A szüleim 5 napja folyamatosan veszekednek de már 2éve türöm ezt mit csináljak?
Mindenképpen kérj segítséget az osztályfőnöködtől, vagy ha van a suliban iskolapszichológus, akkor attól. A Gyámhivatalba is bemehetsz, de akár a rendőrségre is.
Nem a te felelősséged, hogy mit művelnek egymással, nem neked kell őket megmenetni - bármennyire is szeretnéd -, és ne gondold, hogy csak úgy el lehet húzni ilyen szülők mellől (Szomorú személyes tapasztalat, hogy annál ez azért nehezebb út.)!
Amit művelnek egymással, az rád nézve gyermekbántalmazásnak számít, mert ugyan nem fizikai a bántalmazás, hanem lelki terror, de annál komolyabb sebet üt.
Kérj segítséget!
1) ne ugorj ki semmi elé! kamaszkorban minden sokkal tragkiusabban tűnik, és a pillanatnyi érzelmek teljesen más szemszögből láttatja a helyzetet, így legelőszöris nyugodj meg és higgadt fejjel gondold végig az elmúlt 2 évet.
2) beszélj valakinek, akár barátnak, akár szakembernek, akár egy gyakorikerdesek.hu-s idegennek erről...jót fog tenni.
3) nekem is voltak olyan helyzetek mikor utáltam az egész életemet, depresszió, éjszakákba nyúló sírás...nekem segített az irodalom. Dickens például hihetetlenül nagy kedvencem lett, teljesen mmegváltoztatta a gondolkodásom, és felülről kezdtem bírálni az életem. a problémáim Twist Olivéréhez képest, tényleg szinte semmi...
Másik kedvenc könyv a "Tízezer könnycsepp", nem rég bukkantam rá...
Vagy az éhező gyermekek, nyomorban élésről szóló témák, rabszolga tartás (Tamás bátyja kunyhója is fantasztikus regény!), teljesen más világba vissz el.
4) próbáld megérteni a szüleidet. beszélj velük, hallgasd meg őket, segíts nekik. ha kiönthetik a szívüket valakinek, nem lesznek olyan idegesek, ami a családi légkörnek tesz jót.
5) nehéz helyzetben vagy, de próbálj arra gondolni, hogy nem sokára elköltözöl és saját életed lesz. ne kövesd el azokat a hibákat amiket a szüleid, inkább próbálj a jó dolgokra koncentrálni. élvezd inkább az élet perceit; hogy beszívod a levegőt, hogy rád süt egy napsugár, hogy a szomszéd muskátlija milyen szépen kivirágzott...az Amelie csodálatos élete c. film nagyon rávilágít e témára.
Sok szerencsét, kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!