Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bajban vagyok és ezt már nem...

Bajban vagyok és ezt már nem bírom?

Figyelt kérdés

Szóval a helyzet az, hogy lassan egy fél éve, elköltöztünk Amerikába. Már a repülőtéren, amikor megérkeztünk rosszul éreztem magam. Hiányzott minden. De akkor ez nem érdekelt, próbàltam pozitívan hozzàállni a dolgokhoz. Pár hét után, találtunk lakást, amibe beköltöztünk, aztán sulit is. A suli, maga volt a pokol! A nyelvel sosem volt gondom, viszont sehogy sem tudtam beílleszkedni. A szüleimnek erről egy szót sem szóltam. Eljött a nyár. Magányos voltam(/vagyok). A régi barátaimmal, nagyszüleimmel próbáltam mindennap beszélni. Esténként, mindig sírtam. Honvágyam volt, hazaakartam menni, hiányoztak a barátaim, egyedül éreztem magam. A szüleimnek persze,mindig azt mondtam, hogy minden oké, minden rendben van. A nyár végére, belefáradtam a sok színjátszásba. Egyik nap, kitörtem. Csak feküdtem az àgyamba és azon gondolkodtam, hogy hogyan lehetnék boldogabb. Apu megkérdezte, hogy mi a bajom. Először hanoztam, de aztán kiadtam mindent, ami a lelkemet nyomta. Apu megértett, anyu viszont nem. Elkezdett velem kiabálni, hogy nincsenek is otthon barátaim, márpedig Ő itt maradt, ne nyávogjak, a nagszüleim nem haltak meg, stb. Belenyugodtam. Még mindig rosszul éreztem magam. Senki sem ölelt meg. Nem mondta azt, hogy minden rendben lesz. Még mindig pozitív akartam maradni. A suli szeptemberen elkezdődött. Egyébként, otthon a rajzon kívűl, mindenből ötös voltam. Mostanra, viszont zavar hogy nem vagyok jó tanuló. Hogy rontottam. Szerencsére jó osztályt kaptam, kezdem magamat jobban érezni. Erre elköltözünk, egy messzebb lévő lakásba, úgy hogy sulit váltok. De én félek. Végre valami jó történik az életembe, aztán ezt is el kell dobnom. Próbáltam a szüleimmel beszélni, de mindenképpen sulit váltok. Azt hajtogatják folyamatosan, hogy jövőre amúgyis gimis lennél. Ja, igen. A gimi. Már kivàlasztottam. A szüleimnek persze nem tetszik, nem akarnak oda iratni. Mostanra, viszont belefáradtam. Úgy érzem, hogy akármit is csinálok, sosem fogok nekik megfelelni. Folyton veszekednek velem, hogy mi a bajom, de ha elmondom, akkor meg kiabálnak velem. Hónapok óta nem eszem rendesen. Nincs étvágyam. Elment a kedvem, az élettől. Magányos vagyok, nem tudom senkinek sem elmondani a problémáim. A régi életemet szeretném. Ne gyertek azzal, hogy barátkozzak, menjek ki a parkba, stb. Én nem tudok kimenni és egyszercsak odamenni valakihez hogy "Hé, te! Leszel a barátom?". Nem tudok senkihez sem fordulni! Mit tegyek? Már nem tudok reménykedni. Nem hiszek már abban, hogy légy pozitív, higgy magadban... Mert ràjöttem, hogy hülyeség.

13/L

2015. szept. 15. 00:04
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Kitartás, gondolj arra, milyen lehetőségek nyílnak meg előtted. Addig leszel magányos, amíg nem találod meg a baráti köröd. Sok felnőtt is ölni tudna azért, hogy oda költözzön. Azt írod, hogy vannak felhőkarcolók, feltételezem valami jó helyen élsz, nem egy világvégi kis faluban. Elvégzed a gimid, főiskolát, 13 éves vagy, tehát még pont van esélyed arra, hogy anyanyelvi szinten megtanulj angolul. Ilyen kondíciókkal és egy jó végzettséggel bárhova mehetsz majd a világban. Használd ki! A középiskoláról annyit, hogy az amerikaiak kuriózumnak tartják az európaiakat, így a diákok sokkal barátságosabbak és nyitottabbak szoktak lenni, mint az amerikai új tanulókkal.
2015. szept. 15. 10:09
 22/31 anonim ***** válasza:
18%
Fél éve költöztél ki, és sokat felejtették a magyar helyesírásból. Aha.
2015. szept. 15. 11:26
 23/31 anonim ***** válasza:
Ugyanaz jutott eszembe, mint a 16-osnak. A parkban tényleg nem tudsz odamenni senkihez, hogy leszel-e a barátom, de ha találsz pár fix helyet, ahová általában ugyanazok az emberek járnak (pl. tánctanfolyam, nyelvtanfolyam, sportklub, vagy akármi), akkor ott biztosan fogsz olyan emberekkel is találkozni, akik szimpatikusak, akik lehetnek a barátaid. Nemsokára a nagymamádék is kiköltöznek, akkor megint lesz kivel megbeszélni a lelki dolgokat, a suli pedig nem biztos, hogy rossz lesz, adj egy esélyt neki.
2015. szept. 15. 14:33
 24/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek!

Ez tényleg nem kamu, nem tudom hogy miért nem lehet ezt az egészet elhinni:(

A helyesírásom pedig, tényleg elég sokat romlott, mert nem tudok olyan sokat az otthoniakkal beszélni (főleg írni) a suli miatt pedig a szüleimmel csak este tudok komunikálni, mert miután hazaérek, egyből tanulok. Sajnos tényleg sokat lehet felejteni.

Mégegyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek! Ma az iskolában, erre a pár hétre, beiratkoztam egy környezetvédő szakkörre és apával sikerült beszélnem (Ő megért, anyu sajnos ebben a témában nem tud segíteni, pedig otthon mindig mindent megtudtam vele is beszélni:() és miután elköltöztünk (szeptember 30.), beiratkozom egy tánciskolába, mert otthon is jártam táncolni és hátha jobb lesz. Sőt, elmondtam apunak azt is, hogy félek az új suli miatt, hogy nem találok barátokat ès azt mondta, hogyha nem sikerül barátkozn, akkor karácsonyra kapok egy háziállatot.

Már most elkellett döntenünk hogy mivel szeretnénk foglalkozni, mert nyolcadiktól, egészen a gimi végéig, az azzal kapcsolatos órákat, emelt szinten tanuljuk. Nos, én a riporter szakmát választottam, remélem hogy sikerül elérni vágyaimat és hogy hamarosan, minden rendbe jön és hogy nem lesz ennyire gyakori a honvágyam.

Köszönöm mègegyszer! Nagyon hálás vagyok nektek!

2015. szept. 15. 15:48
 25/31 anonim ***** válasza:
25%

Szerintem is kamu, 2 dolog miatt:

1. Az amerikai iskolákban nincsenek osztályok az iskolákban, a diákok minden órán másokkal vannak, maximum lehet pár olyan ember, akivel van egy-két közös órájuk

2. Az USA-ba nagyon nehéz kikerülni, nem úgy megy, hogy gondolok egyet és kiköltözök

2015. szept. 16. 00:12
 26/31 A kérdező kommentje:

Nem értem, hogy miért lenne kamu!

Akkor legalább, azt nézzétek meg, hogy mikor írok!

Nem, tényleg nem volt egyszerű kijutnunk, de sikerült!

És mi van, ha azt mondom, hogy ez egy olyan suli, ahol külföldi diákok tanulnak? Most komolyan... Ennyire hihetetlen lenne ez az egész? Ha ezt tudom, ki sem írom ezt a kérdést és valahogyan megoldom egyedül!

Mellesleg, én élek itt, csak tudom, hogy mi hogy folyik!

2015. szept. 17. 05:02
 27/31 anonim ***** válasza:
51%

Márpedig nekem is mondvacsináltnak tűnik a kérdés.

Akárki írhat, akármikor. De nem akármit és akárhogyan.

De hát itt elég sok átlátszó toborzó-kérdés van amúgyis.

2015. szept. 30. 00:35
 28/31 A kérdező kommentje:
Ezt most komolyan nem hiszem el... Tanácsot kérek, erre leszólnak! Komolyan, ennyire hihetetlen?! Nem értem, hogy miért nem lehet a másikban megbízni. Ez tényleg, 1000%-ban igaz! Amúgy, ha viccelődni szerettem volna, 1.: biztos nem ez lenne az a hely, ahol viccelnék, mert úgy vélem, hogy ez egy komoly oldal. 2.: szerintetek ilyennel viccelődnék?
2015. okt. 11. 19:02
 29/31 anonim ***** válasza:
Na ezért nem vágyom haza, a sok rosszindulatú s. Ggfej miatt:)
2015. okt. 11. 20:07
 30/31 anonim ***** válasza:

29-es; kár izgulni, ha megnézed a válaszokat, legalább a fele a válaszolóknak nem Mo-on él.

Lehet, hogy a kérdező is.

2015. okt. 11. 22:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!