Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek? Hogyan...

Mi a véleményetek? Hogyan tervezzem az életem az alábbiak szerint?

Figyelt kérdés

Nos! 26 éves lány vagyok. Idén diplomáznék az egyetemen. Szerettem volna egy jó diplomát írni, de sajnos egyéb családi és magánéleti okok miatt nem fordítottam rá annyi energiát amennyit kellett volna és már nem sok van a leadásig. (Apukám munkanélküli lett majd depressziós. Egy hosszú kapcsolatom ért végett, úgy hogy engem hagytak ott...)Magyarán egy elég összecsapott munka lesz, ha megcsinálom. Viszont pont azon gondolkodom, hogy elhalasztom jövőre a szakdolgozat-írást. Egy évet már így is csúsztattam az egyetemen, mert kimentem külföldre tanulni. Tehát ha ezt is elcsúsztatom akkor már 7.-ed éves leszek és már perkálnom kell a tandíjat ami több 100 ezer forint.

De!

Egy külföldi ismerősöm most májustól talált nekem munkát, plusz még laknom is lenne hol. Takarítási munkáról van szó, viszont elég jól fizet. Szezonális munka Májustól Októberig. Ha kimennék tudnék egy kis megtakarítást félretenni, viszont van néhány félelmem is:

Én igyekeztem mindig komolyan venni az egyetemet, minden évben rendesen tanultam, félek, hogy kiesek ebből a körforgásból, nehéz lesz majd újra nekiállni a tanulásnak.

Félek, hogy ez a munka kicsit ledegradálna, nem sok ismerősöm van kint, eléggé egyedül lennék, teljesen magamra lennék utalva. Társasági meber vagyok, az egyedüllét eléggé leamortizál. Nem tudom, hogy így éljek-e ezzel a lehetőséggel?

Majd valamikor a szakmámban szeretnék elhelyezkedni, nem az a célom, hogy takarításból éljek meg, de ez a pénz igencsak csábító...

A leírtak alapján mit tennétek? Köszönöm, ha elolvastad?

2010. márc. 22. 20:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

májustol van a munka...diplomamunkád ugyahogy kész,elvileg már vizsgáid sincsenek,csak államvizsga...

add le a szakdogád,menj ki dolgozni,tanulni melo mellett is tudod az államvizsga tételeidet,és gyere vissza arra a 2 napra,amig leállamvizsgázol...

kivitelezhető,hidd el...énis most államvizsgázok,összecsapott egy szakdogát adok le hamarosan,12órázok,de inkább egy 2-3-as diploma,mint hogy kifizessek halom pénzt...

2010. márc. 22. 20:46
 2/15 anonim ***** válasza:
1%
Te most hamisítani akarod a diplomád vagy mi? Mit kell azon írni? :D:D. Majd azt kitöltik neked ne aggódj :D, ha megérdemled...
2010. márc. 22. 20:48
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

azt hiszem hasonló cipőben járunk.Nekem tavaly kellett volna diplomáznom, megcsúsztam a szakdoga leadással szintén,és voltak "elveim",hogy csak jót adok ki a kezemből.De ez nem jött össze így mondtam,hogy halasztom,nem adtam le.Nálam is közrejátszott,hogy nagyon jó,de szintén szezonális munkám volt,inkább a pénz érdekelt pláne,hogy a diplomámmal nem kerestem volna annyit.

Ez lassan egy éve volt ugye, de a szakdogám még csak nem készült el...Mert nem megy egyszerűen...kiestem én is a ritmusból,és bármit írok sz@rnak érzem még így is,most is.Szóval szerintem ha választhatsz,akkor add le,amit sikerül,és a döntést pedig bízd a bírálókra.Ha májusig leadod,utána államvizsga ami,egy itthon töltendő nap,lehet,hogy még a szabadnapot is meg tudod oldani(bár nem írtad,h hol külföld)Vagy a másik,hha a szakdoga megvan akkor sem kell rögtön államvizsgáznod,azt meg tudod tenni a köv félévben.Elvileg,nálunk legalábbis, a szakdoga leadásával megszűnik a hallgatói jogviszonyod,és az államvizsgát bármikor letehed,ha kiírják..

Kicsit hosszú lett,de remélem érthető

2010. márc. 22. 20:52
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Az nem működik, hogy kikéred az abszolútóriumot, és legfeljebb hallgatói jogviszonyon kívül záróvizsgázol és védesz szakdolgozatot?
2010. márc. 22. 21:00
 5/15 anonim ***** válasza:
24%
Én a helyedben csak egyre koncentrálnék. A fontosabbra. Az pedig a diploma megszerzése. Tudod, egy fenékkel két lovat megülni...
2010. márc. 22. 21:20
 6/15 anonim ***** válasza:
54%

Attól függ. A végzettséged szerinti szakmákban szoktak kérni a CV mellé index/diploma másolatot? Ergo számít az eredmény? Ha egy piacképes szakon vagy, ahol csak a diploma ténye számít, add be a rossz szakdogát is. Ha a szakma túl van telítve, akkor inkább várj a jobb eredmény érdekében.

Ha a szak nem piacképes, hanem érdeklődésből végezted el, akkor viszont csak jót adj ki a kezedből. Tudom, hogy ez paradoxnak hangzik - de ha csak az öröm végett csináltad a szakot, igenis élvezd ki a szakdogaírást is!

Takarítási munka. Attól függ, mit kell takarítani. Ha csak irodát,talán elvállalnám. Ha kocsmát, beleértve pl. a mellékhelyiségeket is, akkor nem. Pénz ide vagy oda, nem azért tanultál, hogy aljamunkát végezz! Bár ideiglenesen bármit meg lehet csinálni,ha megéri.

29/n

2010. márc. 22. 21:20
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem most csak a diplomádra koncentrálj! Ezt letudod, és utána már azt csinálsz amit akarsz. Ha ezt a munkát esetleg ki is hagyod, lesz másik. De a diplomát, ha már csak egy karnyújtásnyira van, azt mondom jobb lesz nem halasztgatni! Szóval fejezd be! És csak utána foglalkozz ilyesmikkel. Nem tudom, hogy meddig kell befejezned, de azt az időt maximálisan szánd rá! Nem hiszem hogy más téren sok múlna ennyi időn! És legalább le is foglalod magad.
2010. márc. 22. 21:40
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Írd meg, add le, s majd a bizottság eldönti, megfelelő-e. Ha igen, egy teher esik le a válladról. Különben minden nap fog nyomasztani, hogy jaj, dolgozni kellene rajta, s lehet, hogy még rosszabbul állsz majd, mint most. A szakdolgozat sok helyen formalitás,5 könyv alapján egy hatodik összeollózása./Persze vannak komoly vizsgálatok, kutatások, elemzések, de azon évken át dolgozik a delikvens. Te biztos nem ilyenre készülsz./ Én egyszer halasztottam egy vizsgámat nyár utánra. Végig szorongtam a heteket. Akik időben elmentek, falkában levizsgáztak, a tanár kituszkolta őket. Minket meg augusztusban kipihenten fogadott,kifacsarta belőlünk a lelket. Szóval én letudnám a gondját.
2010. márc. 22. 21:54
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
El sem olvastam a válaszokat, így mondom azt, hogy ha kedved van hozzá, mindenképpen menj, egy év nem számít annyit az egyetemen, én is 2 évvel később fejezem be...ami nem jó, de a lényeg, hogy ha kedved van hozzá, és csak a félelmeid tartanak vissza, ki e hagyd, mert lehet, hogy meg fogod bánni!az egyetem így is be lesz fejezve, ez viszont egy óriási tapasztalat lehet, mind külföld, mint egy teljesen más munka területén, ami megtaníthat arra, hogy lazábban vedd a dolgokat!persze csak akkor, ha a munkát biztonságosnak ítéled meg!!
2010. márc. 22. 22:15
 10/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A külföld Dánia és egy istállóban kellene dolgozni, lovakat takarítani. (6 évig lovagoltam, úgyhogy ezzel nem lenne probléma)

A szakterületem pedig eléggé túltelített, számít diploma milyensége... Kudarc is számomra, hogy így elcsúsztam, pedig előtte mindig jól teljesítettem. :(

2010. márc. 22. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!