Hogyan szoktatnál rá valakit a rendszeres kézmosásra?
Ne durván, csak finoman mondd el neki. Másképp nem fog menni. Nálunk pl. anyukám szólt a páromra, hogy mosson kezet miután hazajön. De meg is indokolta neki, hogy utazás során mennyi baktériumot hoz haza a jármüvek kapaszkodóiról, a sok hajléktalan és beteg emberek után. Mert mosdó után szokott, csak azt hitte a kedves, hogy elég ha a munkahelyén munka után alaposan megmossa a kezét. Hát nem elég. Föleg ha kisbaba van a háznál (nemsoká nálunk is), ez fokozottan érvényes. Szólnod kellene neki, hogy a picire való tekintettel figyeljen egy kicsit nagyobb higiéniára mint eddig, tehát most mosson kezet pl. fözés és mosdó után is. Ezek nem fog megsértödni szerintem:)
14 hetes kismama
Szia!
Ez nagyon nehéz kérdés.
Ha szépen szólsz, biztosan megmossa, amíg szerelmes beléd, de ha már a szerelem elmúlik Neked kell lenyelned, hogy ne érezze cseszegetésnek!
Én arra jöttem rá, hogy Ő gyermekkorában kinti wc-re járt és keserves volt utána kezet mosnia és ezt szokta sajnos meg, főleg ha még nosztalgiázna is ezzel SAJNOS...
De remélem Neked nagyobb sikered lesz - kíváncsi vagyok rá!!!
Üdv.: Anita
A férjemmel szerencsére nincs ilyen gond. :)
Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Igazatok van, elnézést!
Utolsó válaszoló okosakat írt!
Üdv.: Anita
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!