Szerintetek mennyire igaz az, hogy "minden sikeres férfi mögött áll egy nő"? Mennyire a feleség érdeme, ha egy férfi kiemelkedően sikeres a szakmájában?
Nem biztos, hogy a feleség, lehet, hogy az anya, pláne a mai nősülési trendek mellett.:D
Egyébként nem feltétlenül igaz. Az biztos, hogy sokat lendíthet egy inspiráló, támogató asszony azokon, akiknek szükségük van erre, hogy kibontakozzanak.
Szerintem nem igaz.
- sok sikeres férfi van, aki mögött semmilyen nő nem áll
- sok sikeres férfi van, aki mögött inkább hátráltató nő áll, mint segítő, de legjobb esetben is semleges
- persze vannak olyanok, akiknél teljesen ideális minden és ott az egész család jól működik
Ez pont annyira "igaz", mint az, hogy "minden szőke nő ostoba", "minden táncosfiú meleg", "minden angol hűvös"... és még lehetne sorolni a h.lye "igazságokat".
Ahogy előttem is leírták: van rá példa és van az ellenkezőjére is.
De gondoljuk tovább!
Ha ez igaz, akkor mi van a sikeres nőkkel? Rájuk mi igaz?
Ezen a mondáson sokat gondolkodtam. Nem egy ideális felállás számomra ez, de:
Nem úgy értik, hogy vannak olyan sikeres férfiak, akiknek a feleségük háztartásbeli? És ő otthon tiszta helyet, vasalt ruhákat, ételt biztosít a férfinak, akinek így csak a munkájára kell koncentrálnia és sikeres tud lenni?
Nem csak a feleség érdeme így, nyilván a férfi eleve mondjuk okos, asszertív, jól képzett vagy ami épp kell a sikerességhez. Csak a feleség segíti a céljai elérésében. Pl. neveli a gyerekeket, és a férfinak nincs a vállán semmilyen teher.
Szerintem egy egyedülálló férfi magától is tud sikeres lenni, nem kell hozzá nő.
Ha már családos az ember, akkor viszont nem mindegy, hogy a gyerekekkel és minden mással kapcsolatos dolgok mekkora részét kell neki is bevállalnia. Ha apuka tud a munkájára/karrierjére koncentrálni, mert az összes többit megoldja anyuka, akkor szerintem igaz a mondás.
Nálunk az a felállás, hogy itthon maradok a 3 gyerekkel, és biztosítom a hátteret, a férjem viszont jól keres, és szépen halad előre a munkahelyén. Nem nagyon kell mással foglalkoznia. Szóval belülről én azt érzem, hogy sokat teszek azért, hogy ő sikeres legyen. Kívülről legtöbben csak azt látják, hogy én nem dolgozok, meg ugye az eltartott nőket általában sokan lenézik.
Azok a férfiak,akik amúgy a nagy karrier mellett nem képesek ellátni a háztartást és ezért kell egy rabszolga nő,akinek csak ez a feladata,azok ezt szeretik mondani:d
Egyértelműen nem igaz.
A legtöbb karrierben sikeres ember általában a magánéletében hiányt szenved.Kevesen képesek egyszerre a kettőt összeegyeztetni.
Az más kérdés,hogy egy sikeres embernek is adhat egy társ érzelmi töltetet,de ennek nem a sikerhez van köze.
A "nem sikeres" embereknek is szükségük lehet érzelmi töltetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!