Mit tehet egy szülő a következő esetben?
Egy ismerősöm helyzetét írom le, nem én vagyok sem a szülő, sem a gyerek. Szóval az ismerőséknek van két gyerekük, a kisebbik 2-3 éve végzett a szakközépiskolával, vele vannak problémák. Az ismerősöm panaszolta el nekem, mennyire a fejére nőtt a leányzó. 22 éves, sajnos korán teherbe esett egy pár évvel idősebb pasastól, a gyerek már kb. 2 éves. A lányuk és a pasija azóta otthon élnek a lány szüleinél (vagyis az ismerősöméknél) a gyerekkel együtt, régóta fizetnek egy lerobbant, régi lakást albérletként, de nem laknak ott. Azt tervezik, hogy megveszik a lakást, ezért már nekiálltak felújítani (erről állítólag szerződést is kötöttek a tulajjal), de ezt is az ismerősöm finanszírozza nekik. Hitelt nem kapnak, mert a lány párjának mindenfelé tartozásai vannak. A rezsibe nem fizetnek bele, állítólag nem kevés bosszúságot okoznak a házban élőknek, ezenkívül a háztartási munkákból sem veszik ki a részüket. A lány még otthon van a gyerekkel, de a gyerek ellátásán kívül semmit nem csinál állítólag. Az utóbbi időben már azért is kivan az ismerősöm, mert a pasas kocsiját kivonták a forgalomból, nem volt mivel munkába járnia, ismerősöm egy ideig segített nekik és odaadta az ő autóját, de már teljesen kisajátították az autóját, éjjel-nappal használják.
Mikor az ismerősöm összeveszik velük (fültanúja is voltam 1-2 beszélgetésnek), a lány annyival takarózik, hogy ő fáradt a gyerektől, ezért nem segít a házimunkákban, a kocsit meg intézik, másik autót akarnak venni, csak a kiszemelt autónál nem stimmelnek a papírok, ezért hetek óta áll az ügy. Azzal vagdalózik állítólag, hogy normális szülő annak örül, ha a gyereke nála lakik (mikor az anyja sérelmezi, hogy ő tartja el őket), és nem akarja soha kidobni a gyerekét, hanem örül, ha segíthet neki. Ha az anyja elkéri a saját kocsiját, mert kell neki, felháborodnak, hogy nekik kell az autó és miért nem tud az ő borzalmas anyja önzetlenül segíteni a lányának, miközben más szülő megteszi. Ezenkívül állítólag állandóan a nagyobb testvérére mutogat, hogy ő mit kapott (lepofátlanozza azért, mert pl a testvére beáll a saját autójával a szülei garázsába, és a lány párja ezért nem tud beállni az ő autójával - korábbi dolog). Ha az anyja ki akarja tenni őket, fenyegetőznek, hogy többet nem látja az unokát.
Ti mit tennétek a következő helyzetben? Nincs hova menniük, a jövedelmüket elverik, autójuk, lakásuk nincs, tartozások mindenfelé. Az ilyen élősködő embereknek létezik egyáltalán kiút?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!