Hova mehetnék? Mit lehet ilyenkor csinálni?
Anyámmal folyton veszekszünk, és már többször mondta hogy költözzek el. Tegnap viszont megkaptam, h egy hónapom van, addigra betöltöm a 18-at, és akkor költözzek el. Valószínűleg meg fogja gondolni magát addig, de én szeretnék elköltözni, mert nem bírom már az örökös vitákat, és nem tudjuk elviselni egymást. Apámhoz nem mehetek mert nincs hely (már többször is próbálkoztam, hogy esetleg hozzá költözhetnék-e, deh mindig nem-et mondott.)nagyszüleimhez nemtudok menni, mert vagy velünk laknak vagy nincsenek olyan helyzetben h befogadhatnának. Hova tudok ilyenkor menni? Munkát kéne vállalnom, de mit?
Előre is köszönöm a segítséget. 17/l
Hogyne tehetné ki 18 évesen,akár kényszerkilakoltatással is.
Kedves kérdező!Biztos,hogy valami van,ami zavarja anyukádat,ezen kellene változtatni.Néhány tipp:tanulás,pasi,tisztelet.
Persze h van.
Deh nekem nem azzal van problémám, h ki akar rakni itthonról. Mert most már én is költözni szeretnék.. Csak nem tudom hogy ilyenkor hova lehet menni, vagy kihez kell fordulni. Mit érdemes tudni. Vagy milyen munkát vállalhatnék... ilyenek.
18 évesen bárhova mehetsz dolgozni,már ahova felvesznek...
fordulni sehova,mert senki nem fog eltartani,lakhatást biztosítani,az állam sem.
Ha nagyon költözni akarsz akkor amit ÉN tennék a helyedben:
-keresnék munkát(valószínű a legszärabb,de egyenlőre minden jó,gyári munka,takarítás,pultos stb...most jön a nyári idény ez talán nem megvalósíthatatlan)
-keresnék albérletet,legalább 3-4 lánnyal közösen,érdemes a közeli főiskolán keresni,hogy keresnek-e albérlőtársat,ha ez nem jön össze idősebb néniknél egy szobát kivenni,lehetőleg ezt is egy lánnyal közössen
-a suliba kérném had legyek magántanuló,ha nem engedélyezik,akkor átiratkoznék levelezőre egy gimibe,mert az érettségi fontos
Szóval nem lehetetlen,de gondold át.
Melyik megyében/városban laksz,hol tanulsz?
köszi a válaszokat. =)
pesten lakom. és a karinthyba járok gimibe.
Pesten lényegesen könnyebb albérletet/munkát találni,talán még levelező tagozat is van nálatok,ha gimibe jársz,de nem könnyű,még gondold át.
Ha magadat tartod el még kevesebb időd lesz barátnőkre/fiúkra/szórakozásra,mint amennyit eddig engedtek.
És a szünetek is munkával fognak telleni,de azért sok sikert,bárhogy is döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!