Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a Nimuéé névről?

Mit gondoltok a Nimuéé névről?

Figyelt kérdés
Valamint az alábbiakról: Helia, Solja
2015. okt. 8. 22:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%
Ha van valami különleges oka, hogy így nevezd a gyereked, akkor legyen. De ha csak valami extrát akarsz, gondold át még egyszer. Egyébként egyiket se tartom különösebben szépnek, A Helia és a Solja kicsit erőltetettnek tűnik, mintha csak arra menne ki a dolog, hogy szokatlan legyen. A Nimué-ról meg nem tudom eldönteni, fiú-vagy lánynév.
2015. okt. 9. 13:16
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem adnám a gyerekemnek egyiket sem. Nincs elég anyakönyvezhető név, vagy regényt írsz?
2015. okt. 9. 19:06
 13/16 anonim ***** válasza:
röhejes
2015. okt. 10. 07:20
 14/16 anonim ***** válasza:

Aki az angolszász fantasy-t írta rátapintott a lényegre, ugyanis Nimué "a tó asszonya" Artúr Király Legendájában.

Maga a név szép, de nem adnám. Idegen, furcsa és nem szimpatikus számomra, hiába szép. El nem tudok képzelni egy Kovács vagy egy Tóth Nimuét basszus, röhejes.

A Hélia hagyján (így kell anyakönyveztetni), szerintem ki lehet mondani, és a legtöbb átlagos ember felismeri, hogy egy görög női névről van szó. A Heléna egy változata.

A Solja megint nem szimpatikus, még soha nem is hallottam, nem is vagyok benne biztos, hogy anyakönyvezhető.

2015. okt. 10. 18:15
 15/16 anonim ***** válasza:
0%
Nekem a Hélia tetszik, a másik kettő nem, de mindhármat ötletes névnek tartom. Az itteni kommentelők meg pontozgatók csak nem bírják elviselni, hogy nem mindenki lesz az ötezredik Juli meg Mari.
2015. okt. 17. 00:26
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem a nevétől lesz valaki különleges. Hanem attól ami lesz belőle+egyéb tényezők. Vannak ezek a hiperszuper okos gyerekek(mensa tagokra gondolok) ott sincsenek ilyen nevű emberek, pedig ők aztán tényleg különlegesek.

Ezek a magyarosított külföldi meg fantasy nevek egyszerűen röhejesnek hangzanak az itthoni vezetéknevekhez. Az én keresztnevem szerintem(és mások szerint is) szép mégse gyakori.

Van az utónév listán kismillió keresztnév nem hiszem el, hogy nem elég abból válogatni és ott is vannak röhejes nevek.

2015. okt. 17. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!