A nevem még az exférjemé. Átirathatom a nevem a leánykori nevemre?
Attól a perctől, hogy átírják már az a hivatalos.
Mondjuk én eleve nem értem miért tartja meg valaki a válás után a nevét. Hisz annak a korszaknak vége, új életet kezd amiben kézen fekvő, hogy adódhatnak ilyen és ehhez hasonló kellemetlen szituációk. Eleve egy esetleges új párkapcsolat esetén olyan ciki együtt bemutatkozni a kedvessel, hogy én XYné ő meg a kedvesem nemXY Béla...
Meg szerintem a későbbi párt zavarhatja is ez a dolog.
A válási papírokat vinned kell magaddal és átírják. Azt nem tudom kell-e fizetni érte.
Nem tudom mi abban a ciki ha valaki megtartja a férjezett nevét. Én már 4 éve elváltam és még mindig a férjezett nevemet használom. Nah jó nem vagyok XY-né. Én csak a vezeték nevet vettem fel ami szebb mint a születési nevem.
Most vagyok túl a herce-hurcán.
El kell menni az anyakönyvvezető hivatalba, ahol a házasságot kötöttétek és kell egy új anyakönyvi kivonatot kérni, ezzel a dokumentummal lehet intézni a lakóhelyed szerinti okmányirodában. Forgalmi engedély: 5000 ft., jogosítvány: 4000 ft., személyi igazolvány és lakcímkártya: 1500 ft., a névátírást külön az anyakönyvvezetőnél intézheted 5000 ft.-ért.
Nem szabad felvenni a férj nevét.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!