Szerintetek ekkora fizetésből luxus ennyit erre költenie a családnak?
Figyelt kérdés
Férj fizetése 150e
Feleség fizetése 120-130e
Ebből kb 90-100ezer a rezsi a hitellel együtt. Plusz a kaja, ruházkodás, higénia stb.
Magán nőgyógyász fogadása terhesség esetén 9000ft/hó. A szülés 90000ft.
2015. szept. 24. 12:12
11/22 anonim válasza:
Ha nem rólatok van szó, nincs közöd hozzá.
Ha rólatok van szó, akkor pedig arra költöd a pénzedet, amire te fontosnak tartod. Van aki cigizik, kütyüket vesz vagy állatot tart, mert neki ez a fontos, neked pedig a gyereked és a saját egészséged. Senki másnak nincs köze hozzá, hogy számodra mi a fontos.
12/22 anonim válasza:
A szülés ára nagyon olcsó, nem is tudok ilyen alacsony összegről a környezetemben, mindenkinek minimum 200 ezer volt, ennek ellenére volt olyan ismerősöm, akinek bent maradt a méhlepényből egy darab, ami igencsak nagy baj, pénzt persze senki nem ad vissza. Én a helyedben a terhesgondozást, mivel Magyarországon nagyon sokszor vizsgálják a kismamát TB alapon csinálnám, a dokit talán magán, bár most találtam az sztk-ban egy nagyon jó dokit, nyilván a szülésért neki is fizetnem kell majd, de a vizsgálatokért nem. Mellesleg semmiben sem különbözik a szakrendelő, a magánrendelőtől, sőt nekem kevesebbet is kell várakoznom általában sztk alapon, mintha a zsebembe nyúlok, de mondjuk megfelelő dokit nehéz találni TB alapon.
13/22 anonim válasza:
Nem luxus a magán orvos, de ha ez probléma amúgy tényleg merészek Vagytok gyermeket válalni. És még nem is drága a magándokid, felénk húzósabb árak vannak. 10-nél kezdődnek nálunk.
14/22 anonim válasza:
Nekünk valamivel kevesebb volt a bevételünk, amikor a fiunkkal terhes voltam, de egy percig nem gondolkodtam azon, hogy ne fogadjak orvost. Ahogy nekem fontos, hogy a házban jó kőműves dolgozzon, hogy a fodrászom jó legyen, hogy a mandulaműtétet jó doki végezze, úgy fontos volt ez is. Nem minden orvos ugyanolyan jó, lelkiismeretes, ahogy minden szakmában vannak jók és rossszabbak, de amikor az ember élete múlik rajta, akkor szerintem fontos, hogy jó szakember legyen. Most egy burkoló rosszul végzi a munkáját, akkor ferde lesz a csempézés, a fodrász nem annyira ügyes, nem lesz szép a frizura, de az orvos nem jó, annak tragédia lehet a vége.
15/22 anonim válasza:
Nem luxus. Ha meglesz a gyerek és intézménybe fog járni, simán otthagysz 9ezret havonta a gyógyszertárban vitaminokra, immunerősítőkre meg gyógyszerekre ha havi 1x elkap valamit. De ha beíratod sportolni hogy egészséges legyen, az se sokkal olcsóbb. És akkor még fejlesztésről nem is beszélve, ha csak egy kicsi gondja van akkor is fizetheted pár hónapig a méregdrága terápiákat. Vagy egy normál szemüveg is vagyon, pedig ugye az elég átlagos dolog. Én se ezen spórolnék.
16/22 anonim válasza:
En havi 100 eurót tettem félre a szulésre a fizetésembol kb.7 hónapon keresztul. Ebbol fedeztuk a kiadásokat és az orvos díját. Annál szultem, akihez 9 hónapon keresztul jártam, 2 gyereket szultem mellette és nagyon jol ismert. Idegen orvos egyébként az emberre rá sem néz, hagyja kinlodni a kismamát.
17/22 anonim válasza:
luxus a magán doki, szülés után sokkal nagyobbak lesznek a költségek és a feleség fizuja nagyban kiesik lesztek 200 egynéhányra 3 an onnan a doki pénze már nagyon fog hiányozni
18/22 anonim válasza:
Off: "mindössze" nettó 280 ezret kerestél, mikor kijöttél az egyetemről? Azért ez vicces :D.
On: nem sok. Az én nőgyógyászom 16 ezer/vizsgálat.
19/22 anonim válasza:
Magyarországon az alapellátás is magasabb szintu, mint az pl. a UK-ban. A mi gyerekunk kint szuletett INGYEN és egy nagyon klassz srác.
20/22 anonim válasza:
18: De egy terhesség alatt 3 vizsgálat van, nem? Tehát ha azt leosztod 9 hónapra, akkor Neked 5200 Ft-ra jön ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!