Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek manapság egy...

Szerintetek manapság egy család rendesen meg tud élni nálunk?

Figyelt kérdés
Szinten mindenhonnan a panasz folyik, szinte már divat lett panaszkodni, itt gyakorin is meg máshol is. De vajon tényleg olyan durva a helyzet? A ti családotoknak mire telik egy hónapban?
2015. dec. 5. 20:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Vállalkozó vagyok többek közt külföldi ügyfelekkel, most gyorsan utánaszámoltam, hogy ha csak a magyar ügyfeleimből kellene megélni, mennyire menne... hát rendesen csalnom kellene az adóval, hogy sikerüljön, így viszont nem kell és rendes színvonalon meg tudok élni.
2015. dec. 6. 11:20
 12/19 anonim ***** válasza:

Abban az esetben meg tud élni szerintem egy család szerintem, ha:

-támogatják a szülők lakással, akkor alapjáraton óriási plusz

Ha nulláról indulnak, akkor:

-ha az illetőnek szerencséje van azzal, hogy jól fel tudja mérni, hogy mit tanuljon, hova menjen dolgozni, mit csináljon

-van dolog, amiben tényleg láthatóan tehetséges (nekem pl. simán nyelvtudással, kevés munkatapasztalattal sikerült olyan melót megcsípnem, ahol pályakezdőként keresek nettó 210ezret... de aki nem túl tehetséges (vagy nem jön rá, miben), vagy mást lát a környezetében, annál nyilván nem meglepő, hogy gyárban vagy műkörmösként minimálbérnek megfelelő összeget keres), és jól méri fel, milyen munkát vállaljon el

-olyan helyen lakik, ahol van munkalehetőség

-szorgalmas

-felelősségteljes pénzügyi döntéseket hoz

-nincsenek arról irreális képzetei, mi az, hogy "megél"... mert akinek van fedél a feje felett, ruházkodni tud, az alapvető személyes higiéniára tud adni (és nem, ebbe nem tartozik bele a smink meg a 60. problémára jó hajbalzsam, sem a 20ezres parfüm), rendesen étkezik, a számlái ki vannak fizetve, az megél... akkor is, ha a hobbijára nem marad pénz.

Én nemsokára fogok összeköltözni a párommal. Most még a szüleimmel élek. Kb. középosztályban vagyunk, apukám építészeti égnél alkalmazott (építészmérnök végzettségileg, de inkább adminisztrációs munkát végez), anyukám iskolaorvos. Alapvető dolgokra (számlák, alapvető élelmiszer, gyógyszer, elhasználódott ruhák pótlása, alapvető higiéniai termékek) mindig telik. Mellette havi egyszer elmegyünk turkálóba ruhát venni, sjándékot tudunk venni mindenkinek, akinek kell, évi egyszer tudunk valamivel nagyobb elektronikai, háztartási eszközt venni, szüleim két-háromhavi egyszer eljárnak színházba vagy moziba. Az ételnél persze meg kell néznünk, mit veszünk és mennyiért - persze néha belefér a drágább is, de nem az az általános, hogy nem is kell végiggondolnunk, mi olcsóbb-drágább. Szolgáltatásokból (mobil, TV stb.) mindig a legalapabb csomagot vesszük.

A saját szórakozásom, plusz dolgaim, napközbeni étkezéseim én magam állom, azt hozzátenném. Eddig ösztöndíjból, most egy hónapja már én is dolgozom, szóval ezután majd a sajátomból fogom.

2015. dec. 6. 14:45
 13/19 anonim ***** válasza:
40%

Te másod, vagy inkább harmadrendű állampolgár vagy,neked kuss.

Látom lepontoztak.

Úgy néz ki,nemcsak honatyáinkból, de a Gyakori felhasználóiból is kezd kiveszni a szolidaritás....

Fel vagyok háborodva?

Igen.

2 rokkant nyugdíjas ismerősöm is van,közelről láttam az elmúlt pár évben,hogy copatják őket folyamatosan.

Egy elszáradt faágban is több szolidaritás van,mint ezekben.

Ja,mindjárt jön párod okos megmondóember, hogy mindenki a saját sikerének a kovácsa... lehet a narancsos pártházból fizetik őket.:D

Mindegy, kidühöngtem magam, de minek!?

2015. dec. 6. 15:55
 14/19 anonim ***** válasza:

Nem vagyunk milliomosok, de jól élünk. Saját lakásunk van, hitel nincs, számlákat kifizetjük. 2 autót tartunk fenn. 1 gyermekünk van, külön angolórára járatjuk, jut pénz a szórakozásra nekünk és a gyereknek is. (mozi, színház, koncert, étterem, buli, fodrász, kozmetikus, körmös, kondibérlet). Minden nyáron eltudunk menni külföldre egy pár napra kikapcsolódni, télen pedig a hegyekbe síelni. Folyamatosan tudunk félretenni.

A közelünkben, rokonok, ismerősök vagy akár a szomszédságban sem tudok olyanról aki szegény lenne. Tehát nem tudja fizetni a számlákat, vagy nélkülöznie kellene valamit is.

2015. dec. 6. 22:01
 15/19 anonim ***** válasza:
Egy 4 tagú családnak havi 500 ezer forint kell az alapfokú tengődéshez szerintem. És kevés családnak van ennyije.
2015. dec. 7. 10:26
 16/19 anonim ***** válasza:
Törlesztések nélkül , egy újszerű átlagos autóval , nyaralással havi 450-500000 kell egy családnak. Vegetálni, autó, nyaralás, szórakozás nélkül elég a fele is.
2015. dec. 7. 14:26
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Mi lassan 5en leszünk, 300-350ezer a bevetelünk, nincs lakás hitelünk, sem autóhitelünk. 1.2000.000ért vettünk kp-s kocsit, 2004es évjárat, minden évben megyünk nyaralni, a gyerekek miatt a Balcsira mert szeretik. Hotelba, nem kempingbe. Nem erzem azt higy szegenyek lennénk, mindenünk megvan amit szeretnénk de nem kell nagyravagyónak lenni. Most én karacsonyra egy tabletet kaptam a ferjemtől, cirka 100ezer az ára pontosan nem tudom. A gyerekek ovisok, járnak különórákra a lány balettozik, aerobikozik, néptáncol, a fiú néptáncol és bírkózik. 29 evesek vagyunk, szerintem meg lehet az eletet oldani okosan! Volt mikor 90ezret keresett a párom és ott volt a két kicsi gyerek, mégsem haltunk éhen. Nem dohányzunk és szerencsejátékokra sem költünk. Jah es van egy bernáthegyink is ami mások szemrint leeszi az ember fejét 😊. Egyébként nem. Okosan, tudatosan kell élni és költeni. Nem az jelenti a megélést hogy nyakló nélkül kontrolnélkül költekezik az ember.
2016. márc. 16. 12:14
 18/19 anonim ***** válasza:

Az akinek vagy van sajat lakasa, vagy legalabb a szuleinek van, es igy nem kell oket segitenie, ket fizetesbol meg tud elni, ha nem is tul nagy labon.

Akinek nincs, az nem. Mi ezert jottunk ki. Szulo nem bir nyugdijbol lakbert fizetni, mi meg nem birunk lakbert IS fizetni, neki is segiteni, es meg meg is elni.

2016. márc. 21. 16:14
 19/19 anonim ***** válasza:
17es vagyok, azt még hozzátenném hogy nem raktak a szülők alánk sem semmit, amit elértünk azt a magunk erejéből. Mindkettőnk szülője szegény, nem támogat anyagilag minket. Örökölni sem örököltünk semmit.
2016. márc. 21. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!