Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy kettős...

Lehetséges, hogy kettős állampolgárként két különböző nevem legyen (házasság után)?

Figyelt kérdés

Szóval magyar-ukrán állampolgár vagyok, Ukrajnában élek. Tegyük fel, hogy az én nevem Nagy, a leendő férjemé pedig Tóth. Szeretném majd felvenni a leendő férjem nevét, de Ukrajnában elég sok fontos papírom van a lánykori nevemre, több dolog van a nevemen, tulajdonjogok, szerződések, meghatalmazás, számlaszám, stb. Mindent lecserélni nagyon-nagyon macerás és költséges lenne.

Arra van lehetőség, hogy majd házasságkötés után (Ukrajnában és Magyarországon is szeretnénk hivatalosan összeházasodni) Magyarországon kérelmezzem a névváltoztatást a férjem nevére (pl. Tóth Anna leszek), de az ukrán papírok szerint pl. Nagy Anna maradok? Ez így működhet? Vagy egyáltalán nem lehetséges?

2015. szept. 27. 21:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én sem értek két dolgot. te a mai hatályos jogszabályok szerint mondtad el a mondókádat, vagy csak a saját személyes példádból?

A másik, akinek ilyen jogszabályi kérdése van az miért egy ilyen oldalon kérdez és miért nem egyből a hivatalnak teszi fel a kérdését.

2015. szept. 28. 14:45
 12/15 anonim ***** válasza:
Szemelyes pelda, de az a resze nem valtozik, hogy minden orszag a sajat torvenyei szerint jar el. A kerdes is ez volt,hogy lehet-e ket kulonbozo neve ket orszagban, erre pedig a valasz az hogy igen.
2015. szept. 28. 19:22
 13/15 anonim ***** válasza:

Én pedig úgy értelmeztem a kérdését, hogy attól fosik, hogy azért mert megházasodik, attól a leánykori neve is(!) már a másik országban elveszik.

Nem ezt írta, nem ettől sz.rik?

Most komolyan.

A leánykori név intézménye gondolom kb. minden országban meg van ergo mindegy ki hol, merre házasodik, van egy leánykori neve ami az is marad amíg azt meg nem akarja másik eljárás keretében változtatni.

2015. szept. 28. 19:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Illetve én inkább azt olvastam ki, hogy ő a papírjai miatt fosik, de hát azok az övéi lesznek, mert a leánykori neve az a leánykori neve marad, azért mert másik országban házasságot köt.

Szóval ezért magas nekem ez a téma, és az első hozzászólásomba ezért is írtam azt, amit amit aztán valami okos néger lepontozott.

2015. szept. 28. 19:34
 15/15 anonim válasza:
Ennél nagyobb problémád lesz, ha a sok hivatalos ügyintézés során Ukrajnában kiderül, hogy két útleveled van. Nem ismerik el a kettős állampolgárságot, ha nem mondtál le az ukránról mikor a magyart megkaptad, Ukrajna területén csak ukrán állampolgárnak számítasz. Viszont elvileg büntethető más állampolgárságot is birtokolni. Szóval óvatosan, inkább tartsd be a szabályokat.
2015. szept. 30. 01:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!