Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki mit venne? Telket? Vagy...

Ki mit venne? Telket? Vagy lepukkant házat amit fel lehet újítani?

Figyelt kérdés

kiváncsi vagyok ki hogyan gondolja,illetve ki hogyan csinálná..melyikbe jobb belevágni,illetve anyagilag értem.

venni egy telket és építkezni,vagy venni egy teljesen lerobbant házat telekkel..kb 5-6 millioért és teljesen felújítani?

2010. márc. 15. 13:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
A másodikat csináljuk,eddig nem bántuk meg.
2010. márc. 15. 13:29
 2/13 anonim ***** válasza:
61%

A felújítás + bontás, sitt elhordatása többe szokott kijönni, mintha építenél egy újat. Én ezért a telekre szavaznék.

De azt is meg kell nézni, mennyi a telek ára.. mert ha pld. van egy telek 40 millióért, vagy egy lerobbant ház telekkel együtt 15 millióért, akkor nyilván a 2. variáció jön ki olcsóbban.

2010. márc. 15. 13:31
 3/13 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést akár Én is írhattam volna :)

Én mondjuk max. 7-8 millióig gondolkodom mindennel együtt.

Én vennék egy telket 1-1,5 millióig max. aztán építenék egy kisebb házat, de belülről legyen rendben.

Engem nem riaszt az, ha földút vezet a házig és falu szélén lakjak, de azért összközműves legyen mindenképp.

Bár nem kimondottan tudom még, hogy ennek mi a menete földhivatal stb.

2010. márc. 15. 13:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan a terület fekvése,és a környezete szerint választanék, nem pedig a rajta lévő vagy nem lévő ház alapján.Ha van egy szép ház egy pocsék környéken, nem venném meg, viszont a lepukkant házat egy nekem tetsző környezetben fel lehet újítani.
2010. márc. 15. 13:36
 5/13 anonim ***** válasza:
81%

Ha üres telket veszel kell tervrajz, csomó engedély, építkezésről ne is beszéljek, főleg ha hitellel megy. Lakhatási engedély, baszogatások, büntetések.....

He lepukkant házat veszel a kiskapukat ügyesen nyitogatva feléből megúszod. Hiszen van tervrajz, nem kell engedéllyeztetni, felújítod csak.

El sem tudod képzelni, hogy mennyi jogi kifizetnivalóval jár egy építkezés a tényleges fizikai kiadásokon kívül!!

Mindenképp a másodikat ajánlom, a legjobb, ha jó régi házat veszel, amit még nem terveztek és nincs sehová bejegyezve, mi hogyan áll rajta, lényegében azt csinálsz vele, amit akarsz. Kezd azzal, hogy felhúzol egy jó magas kerítést...:-)

2010. márc. 15. 14:18
 6/13 anonim ***** válasza:
Én inkább telket vennék, és arra az alapoktól új házat húznék fel, minthogy egy lelakott ház kibáit foltozgassam-javítgassam. Nem jó,ha az embernekegyik hónapban csőtörése van, a másik hónapban a fűtés megy szét, a fal vizesedik, stb... Drágább egy új házat építeni, de hosszabb távon a kisebb karbantartási költség miatt mégis jobban megéri. Arról nem is szólva, hogy nagy álmom egy passzív ház. :)
2010. márc. 15. 16:36
 7/13 anonim ***** válasza:
0%
13.31,hol képzelted atelket 1,5 milkóért?mucsaröcsögén??? :DDD HOL ÉLSZ TE EMBER??
2010. márc. 15. 16:43
 8/13 anonim ***** válasza:

MO. fényévekre van egy passzív ház befogadásától. Míg külföldön támogatják, itthon "büntetik".

Egy új ház, azért az mégis csak új, a saját szád íze szerint. És persze a jó magas fal postaláda nélkül :)

2010. márc. 15. 16:44
 9/13 anonim ***** válasza:

ma 16:43

Telket mégis hol kéne venni? Valami pláza tetején mi, hogy gondolkodni se kelljen te agy amputált szatyor lakó.

Nézz körbe a neten, aztán oktass.

2010. márc. 15. 16:56
 10/13 anonim ***** válasza:

atól függ,ha gyorsan kell beköltözni,akkor egy használtat(ami azzal járhat,hogy úgy is marad)

Ha ráér mindenképpen újat.Újból is lehet 50-60nm-t építeni,nem muszáj mindjárt kacsalábon forgó palotát.

2010. márc. 15. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!