5-év után, mi változik egy párkapcsolatban?
Egy jó kapcsolat 5 év után még erősebb.
Igaz nincs az a hatalmas fellángos, de a mai napig imádom a páromat, és a világ legjobb érzése, ha csak odabújok hozzá.
A tragédiák meg vagy összekovácsolnak még jobban, vagy szétszednek. Mi túléltük már az anyja rákját (szerencsére meggyógyult), azt hogy a mentőbe ültünk, mert vitték a balesetire, ez fordítva is :D
És még sorolhatnám.
Igen, van olyan, hogy legszívesebben fejbe vágnám, de emberek vagyunk, tudja hogy akkor békén kell hagyni.
2-3 év a hormonittas ködfelhő, 2-3 év a megszokás
5-7-ik év a dög unalom
ha nincs kényszeritő erő szét mentek
ha túl élitek bejön a szeretet az anyagi társadalmi érzelmi függés
Egy kapcsolatban vannak hullámvölgyek. Hol jobban szereted a másikat, hol kevésbé. Olyan is van, hogy épp te szereted őt jobban, ő épp mély ponton van, aztán meg fordítva. Az a jó, ha együtt hullámoztok:D Nincs azzal semmi gond, ha vannak hullámvölgyek. Sőt, legalább nem uncsi. 5 év után azért már illő átesni valami akadályon is:D Az akadályok azok, amik igazán megerősítik a kapcsolatot. Ha más nem, legalább hétköznapi akadályok, amiken azért egy normális kapcsolat átesik: összeköltözés. Ezen felül még ott a gyerekvállalás, az elkötelezettség: házasság, vagy anyagi elkötelezettség. Ezek azért jók, mert próbára teszik a kapcsolatot. Aztán ott vannak az élettel járó akadályok: munkanélküliség, családi tragédiák és egyéb finomságok, kinek mi.
Ha az 5 év alatt ilyeneken keresztül megy egy pár, de töretlen a kapcsolatuk, akkor biztosan sokáig maradnak együtt.
Alapjáraton az első pár év után egy kicsit csökkenni szokott a lángolás. Már csak azért is, mert az ember feje lágya is benő. Azért azt ne mondja nekem senki, hogy 20 évesen jöttek össze-szinte tiniszerelem-és 48 évesen még ugyanazzal a lánggal, lelkesedéssel és hozzáállással vagyunk a másik iránt, és ez alatt az idő alatt soha nem volt mélyponton a kapcsolat.
A jó kapcsolat nem azért marad fenn, mert nincs probléma. Ellenkezőleg. A jó kapcsolat azért marad fenn, mert meg tudják oldani a problémát.
Én is szerelmes vagyok a páromba, ő is belém, de már máshogy szeretjük egymást, nem úgy, mint kezdetben. Nincs az a ...hogy is mondjam, majom szeretet. Mert ez van az elején, már-már túlimádása a másiknak. Ami persze akkor jó és természetes, de pár év után azért ez elmúlik. Nálam speciel 3 évig tartott az abszolút rózsaszín köd.
Most lassan 11 éve vagyunk együtt, két gyerekünk van: 5 éves az egyik, a másik lassan 10 hós, 2 éve vagyunk házasok, 8 éve élünk együtt.
9-es, én sem....De ez van:D Maradok a karriernél, az nem fog sosem bántani! Nem vagyok szerethető, ilyen az élet. A mostani kapcsolatoat kiélvezem amíg tart, utána már csak szexkapcsolatot fogok keresni.
Egyébként jó esetben maximum annyi hogy enyhűl a tűz, jobban kiismerik egymást a felek (ezt úgy olvastam, nálam mindig rosszabb lett minden erőfeszítésem ellenére).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!