Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermektelen házaspárok,...

Gyermektelen házaspárok, hogyan telik nálatok a szenteste?

Figyelt kérdés
Leginkább olyanoktól kérdezem, akik a mindennapokban is közösen töltik az otthoni időt, tehát nem kell ünnepnap, hogy két órát egymással foglalkozzanak. Tehát hogyan telik a szentestétek, miben más mint egy átlagos este? Persze miután a faállítás és az ajándékozás lezajlott.

2015. dec. 8. 14:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%

Gondolom, olyan nap lesz, mint máskor. Faállítás és ajándékozás sem lesz, enni nyilván fogunk valamit, gépezés a saját szobában, filmezés együtt, meg ami jön. Ha véletlenül hullana a hó (ami nem valószínű), kimennénk sétálni.

Azért remélem, lesz valami plusz hangulat, de ezt az egész adventi időszakra is mondom. Aznap lehet, hogy nem is lesz kedvem semmi extrához. Ki tudja azt még? Gondolom, sütisütés az lesz, mert másnap megyünk rokonhoz, aki cukorbeteg, de még nemigen tud magának megfelelően sütni.

Ha eszünkbe jut, iszunk tokaji aszút. Én keveset, mert az étrendembe igazából nem fér, de nem is kell sok.

2015. dec. 8. 15:50
 12/21 anonim ***** válasza:
68%

Mindketten dolgozunk. Csak a szombat-vasarnap a szabad. Karacsonyt akkor unnepelunk, ha szombat vagy vasarnapra esik. Itt kulonben is csak a 25-e az unnep.

A fat mar feldiszitettem a mult heten. Egymasnak nem adunk ajandekot. Mindenki megveszi maganak, amire szuksege van. Ha sikerul idoben vegezni a munkahelyen, akkor talan el tudunk menni a templomba, de ezt elore soha nem lehet tudni. Sutni nem szoktam, nem eszunk edesseget es ilyenkor fozni sem fozok, mert egy olasz etterembol rendelunk mindig tenger gyumolcsei talat. Ez jelenti az unnepet.

2015. dec. 8. 16:02
 13/21 anonim ***** válasza:
79%
Aki itt mindenkit lepontoz, ő hogyan tölti a szentestét?
2015. dec. 8. 16:15
 14/21 anonim ***** válasza:
82%

" Egyszerűen nem tudok rájönni, hogy mivel lehetne másabbá tenni az este befejezését a más estéktől."

Mikulasruhaban dugjatok :)

2015. dec. 8. 16:19
 15/21 anonim ***** válasza:
55%
Mi a családdal töltjük a szentestét. A párom és az én szüleim is nálunk szoktak lenni mert a tesóinkhoz nem mehetnek mert akkor ők egy évben egyszer a purdékkal foglalkoznak és ott a szülők nem férnek bele az idilli képbe ugyebár. Mi fát díszítünk, kajálunk, ajándékozás, beszélgetés kártyázás tv-zés meg amihez kedvünk szottyan.
2015. dec. 8. 16:22
 16/21 anonim ***** válasza:
61%

Off: nem tudom mit lehet lepontozni a válaszokon? Tiszta szégyen. Remélem egyedül fog senyvedni szenteste az ilyen.

On: Mi sem vesszük túlzásba, rendet teszek, megfőzök, feldíszítjük a fát, este pedig átadjuk az ajándékokat, semmi csöpögés meg gyerek meg mittudoménmi. Utána vagy beszélgetünk vagy filmezünk, esetleg nyitunk egy üveg bort.

2015. dec. 8. 16:35
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Karácsonyi ételeket sütünk-főzünk, fát, lakást díszítünk, eszünk, iszunk- pezsgőzünk, családot látogatunk, karácsonyi filmeket nézünk, szóval csinálunk egy kis ünnepi hangulatot.

Megjegyzem gyerekes házaspároknál ez miért más azon kívül, hogy gyerek van? Ők is együtt töltik az időt az ünnepnapokon kívül is, a hétköznapokon is sokat foglalkoznak egymással és beszélgetnek. Általában a gyerekes családoknál is abban más ez a nap, hogy fát díszítenek, ajándékoznak, beszélgetnek, játszanak a gyerekkel, családi vacsorát tartanak.

2015. dec. 8. 17:37
 18/21 anonim ***** válasza:
0%

Felétek nincs ilyenkor semmi program?

Éjféli mise, opera, koncert vagy esetleg adakozás? Délután is elmehetnétek vmilyen karácsonyi programra és este utána vacsi meg ajándékozás.

2015. dec. 8. 20:46
 19/21 anonim ***** válasza:
30%
17-es köszönöm :) 2 gyermekesként olvasgattam a válaszokat és pont azon gondolkodtam, hogy hát a mi Karácsonyunk is olyan, ahol együtt vagyunk a családdal (nálunk)- szülők-testvérek, a különbség tényleg csak annyi, hogy míg ott csak felnőttek vannak, itt van jó pár gyerek is, akik eljátszanak egymással, mi felnőttek meg beszélgetünk iszogatunk, egyszerűen élvezzük az együtt töltött estét ugyanúgy mint akinek nincs gyermeke :)
2015. dec. 8. 21:17
 20/21 A kérdező kommentje:
Csak arra gondoltam, hogy különbség lehet, hogy ahol gyerkőc van, ott azért ajándékbontás után még folytatódik úgymond ugyanebben a hangulatban az este, mert a gyerkőccel úgyis játszanak a szülők a neki vett játékkal. Tehát nem azzal folytatódik a program, hogy üljünk le tv-zni, mint ahogy sokan írták is. Meg mi is szoktuk, hogy valami karácsonyi vidám filmet nézünk. Plusz beszélgetünk. Meg mondjuk szoktunk játszani is:) Bár ezt is szoktunk máskor is.:)
2015. dec. 8. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!