Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van ez? Édesanyám nem...

Miért van ez? Édesanyám nem akar már segíteni. Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A párommal vettünk közösen hitelre egy lakást,és megszületett a várva-várt kislányunk,aki most 8hónapos.Édesanyám rengeteget segített,és megígérte hogy szegény elhúnyt nagymamám lakását kiadják albérletbe,és annak a bérleti díjnak a felét megkapom segítségnek a hitelünk rendezésére,ami havonta 82ezer Forint,és eléggé nehezen tudjuk fizetni így ,hogy itthon vagyok a picivel,és csak a párom dolgozik.Aztán egyik nap megtudtam a hugomtól,hogy anyu már nem akarja azt a pénzt nekünk adni ,mert a telket akarják felújjítgatni belőle.A másik ami szintén rosszul esett,hogy anyum tudja ,hogy ha visszamegyek majd dolgozni,akkor este fél8-ig vagyok beosztva a munkahelyemen,és így esélyem sincs elmenni a kislányomért a bölcsibe,és még így ennek a tudatába egy beszélgetés alkalmával közölte velem,hogy jövőre leköltöznek a telekre.Miért nem törődik azzal,hogy nagyon nehéz helyzetben vagyunk és szükségünk van a segítségére?Pedig imádja az unokáját.
2010. márc. 26. 08:27
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
Felnőtt nő vagy, aki bevallált egy hitelt meg a babát, aztán most gondolkodik hogy is oldja meg egymaga??? Nem támaszkodhatsz mindig anyukádra, anyud felnevelt, segített neked, hadd élje most már a saját életét. Az persze nem szép dolog tőle, hogy előtte ígérgetett , pénzt, gyerekfelvigyázást, te meg számítottál rá, és úgy intézted a dolgaidat, és most visszatáncolt, de azt is lásd be, nem szabad úgy szülni, meg hitelbe bonyolódni, hogy arra apellálsz, más majd úgyis megoldja helyetted. Én megkérdezném anyumat, hogy miért gondolta meg magát, persze nem kérdőre vonás formájában...
2010. márc. 26. 08:31
 2/24 anonim ***** válasza:
Biztosan van oka,amiért a telekre akar költözni.Talán megváltozott az anyagi vagy egyéb helyzete.Nem köteles a felnőtt gyerekét segíteni.Ha ennyire rosszul álltok anyagilag,akkor a babát később kellett volna vállanotok.
2010. márc. 26. 08:36
 3/24 anonim ***** válasza:
Ígéret szép szó..., a felelősség a tiéd. Azon kell elgondolkodni, hogy miként fogod megoldani a jövőben a hitel kifizetését, a gyerek biztos elhelyezését délutánonként.
2010. márc. 26. 08:48
 4/24 anonim ***** válasza:
Sajnos igazuk van az előttem íróknak. A szülőkre nem lehet alapozni és nem csak azért mert nem akarnak segíteni hanem mert bármikor történhet velük valami. Én is így voltam, albérletben éltünk, apukám segített minket, aztán sajnos elhunyt. Ha saját lakás lett volna és a hitelben segít akkor elúszott volna a lakásunk. Lehet hogy akarna ő segíteni csak nem tud. Örülj hogy eddig is segített. Nem várható el tőle.
2010. márc. 26. 08:50
 5/24 anonim ***** válasza:

Az elsővel értek egyet.

Felnőttél,megházasodtál,a férjeddel közössen kellene hozni döntéseket,a következményekkel számolva,nem mások igéretére alapozva.És ha holnap lerokkan anyukád,netán meghal?

Az,hogy nem kívánja anyagilag támogatni és felnevelni az unokáját,attól még imádhatja.Mert ezek a dolgok a szülőkre tartoznak.

2010. márc. 26. 08:52
 6/24 anonim ***** válasza:

Na persze, és attól hogy még nincs igaza nyugodtan pusztuljanak éhen, rakják ki őket a lakásukból pici gyerekkel együtt csak hogy anyu kiköltözhessen a telekre. Bravo, ez aztán a logika!

De az viszont nem világos, kedves kérdező, hogy miért nem ti költöztök a nagymamád lakásába ahelyett hogy kiadjátok?

2010. márc. 26. 09:13
 7/24 anonim ***** válasza:

Miért hallnának éhen?

Eladják a lakást,havi 30-ból már van albérlet,megmarad 52000 ft és dolgozni se kell menni,mert van aki a gyerekkel legyen...

Az anyukája gondolom most élhetne,mert felnőttek a gyerekek,ha a nagymama lakását nyerőgépbe dobálná,ahhoz se lenne senkinek semmi köze.

2010. márc. 26. 09:17
 8/24 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudnék később vállalni már babát,mert már ahoz túl idős vagyok.Ha majd visszamegyek a munkába,reggeltől estig fogok dolgozni a párommal együtt,hogy meg legyen mindenre a pénz.Azért is fizetni kell,hogy ha bébiszittert fogadunk fel,és nem tudnánk ezt állni.Én nagyon számítottam anyum ígéreteire,és most pánikba estem.Sajnos a mai világban,ebben a válságban az ember kire számítson ha nem a családjára???Persze hogy felnőttem és élnem kell az életem ,de milyen világ lett itt?Én is ha segíteni kell akkor megyek,és megteszem amit csak tudok.1Pl.Anyumék elutaztak,és vigyázni kellett a kutyájukra,ami kisbaba mellett nem volt egyszerü történet,és ez miatt lemondtunk egy utazást is,mert oda mi sem vihettük volna a blökit.Mindenesetre szomorú,hogy a mai világban nincsen az embernek joga ahhoz,hogy lakása lehessen és gyermeke,és úgy ,hogy ne szakadjon meg.Én azok az emberek közé tartozom aki nem szeretné leélni úgy az életét,hogy ne legyen gyermeke.Egyébként meg ha a szüleim is majd segítségre fognak szorulni,én ott leszek,mert szerintem egy családnak össze kell tartani.Nem azért vállal egy pár gyermeket,hogy ha felnő az a gyermek akkor onnantól nem kell segíteni neki,hanem ez egy életre szóló döntés.Szerintem igenis törődnünk kellene egymással,és talán akkor nem tartana ott a világ ahol most éppen tart,hogy mindenki le...-ja a másik fejét,tisztelet a kivételnek.Nehéz dolog manapság babát vállalni,de hát erre vagyunk beprogramozva,ez a legjobb dolog ami egy nővel történhet,hogy anyává lesz.Én biztos,hogy ha megélem,segíteni fogom a gyermekem akármennyi idős lesz is,mert mikor én elvállaltam ,akkor azt egy életre vállaltam.De hát nem vagyunk egyformák,amint látom a válaszokat.
2010. márc. 26. 09:43
 9/24 anonim ***** válasza:

Hát ne haragudj....

Mi is szar helyzetben vagyunk, fizetjük a lakáshitelt, közben gyűlnek a csekkek. Kellett már segítséget kérnünk a szüleinktől, de a pofámról leszakadt a bőr. Nem milliomosok a szüleink, hogy még minket is eltartsanak, gondolom a Tieitek sincsenek a legjobb helyzetben. Az utóbbi 1 hétben szó szerint 5 forintunk volt itthon, az maradt a perselyből. Azt főztem, amit felraktároztam. Krumplit, virslit, tésztát. 16 hónapos a fiam, szerelem gyerek, tudtuk, hogy nehéz lesz. Ez van, keresek munkát, ha találok jót elvállalom, akkor jobb lesz (sajnos a gyed alatt megszűnt a munkahelyem).

1 szó, mint 100:

A szüleid szinte egész életükben azért güriztek, hogy neked jobb legyen, most már ideje a saját lábadra állni. 4 hónap és visszamehetsz dolgozni gyes mellett, a munkáltatódnak meg úgy kell beosztania, ahogy az neked jó, vagy áthelyez máshova.

Ha olyan idős vagy már, ezeket hogy nem tudtad?

15 éves korom óta dolgozom, azóta én adtam pénzt a szüleimnek, nem ők nekem!

Ez a baj az országgal, hogy túl sok az olyan, aki mások segítségéből akar megélni, aztán meg koppan, ha nem jön össze.

27/L

2010. márc. 26. 10:16
 10/24 anonim ***** válasza:

Szia!Márpedig egy szülő igenis segítsen,ahol tud!Ha anyagiakban,vagy más egyéb dologban is van lehetősége támogatni a gyermekét,akkor tegye meg!A szülő nem csak addig szülő,amíg a gyermeke felnő,utána is az marad.

Ez természetes,sajnálom,hogy sokan nem így gondolják.

Édesanyád ígértet tett és az olvasottak alapján továbbra is tudna segíteni nektek,csak nem akar.Nem értem.

Nyílván,ha nem állt volna módjában,nem ajánlotta volna fel azt az X összeget havonta...most meg visszalép.

Beszélj vele erről,az a legcélravezetőbb.

2010. márc. 26. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!