Nem hiszem el. Anyukámnak miért kell még egy gyerek?
Anyukám nagyon korán,20 évesen terhes lett a nővéremmel egy egyéjszakás kapcsolatból.
Nem sokkal később összeházasodott az én apukámmal,majd születtem én,és az öcsém.
Mivel a szüleim elváltak,ezért anyukámmak lett egy új kapcsolata. Nagyon szeretem őt,nevelőapukámnak tekintem,én és a 2 tesóm nagyon jól kijövünk vele. Ám de tegnap vacsoránál elmondták,hogy anyukám 13 hetes terhes. Én nagyon kiborultam,hogy minek anyukámnak egy kisbaba,nem is abban a korban van már,meg ugyanmár van három gyereke,miért nem elég? Ráadásul nevelőapukámnak még van egy 12 éves kisfia is,aki 2 hetente nálunk alszik hétvégén. Ilyenkor tele a ház,hatan vagyunk itthon,őszintén elmondom nekem nem hiányzik hetediknek egy baba sírás.
Most én vagyok a rossz,meg az önző,hogy nem örülök a kistestvérünknek.
Szerintetek kinek van igaza?
Egyébkent a nővérem,öcsém,mostoha öcsém örül a babának,csak azt nem tudom miért...
Én elhiszem,hogy imádni fogom,mert nem terveztem utálni,hiszen nem tehet majd semmiről,csak azért mégis..
Nem vagyunk milliomosok,de azért jól megélünk,anyukám kétfelől kap három gyerektartást. Nővérem apukája nem tartott igényt a nővéremre,soha nem is találkoztak,csak minden hónapban küld anyának pénzt.
A mi apukánk az öcsémmel,külföldön dolgozik,ritkán látjuk,ő is havonta utal anyának pénzt.
Plusz anyukám dolgozik,tehát az ő fizetése is befolyik,plusz a hármónk családi pótlékja,meg ott van nevelőapukám fizetése is,bár abból ő is ad minden hónapban a fia anyukájának.
Anya egyébként itthon akar lenni főállásban,mert ha megszületik a pici,akkor hárman leszünk 18 alattiak itthon. (Nővérem már 18,de most költözködnek külön a barátjával,az ő szobája lesz a kicsijé.)
#3!!!
Anyukámat azért nem kellene ilyen szavakkal illetni,még ha tényleg felelőtlen is egy kicsit..
Anya egyébként 38 éves.
(Remélem minden kérdésetekre tudtam válaszolni.)
Már miért lenne anyukád felelőtlen? Biztos anyagi körülmények közé, jó párkapcsolatba, megfelelő korban vállal gyermeket. Te hol látod itt a felelőtlenséget? Az ő élete, rólatok gondoskodik a leírásod alapján, hiányt nem szenvedtek semmiben.
Ha egyszer felnősz, egyrészt belátod, hogy azért, mert egy ember elmúlt 30, még nem kell magát leírnia, másrészt megtapasztalod, mennyire nagy a vágy a közös gyerek iránt egy olyan személlyel, akiben megtalálod a társadat. Nem hiszem, hogy van annyit élettapasztalatod 18 éven aluliként, hogy édesanyádat felelőtlennek nevezd, mert felnőttként nézve, a leírásod alapján ez egy átgondolt, alapos döntés volt a részéről.
Gondolj vissza majd ezekre az időkre 20 év múlva, és meglátod, mennyire másként látod akkor majd a korodat, az életedet, mint ahogy kamaszként elképzeled egy harmincas nő körülményeit. :)))
anyud mintha ugyanazt játszaná le mindig..mintha nem tudna egy ördögi körből kikerülni..
minden pasival lesz gyereke, és eddig minden gyerekkel egyedül maradt...
(valszeg bevonzza magának, nem ártana elolvasnia a könyvet, a Titok a címe, mielőtt ez a pasi is le fog lépni tőle)
hogy miből eredhet a problémád, hogy neked nem tetszik egy új tesó, azt nem írtad. az egyetlen érved, hogy mert így is sokan vagytok. és az miért baj..?
Mindenki azt mondja hű de rohadt jóegy anya meg hogy milyen megfontolt döntést hozott..
Csak éppen arra nem gondoltok, hogy mire felnő az a gyerek hány éves lesz az anya, na meg, hogy meg fogja-e érteni a saját gyerekét.
Az én anyám 35 évesen szült engem, most vagyok 16, majdnem semmiről nem lehet vele beszélni, mert NEM ÉRTI MEG A NÉZŐPONTOM.
Szóval nem, nem volt teljesen felelősség teljes döntés.
Kérdező: Ne haragudj, hogy offenzív választ írtam anyukád irányába, de úgy gondoltam muszály hangot adnom saját tapasztalatomnak, nem csak a te számodra hanem a többieknek is.
És igen, úgy gondolom nem kellett volna az a gyerek.
Szép napot.
16-os: na nehogy már 16 évesen te döntsd el, hogy egy felnőtt vállaljon-e gyereket, s ha igen, mikor... :))) Gyerekként, 0 tapasztalattal miért gondolod, hogy jobban tudod, mint aki 20 évvel idősebb nálad?
Képzeld, az én anyukám meg 40 évesen szülte a húgomat, aki most 18 és nagyon-nagyon jó a kapcsolatuk. Az, hogy te nem jössz ki az anyukáddal, az kettőtökön múlik, nem a korkülönbségen. A családok nagy részében a szülők és a gyerekek között átlagosan 30 év van, semmi rendkívüli nincs a te és az anyukád közti korkülönbségben.
Utolsó!
Ez azért nem korfüggő!
Édesanyám a húszas éveiben szült, mégis egyikünkkel sem tudott szót érteni kamasz és felnőtt éveinkben.
Míg anyósom 43! évesen szülte a sógorkámat, aki most 14, együtt játszanak neten (loloznak) és fantasztikus a kapcsolatuk!
(eközben édesanyám két gombot ismer a telefonján: zöld-piros)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!