Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehet egy szülő a következ...

Mit tehet egy szülő a következő esetben?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm helyzetét írom le, nem én vagyok sem a szülő, sem a gyerek. Szóval az ismerőséknek van két gyerekük, a kisebbik 2-3 éve végzett a szakközépiskolával, vele vannak problémák. Az ismerősöm panaszolta el nekem, mennyire a fejére nőtt a leányzó. 22 éves, sajnos korán teherbe esett egy pár évvel idősebb pasastól, a gyerek már kb. 2 éves. A lányuk és a pasija azóta otthon élnek a lány szüleinél (vagyis az ismerősöméknél) a gyerekkel együtt, régóta fizetnek egy lerobbant, régi lakást albérletként, de nem laknak ott. Azt tervezik, hogy megveszik a lakást, ezért már nekiálltak felújítani (erről állítólag szerződést is kötöttek a tulajjal), de ezt is az ismerősöm finanszírozza nekik. Hitelt nem kapnak, mert a lány párjának mindenfelé tartozásai vannak. A rezsibe nem fizetnek bele, állítólag nem kevés bosszúságot okoznak a házban élőknek, ezenkívül a háztartási munkákból sem veszik ki a részüket. A lány még otthon van a gyerekkel, de a gyerek ellátásán kívül semmit nem csinál állítólag. Az utóbbi időben már azért is kivan az ismerősöm, mert a pasas kocsiját kivonták a forgalomból, nem volt mivel munkába járnia, ismerősöm egy ideig segített nekik és odaadta az ő autóját, de már teljesen kisajátították az autóját, éjjel-nappal használják.

Mikor az ismerősöm összeveszik velük (fültanúja is voltam 1-2 beszélgetésnek), a lány annyival takarózik, hogy ő fáradt a gyerektől, ezért nem segít a házimunkákban, a kocsit meg intézik, másik autót akarnak venni, csak a kiszemelt autónál nem stimmelnek a papírok, ezért hetek óta áll az ügy. Azzal vagdalózik állítólag, hogy normális szülő annak örül, ha a gyereke nála lakik (mikor az anyja sérelmezi, hogy ő tartja el őket), és nem akarja soha kidobni a gyerekét, hanem örül, ha segíthet neki. Ha az anyja elkéri a saját kocsiját, mert kell neki, felháborodnak, hogy nekik kell az autó és miért nem tud az ő borzalmas anyja önzetlenül segíteni a lányának, miközben más szülő megteszi. Ezenkívül állítólag állandóan a nagyobb testvérére mutogat, hogy ő mit kapott (lepofátlanozza azért, mert pl a testvére beáll a saját autójával a szülei garázsába, és a lány párja ezért nem tud beállni az ő autójával - korábbi dolog). Ha az anyja ki akarja tenni őket, fenyegetőznek, hogy többet nem látja az unokát.

Ti mit tennétek a következő helyzetben? Nincs hova menniük, a jövedelmüket elverik, autójuk, lakásuk nincs, tartozások mindenfelé. Az ilyen élősködő embereknek létezik egyáltalán kiút?

2016. jan. 21. 11:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
ultimátumot adnék: Kicsi lány mától segít otthon, közösen fizetik a pasival a rezsi felét. Ha ez nem működik kapnak két hónapot, utána fel is út le is út. Gyerek már mehetne bölcsibe a lány meg dolgozni.
2016. jan. 21. 11:59
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát ne haragudj, de itt az ismerősöd a lúzer. Csak azt lehet ennyire lehúzni, aki hagyja. Valószínűleg a gyerek se züllött volna le ennyire, ha időben fenéken rúgják és kényszerítik, hogy a saját lábára álljon.

Most is ez az egyetlen megoldás, jobb későn, mint soha: közölni velük, hogy ekkor meg ekkor költözniük KELL.

2016. jan. 21. 11:59
 3/11 A kérdező kommentje:
Régebben, úgy tudom, 1-2x kiadták az útjukat a szülők, de az unoka miatt mindig kibékültek az fiatalokkal és visszaengedték őket. Volt, hogy emiatt 1-2 hónapig nem látták az unokát, ami nagyon megviselte őket.
2016. jan. 21. 12:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj, de ebben az ismerősöd is hibás, hogy hagyja, hogy így kihasználják. Aki ilyen lüke, az ne panaszkodjon.

Mi az, hogy még az autóját is odaadja nekik.

Húzzanak el dolgozni. A nő is már dolgozhatna, a gyerek mehet bölcsibe. Nem csecsemő már.

Én kemény lennék velük, különben nem értik meg.

Mondjuk én egy ilyen lepukkant, semmirekellő pasit eleve nem engedtem volna odaköltözni sem. Hiába a gyerek apja. Ha a lány vele akar élni, akkor teremtsék meg a rá valót. Ha az én támogatásomra vágyik, akkor pedig az én szabályaim szerint élünk.

Egyébként ne foglalkozz vele!!! Az ismerősöd soha semmit sem fog tenni, csak panaszkodni.

2016. jan. 21. 12:04
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezek után még szerencsétlenebbek, ha hagyják magukat az unokával zsarolni. Nem sajnálom őket. Viszont még mindig a drasztikus módszert javasolnám, az unokához meg lehet nagyszülői láthatást kérni.
2016. jan. 21. 12:05
 6/11 anonim ***** válasza:
Elég drasztikus dolog, de ha ilyen ingyen élők akik mindent elvárnak és még csak tenni sem hajlandóak semmiért, akkor kérvényezni kell a nagyszülőnek, hogy gyámság alá vegye az unokát, mert egyáltalán nem képesek róla gondoskodni. Nagy macera, meg a gyerekéről van szó, de majd megtanulják ha a gyerek nélkül mehetnek a híd alá. Vagy csak ezzel befenyíteni őket, nem kell tudniuk, hogy csak üres szavak.
2016. jan. 21. 12:14
 7/11 anonim ***** válasza:

- lány pasiját kiköltöztetném

- kislánynak megmondom: akkor X forintot havonta letesz, vagy van anyaotthon

- am. van nagyszülői láthatás!

2016. jan. 21. 12:35
 8/11 anonim ***** válasza:
hagyni kell az egészet a fenébe és ha nem láthatja az unokát akkor a bírósághoz kell fordulni, ugyanis egy nagyszülőnek joga van látni az unokáját.Ja és ha nem kapja meg az autót, mondván nekik kell, akkor bejelenteném, hogy ellopták az autómat, rendőrnél később ott heherészik hogy félreértés történt,de a gyerekekkel suttyomban közölném, hogy legközelebb nem vonja vissza a feljelentést úgyhogy tessék a kocsit visszaadni.a házból(mivel nem tulajdonosai annak kidobnám őket és ennyi. Ennyi vesződséget nem ér egy unoka sem pláne ha ezekkel nő fel lehet a gyerek is ilyen flegma lesz majd a nagyszülőkkel.
2016. jan. 21. 12:58
 9/11 anonim ***** válasza:
sógorom is állandóan az unokával zsarolja az anyósomékat,de én speciel egyszer vázoltam velük mi a véleményem és innentől kezdve mindenki magának hülye alapon nem szólok bele. Majd amikor a 10 éves elkényeztetett kis hülyegyerek(mert már most hisztizik mindenen) visszaszól nekik könnyedén dobbantanak csak addig elúszik 10 drága évük,de az ő dolguk.
2016. jan. 21. 13:01
 10/11 anonim ***** válasza:
Kiraknám őket. És elintézném, hogy az unokát a gyámságom alá helyezzék, hogy ne tudjanak ezzel zsarolni.
2016. jan. 21. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!