én soha egy rossz szót nem szóltam neki.Nálunk pedig pici a hely,egy szobában vagyok húgommal.Szinte tönkre akarják tenni a kapcsolatunkat.Egyszerűen hülyék.A barátom szeretne külön albérletbe költözni,de nem tud,mert munkába járás miatt kell neki kocsi.De ugye az apja nevén van,és hiába tudják,hogy egy fityinget nem költöttek rá,mégsem adják neki.Pedig nekik tankolni sem lenne pénzük,ha a barátom azt az 50000-et nem fizeti nekik többet,hisz gyakorlatilag abból esznek.Igazából mindenki tudja,és tanúsíthatja hogy ő fizette ki.Akkor jogi úton megszerezhető az autó?mert ők ennyire bolondok,hogy beszélni nem lehet velük.Elképzelhetetlennek tartom,hogy egy szülő,hogy lehet ilyen gyerekeivel.De ők ilyenek.Minél előbb szeretnénk elszakadni tőlük.Én még tanulok,így én sem tudok beszállni pl.az albérletbe.Már több mint egy éves a kapcsolatunk.Nem szeretném,hogy rámenne a kapcsolatunk arra,hogy miattuk nem tudunk találkozni.Valamint kihasználják őt,és ez borzasztó.Ő is már teljesen utálja őket,folyamatosan veszekednek,és oktatják.A barátom éjjel nappal dolgozik,hogy el tudjon menni tőlük,de így sosem fog tudni.

2016. jan. 25. 14:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

50-ert talalna valami kis szobat is a melohoz kozelebb, fuggetlenedhetne a szuloktol es legalabb nem huznak le utana.

A hitelt o vette fel, neki is kell visszafizetni, de eleinte minden penzt arra kene feltenni, hogy minel elobb elotorlessze, hogy legalabb a kamatoktol megszabaduljon.

Az meg mar ne is haragudj de nem erv, hogy jaj hat nekem ugy messze lenne meg buszozni, legalabb te ne magadra gondolj hanem erre a szerencsetlenre, es azt nezd hogy neki hogy lenne jobb.

Autot meg szerintem se tartson fenn valaki aki ugy el van uszva hitelekkel hogy lakhatast se tud, eloszor egy rendes kis garzonra legyen eleg a penz, aztan utana lehet auton gondolkodni.

2016. jan. 25. 15:35
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

A hitelek felvételekor gyakran kérnek kezest, ki az? Milyen hitelekről van szó?

Ha a hitel tárgya nem az én tulajdonom, én bizony nem fizetném a semmire! Pl. autóhitel: nem fizetem, jön a végrehajtó és elviszi. Persze első körben a kezest veszik elő, és az volna a jó dolog, ha a kezesek a szülei!

Jobb lenne több pontos infó ezekről a hitelekről.

2016. jan. 25. 15:40
 13/16 anonim ***** válasza:

autóra nincs kezes, mivel a bank fogja és elveszi a kocsit ha fizetésképtelen a hitelező.

én a helyében azt csinálnám, hogy szépen eladnám a kocsit hitellel együtt, jóval ár alatt és akkor nem fogja 2020-ig nyögni a hitelt.

én anno vettem 1,8 millióért használt kocsit, 10 évre hitellel, mire lejárt a hitel (1 milliót vettem fel) 2,2 milliót fizettem vissza az 1 millára, és a kocsit 350 ezerét adtam el.

szóval megvan a "szépsége" az ilyen hiteles autóknak :)

tehát le kéne mondania a kocsiról, ha a szülei ilyen patkányok, vesz egy használt autót pár százezerért, de akkor nem függ a szüleitől.

a döntés adott, és az ő kezében van.

2016. jan. 25. 16:29
 14/16 A kérdező kommentje:
Megpróbálok összességében az eddigiekre válaszolni.Szóval..mi nem összeköltözni szeretnénk,csak ő szeretne külön költözni a szüleitől,hogy ne tudják tovább anyagilag kihasználni.17éves vagyok.A hiteleknél gondolom,ahogy most is mindenben,nem igazan adtak neki sok választást.Az autó hitelét már lefizette,azthiszem épp nemrég.Más hitelek vannak,gondolom olyasmik amikből a saját hiteleiket akarták fizetni.A lakásukat így is idén elvették,így albérletben élnek.Az autó eladását,és hogy felezzék el a pénzt én is ajánlottam.De a szüleiknél ez sem opció.Amit tudni kell,hogy a szüleik az autót arra használják,hogy heti egyszer lemennek az egy utcával messzebb lévő pennybe.(gyalog max 10perc).vagy esetleg miután a barátom teletankolja,hogy munkábamenet elég legyen a benzin.Bepattannak és elutazgatnak a 30km-re lévő városba.Szóval elengedhetetlen az életükhöz.Nem tudom miért ragaszkodnak hozzá,amikor nem tudják amúgy sem tankolni.már nézzük az albérleteket.csak egyszerűen számomra nem felfoghato,hogy lehet egy szülő ilyen a gyerekeivel.Nem tartom önzőségnek,hogy nem akarom,hogy messzebb költözzön.Másrészt ő sem akar épp miattam.Idén váltottam iskolát,épp,hogy többet találkozhassunk,ha most oda költözne ugyan ott tartanank(es nem eppen szeretem ezt az iskolát,sőt minden nap egy szenvedes hogy bemenjek oda)de miatta megtettem.Szóval nem tartom magam önzőnek.
2016. jan. 25. 17:27
 15/16 anonim ***** válasza:

1. A barátod költözzön külön, akár egy szobába is.

2. Ne tankoljon az autóba és ne is használja

3. Ne adjon a szülöknek semmit, csak a saját tartozását törlessze a banknál.

Így egy év alatt egyenesbe jön anyira, ha csak annyit fizet, amennyi muszáj (bank), a többit félre tudja tenni.

2016. jan. 25. 18:08
 16/16 A kérdező kommentje:
Úgy lesz 😊
2016. jan. 25. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!