Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért csak csekély esetben...

Miért csak csekély esetben szólnak műsorok az örökbefogadásról, mint alternatív gyermekvállalási lehetőségről?

Figyelt kérdés
Sokan élből elutasítják az örökbefogadást. Miért? Az a pici gyerek nem tehet semmiről, és neki is járna egy szerető család. Mégis sokan azt mondják, h inkább ne legyen gyereke, vagy azt h más gyerekét nem fogja nevelni, stb... Az a kisgyerek olyan lesz ahogyan nevelik. És az a kisgyerek nagyon hálás lesz később ha már érti a dolgokat...

2016. jan. 24. 15:07
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, ha olyan szülőkről beszélünk akik tisztában vannak vele h nem is tudják, és esetleg nem is akarják nevelni a gyereket, de nem is mondanak le róla... Miért? (anno én is úgy kerülhettem a szüleimhez h megfenyegettek az alkesz "apám" h mondjon le rólam....mert dacból h "anyámnak" betartson nem írta alá az örökbe adást).
2016. jan. 24. 17:11
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Önmagáról nagyon kevés ember képes belátni, hogy alkalmatlan a szülői szerepre.

Ami pedig a becsúszott babákat illeti... nem igazán életszerű, hogy tömegek vállalnák ezt a fajta kvázi "béranyaságot", pusztán szívjóságból, önzetlenségből...

Mert a terhesség igen kellemetlen, sokszor veszélyes mellékhatásokkal jár. Az anyuka hetekre, hónapokra kiesik a munkából, tanulásból, kockáztatva mondjuk, hogy elveszíti az állását. Ráadásul a terhességet nem lehet eltitkolni, mindenki látja rajta, aztán meg magyarázkodni kell, hogy hova lett a gyerek, jönnek az ítélkező megjegyzések, stb.

Ezek mind olyan dolgok, amit az ember a saját gyermekéért vállal, de azért, hogy utána másnak adja, már kevésbé...

2016. jan. 25. 00:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!