Mennyire vagytok őszinték a hétköznapok "apró-cseprő" dolgaiban?
Figyelt kérdés
vannak nagyon jó barátaim és most így elgondolkodtam, hogy bizony még nekik sem mindig merem megmondani az igazat. mármint tényleg apró dolgokban, mint pl ha megkérdezi, hogy az új ruhája milyen. nem merném azt mondani, hogy figyi, nem tetszik vagy nem áll jól neki(pedig segítő szándék lenne benne), mert nem akarnám megbántani. persze talán nekem se esne jól egy negatív kritika, még akkor sem ha építő jellegű. nagyon sok más esetben is előfordul, hogy akkor is ferdít az ember, ha kikérik a véleményét(tehát nem az indokolatlan, beszólogatós bunkózásra gondolok). Ti hogy vagytok ezekkel a mindennapi kegyes füllentésekkel? kinek mondotok mindig igazat(pl párotoknak, szülők, tesók) és kinek mondotok inkább egy tetszetősebb füllentést amiből nem lehet baj?2010. márc. 10. 20:55
1/7 anonim válasza:
Férfi vagyok. Keveset kertelek. A kegyes füllentés nem az asztalom, ha nem akarok megbántani valakit, akkor jobban megválogatom a szavaimat, hazudni nem fogok. Abban sem, hogy kövér-e a párom, meg abban sem, hogy tetszik-e az újonnan vett ruhája? Mégis elvagyunk. :)
2/7 anonim válasza:
En szeretem az oszinteséget,ha valaki uj ruhaban van és nekem nem az izlésemnek megfelelo,inkabb nem mondok semmit!Nem szeretek senkit sem dicsérni,csak azért,hogy jo legyek nala!Lehet,hogy ezzel nem sok pontot szerzek magamnak.Viszont én sem varom el,hogy dicsérjen valaki!
3/7 anonim válasza:
Eleinte én is ilyen voltam. Aztán rájöttem, hogy többre megyek, ha elmondom, hogy na pont nem illik hozzá az a bizonyos ruha.
Néha előfordul, hogy nincs kedvem magyarázkodni(főleg apum olyan mindenbe belekötős, magyaráztatós), akkor néha azt mondom amit hallani akar. Persze ez csak nagyon kicsi dolgok esetén.
25/N
4/7 anonim válasza:
Hát a barátoknál, tesóknál vagyok egyedül őszinte. De vannak olyan pillanatok is amikor elhallgatom, vagy füllentek. Miért is mert ha valaminek alapjában örül akkor én nem rombolom le az örömét pl. jónak érzi a haját és sztem nem az, akkor ezt nem feltűnően fogom neki sugallni. HA viszont totálisan téved és valami iszonyú baromságot tett, akkor saját érdekébe fölvilágosítom. Ha tényleg a véleményt kéri ezzel a "légy őszinte" arckifejezéssel akkor ami a szívemen az a számon.
5/7 anonim válasza:
Szerintem néha egy-két füllentés belefér :)
6/7 anonim válasza:
Kétféle ember létezik a világon, aki őszinte, és akinek vannak barátai.
7/7 anonim válasza:
"szerintem" "nekem ez" "úgy látom" "gondolom"
Nem kell arcoskodni. Van helye az egyenességnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!