Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám folyton morog. Mit tegyek?

Anyám folyton morog. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anya úgy morog pl főz éppen és leordit hogy miért nem hagyom dolgozni mert pl kérdezek tőle vmit. Meg azt hogyha azt mondom hogy finom csak sotlan picit akkor azt mondja hogy csináljak jobbat. És ha bármit kérdezek akkor a válasza 90%-ban a nem tudom. És nem túlzok. Karácsony van könyörgök és most is beállt ebbe az üzemmódba tehát bármit csinálsz leordit vagy nem foglalkozik a kérdéseddel. Légyszi segítsetek!

2015. dec. 24. 12:31
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy ha valaki állandóan csak robotol, akkor könnyen belefásul.Lehet, hogy a munkahelyen is bántják. Nehéz így látatlanban, ismeretlenül tanácsot adni, nem tudom, hogy dolgozik-e és amellett végzi a házimunkát, nem tudom, hogy otthon TI hogy viselkedtek vele, de hogy boldogtalan, az biztos.

Nem tudom, hány éves vagy, de ha mindig mindent elvársz, soha egy jó szó a másik felé, akkor ne csodálkozz, ha a "robotgép" (azaz anyukád) nem boldog, fásult, ingerült.

Mondok egy példát: agyonhajszolt életem volt egy időben, lábon kihordtam egy tüdőgyulladást, majd egyik reggel felkeltem és vért köhögtem - kórház, estére intenzív, stb. Bár a barátnőm látta el a fiamat, mégis egyértelmű volt, hogy a kórházi tartózkodás alatt, utána a fiam "megérezte", mit jelent egy anya, illetve a hiánya.

Ráadásul egy csomó mindent nem tudtam megcsinálni, neki kellett segíteni, s ebben az időben azt is megtapasztalta, milyen nehéz és fárasztó a házimunka és az örökös pörgés.

Próbálj meg kicsit megértőbb lenni anyukád felé, gondolkodj el azon, milyen lenne az életed, ha nem lenne, ha nem lenne mindig tiszta ruha, meleg étel, tiszta lakás, stb. (persze nem csak ennyiből áll egy anya :-) )

2015. dec. 24. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!