Normális, ha ebben a helyzetben kiakadtam nagymamámra, valamint keresztanyámra?
Ma felhívott este mama, hogy papa telefonját kicserélték (alap Nokia készülék), és menjek el beállítani az időzáras billentyűzárat a telefonon. Ekkor eldurrant az agyam és nem hagytam szó nélkül.
Keresztanyám (anya húga) folyton ott van mamánál, de tényleg folyton. Reggel 9-10-től este 8-9-ig a hét szinte minden napján, szinte csak egy-két nap nem. Egyáltalán nem idős, 39 éves, de azt mondta mamának, hogy 'nem ért hozzá' holott az összes telefonja Nokia volt.
Nem mellesleg keresztanyám iszonyat okosnak gondolja magát, akkora szája van, mint a bécsi kapu. Ebben az esetben engem rég elküldött volna vissza, anyukámba, meg azért is, ha annyit lennék mamáéknál (volt rá példa, hogy kisebb koromban (11 évesen) nagyszüleimhez mentem az otthoni dráma miatt, de 10 nap után haza küldött, hogy meddig akarok a nyakukon élősködni!!)
Nagymamám is kavarja folyton a dolgokat, inkább nem is részletezem.
Este halál idegbetegen hívtam fel apát emiatt. Oké, neki van igaza, hogy $z@°jam le, de akkor sem olyan egyszerű...
Normális a reakcióm?
21l
Már nem azért mondom, de a legtöbben nem érzik azt, hogy nem a kéréssel van a probléma, hanem az alapvető viszonyukkal.
A keresztanya... mondjuk úgy, egy igen negatív személy, aki teljesen ellenséges a kérdezővel gyermekkora óta, aki emiatt okkal neheztel rá. Egy gyereknek ilyet nem mondunk, pláne nem 11 évesen, főleg a gond van otthon. (ez egy hülye k**va, jhajj muszály volt leírnom xd) Valószínűleg nem ez volt az egyetlen eset, amikor ilyen történt, tehát a kérdező nem számíthat igazán rájuk, még ha gond van akkor sem.
A nagymama gondolom szintén negatív szereplő lehet e történetben, vagy a viselkedése, vagy amiatt, hogy nem száll szembe a lányával/keresztanyával, és nem áll az unkája oldalára, mikor az teljesen jogos és elvárható lenne. (Mondjuk nem tudom milyen a kapcsolatotok vele, ki miatt van a rossz viszony stb. tehát nem ismerek minden részletet csak feltételezgetek)
Ehhez még jön az h. a keresztanyuci azt gondolja ő a világ közepe, ő mindenhez ért, mindenben jó, így nincs semmi szükség a kérdező családjára, mert ott van ő.
Tehát a kérdező nem számíthat rájuk a bajban, viszont ha nekik kell vmi apróság akkor ő rögtön ugorjon.
Én legalábbis ezt éreztem az írásből, és ez alapján teljesen normális volt a reakció.
Egyébként meg nem mindenkinek van ugyan olyan érzelmi világa, és nem mindenki ugyan olyan 21 évesen sem.
Hagyja már mindenki ezt az X éves, felnőtt vagy milyen gyerekes ez a viselkedés. Mindeki más, és 21 éves lány még nem egy határozott, önálló felnőtt ember.
Majd az lesz 5-6 év múlva de még nem is kell annak lennie.
Erről ennyit.
Én így látom a helyzetet, nem tudom kérdező te hogy gondoltad pontosan. :)
Nem minden idős, középkorú ért a telefonbeállításhoz.
Szegény Papa kapott egy új telefont, örülhetne neki, de nem lehet, mert Te mások miatt nem állítod be neki a telefonját.
Tudod, milyen megtisztelő az, hogy téged kértek meg?
Annyira alapvető, hogy mindenki értsen az ilyen dolgokhoz, hogy aki nem ért, az már szinte szégyenli magát, és félve kér meg valakit, hogy segítsen.
Ők nem az anyatejjel szívták magukba a telefonhasználatot.
Kavartál a biliben, pedig nem került volna olyan sok idődbe, de bünteted a papát, keresztanyád miatt.
Gratulálok! Én sem szeretném, ha ilyen unokám lenne.
Normális.
de mennyé át,és állitsdbe a telót. Ha ezek után keresztanyád nagypofájuskodik le ordithatod a fejét,mert még 1telefont sem képes beállitani.
Szerintem nem kicsit túlreagáltad, hisztizel, mint egy gyerek, de minek...?
Alig pár évvel vagyok nálad idősebb, több nokia telóm is volt és azt sem tudtam, hogy van rajta ilyen opció. De hát persze ez biztos az alapműveltség része, csak nekem se szóltak... :(
A legegyszerűbb az lett volna, ha normálisan megmondod, hogy megcsinálod, vagy épp nem érsz rá, de később szívesen, vagy megkérdezed, milyen telefon, rákeresel a neten a beállításra és szépen végigasszisztálod telefonon, ahogy megcsinálják. Fájt volna? Csinálsz itt problémát a semmiből.
A többi már más kérdés, régi hülyeségeken pörögsz. Annak sincs semmi értelme. Keress magadnak valami hobbit, ahol le tudod vezetni a feszültséget, mert így egy idegbeteg HP-nak fog tartani mindenki - nem is alaptalanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!