A családi kasszát a dolgozó fél szokta kezelni?
Nem élünk mélyszegénységben, de azért meg kell nézni, mire költünk. Én sajnos munkanélkülin vagyok (maximum fél évig még), a párom dolgozik főállásban, illetve mellékállásban is otthonról.
Minden pénz közös, az ő bevétele, az én munkanélkülim, meg a félretett pénz is.
Néha teljesen ki tudok akadni, mikor a párom jön ilyenekkel, hogy erre kell 20 ezer, arra kell 10, amoda 5, holott én sokkal kevesebből ki tudnék hozni mindent (ebéd a munkahelyén, számlák, ajándékok, szórakozás, bérletek, miegymás).
Konyhapénznek erre a hónapra kaptam 25 ezret, hogy ennek elégnek kell lenni ennivalóra, meg a saját dolgaimra is marad fenn belőle.
Úgy érzem, én sokkal jobban be tudnék osztani mindent, mert ő elég sok dologra kiad pluszba. (pl nem olyan figyelmes az áraknál a boltban)
De szerinte ő jobban belelát, meg ő keresi meg is.
Nálunk én kezelem csak és kizárólagosan a pénzügyeket, pedig abszolút nem dolgozom. Nem jókedvből, betegségből adódóan, de anyósék szeretnek "kitartottnak" nevezni, szóval... :)
Amíg én is dolgoztam, a férjem az összes pénzünket elszórta, hitelt hitelre halmozott, ez azóta sem változott. Minden hónapba adósságban voltunk, pár hónap alatt 200-250ezer forintnyi hitelkeretet állított elő, gondolhatjátok...
Most csak az ő fizetéséből félreteszünk havi 20ezret. Hogy hogyan? Egyszerűen, írom a kiadásokat.
Eleinte borzasztóan nehéz volt, képes volt napi többször boltba menni, csomó nasit venni, rendelgetni, burger king, meki, a legdrágább élelmiszerek...
Nehéáz volt leszoktatni róla, nagyon is. Eleinte voltak hisztik.
Most vett magának életében először saját pénzből számítógépet, azóta nem panaszkodik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!