Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A konfliktust választanád,...

A konfliktust választanád, vagy a munkát, amiről mindenki tudja, hogy nem fogod bírni?

Figyelt kérdés

Jelenleg nincs munkám. Párommal élek, illetve a nővérével, és az ő párjával, a páromék nagypapájával. Mivel nem dolgozom, takarítok, mosok, főzök rájuk. A sógorjelölt éjszakai dinnyeőrzéssel keres pénzt (amiből amúgy nem ad a közösbe), és most kitalálták, hogy én, az 52 kilós, kis alacsony lány dolgozzak szintén ott. 16-20 kilós dinnyéket kell emelgetni, illetve este hattól reggel hatig teljesen egyedül kell lennem, egy forgalmas főút mellett, szóval akár nagyobb bajom is lehet. Mármint azon kívül, hogy elviszik a bevételt. Sehol egy kamera, a környéken egy ember sem jár. Párom nem akarja, hogy ott legyek, én sem, de erőltetik, mert ugye "nem csinálok semmit". Szeptember elejétől lenne normális munkalehetőség, amikor egy bizonyos volt munkahelyem újra megnyitja kapuit. Holnap délután 4-re a dinnyéshez kell mennem, mert a főnökcsaj meg akarja nézni, hogyan dolgozom. Eldöntöttem, hogy arra a maximum 1 órára Elmegyek. Úgyis látszik majd, hogy nem bírok kipakolni 4,5 tonna dinnyét, amik darabonként 16-20 kilósak. Mit tegyek?

21L

2015. aug. 9. 21:53
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés az, hogy számodra kvázi idegen emberek véleménye a mérvadó, vagy a párodé és a tiéd?

Ha azt mondják, hogy ugorj le a kútba vízért, te beleugrasz? Nem tilos saját döntéseket hoznod, és nem tilos ellent mondanod másoknak. Az meg, hogy mit gondolnak, az ő bajuk.

Mondjuk ahogy látom, párod sem az eszedért szeret.

2015. aug. 10. 00:29
 12/13 anonim ***** válasza:
el ne vállald.ez a pár tízezer ft ér annyit ,hogy benne van a pakilba ,hogy valami bajod eshet?sógorod is jó nagy hülye.akkor már inkább mondanám ,hogy légyszives költözz el.dinnyét pakolni egy dolog ,meg éjszakákat tölteni egy elhagyatott helyen.azt írod dinnyét őriz-és ha éjszaka megjelenik valaki dinnyét lopni,akkor mit vár tőled?
2015. aug. 10. 03:02
 13/13 A kérdező kommentje:
Az eltartást nem úgy kell értelmezni, ahogy páran tettétek. Nem ők vesznek nekem mindent, annyi, hogy az ételből nekem is jut, ha úgy van, illetve tudok tisztálkodni. Nem kell gyógyszert, ruhát, vagy más egyebet venni nekem. Korábban volt munkám, de bezárt a hely, és most új tulajdonos van, ezért ott már nem dolgozhatok. Ott naponta 12-14 ezer forintokat kerestem. Ami szeptembertől lenne, az megint másik hely, de nem biztos, hogy a tulaj újra kinyit, az affinitásaim tudatában pedig nem tudok munkákat találni. Egyébként pedig, annak a hozzászólónak, aki szerint a párom nem az eszemért szeret : Okos enged, szamár szenved, így tartja a mondás. Mivel én itt effektíve megtűrt személy vagyok, nem fogok kekeckedni egyikükkel sem. És nem a sógor erőlteti a dolgot, hanem a párom nővére. Ha én nem engedek (legfeljebb elküld a főnök, az legalább indok az éjsötét eszének), akkor a párom fog rosszul jarni mert a testvéri kapcsolatuk egy kalap kaka...Gyakran rajtam múlik, hogy ne veszekedjenek.
2015. aug. 10. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!