Hogyan kerülhet valaki lakásotthonba?
Nehezen...Legtöbbször olyan gyerekek kerülnek be,akiknek egyik szülöje börtönben van,a masik nem foglalkozik a gyermekkel,ha nagyon hàtrànyos helyzetben àlnek,ha a gyermek többszörösen elkövet büncselekményt,mint lopàs,verekedés,zsarolàs,iskolakerülö.Vagy olyanok,akik a nevelöszülöktöl menekülnek,vagy a nevelöszülö nem akarja öket,olyankor kerülnek lakasotthonba.De volt eset amikor a 12 éves làny azért került be mert prostituciot folytatott.Aztan ismertem olyat aki azért került be,mert anyja ,apja beteg,ö maga meg skizofrénnel küszködött,s szüksge volt a 24 oràs felügyeletre.
Én is laktam lakasotthonba.Nagyon nehezen kerültem be,mivel velem nem volt gond,csak édesanyàmmal romlott meg a viszonyom,s menekülni akartam.Elöször àtmeneti otthonba helyeztek,kb 1 honapra,s utana volt egy tàrgyalàs,ahol nagyon ki kelett àlljak amellett hogy lakasotthont akarok.Bekerültem,de csak nehezen.Lakàsotthon valoban csak a nagyon ràszoruloknak van fennttarva.Ugyanakkor nagy tapasztalatom,hogy a 95 szàzalék,akik nem önkéntesen mentek be,rendszeres szökésben vannak,holott a lakasotthon egy igen kényelmes hely,kényelmesebb a kollégiumnal.Rendesen kapunk enni,havonta zsebpénz,havonta ruha vàsàrlàs,tiszta hely,rendszeres programok,nagyoknak akàr discoba menetel havonta,szinhàzlàtogatàs,nyàron külföldi nyaralàsok,gyermeknap,karàcsony értékes ajàndékokkal.Föznek,mosnak ràd.Takaritani mi takaritunk,beosztva.Söt sok helyen a nagyobbaknaka cigizisre is szemet hunynak...Nagyon jo hely,amit nem becsül mindenki.
4 évet tölöttem ott,csodés emlékeim vannak,persze rengeteg tapasztalatom,hogyan megy tönkre egy-egy gyermek jövöje.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!