A mai világban mibe érdemes befektetni egy kisebb ház árát?
Valaki azt tanácsolta, hogy a bankba kellene berakni, és az ott majd kamatozik. De szerintem az úgy nem éri meg, mivel kevés a kamat, és úgy csak "tönkremegy" a pénz.
Manapság megéri lakásba befektetni, úgy hogy kiadom azt?
Igaz, hogy összeg nélkül nehéz véleményt mondani....
Kb 7 millió Ft-ról lenne szó.
Azért tényleg jót röhögnék ha kiderülne hogy a kérdezőnek 2-3 millója van aztán itt kapja az ingatlan befektetési tanácsokat. :)
Azért ez "jó (régi) magyar" észjárásra vall hogy valaki anonim se meri kiirni hogy van x milló pénze. :-)
Azért nem akartam konkrét összeget írni, mert még nincs meg a pénz. Van egy ház amit árulunk, és már azon gondolkozunk, hogy mégis mit lehetne vele kezdeni.
Sajnos a ház körül sok a fizetnivaló/teendő, így nem bírjuk fenntartani.
Na végre, akkor vissza az elöző.
Ez egy elég határ esetes összeg a következő mérlegelendő:
Ingatlaba befektetés valamely nagyobb városba:
előny:
- Hosszútávon stabil értéknővelő jóval az alap kamat felett.
Hátrány:
- Hitel kell hozzá amit a albérleti díj azért fedezz.
- Macerás az albérleteztetés.
- Rövid távon nincs nagy haszon.
Ezenfelül a kockázat mentes ha stabil kamatozású államkötvényekbe fektetsz több éves periódussal.
Itt azért szép kamat jőn le ennyi pénzből, stabila, de hosszabb távon is jó esetben stagnálni fog a szint, nem várható ugrás szerű érték nővekedés.
Anno Matyi Dezső mondta (Alexandra könyvhálózat):
Sokan fordulnak hozzá befektetési tanácsért, de mindig a stabil államkötvényeket ajánl, mert aki ilyet kérdez annak nem való a kockázatos manőverezés.
mi egy kicsit nagyobb vidéki ház árát fektettük egy kis pesti lakásba (10mill) kiadtuk reális összegért, ami két okból jó: nem nekünk kell fizetni a közös költséget, valamint van némi zsebpénzünk úgymond, amit félre tudunk tenni :)
másba nem nagyon tudtuk volna befektetni, a tőzsdéhez nem értünk, a vállalkozáshoz nagyobb tapasztalat kell, és amúgyis van állásunk, szóval nem ugrottunk volna bele csak úgy.
ha tudod, akkor vegyél valami egyetemi városban (Pécs, Szeged, Debrecen, Miskolc, vagy ami épp közel van) lakást, és add ki egyetemistáknak, vagy dolgozó fiataloknak.
bár nem vagyok tisztában az árakkal, de ennyi pénzből ott már sztem kapsz vmi kis egyszobásat.
ja, és a lakás azért is jó, mert annak folyamatosan nő az értéke, és ki tudja mikor lesz szüksége valakinek a családból egy kis saját kuckóra.
sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!