Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valaha nagyon szerettél...

Ha valaha nagyon szerettél valakit és már nem szereted a sok csalódás miatt, visszahozhatók az érzések? Mit gondoltok az újrakezdésről?

Figyelt kérdés

A férjemmel újra megpróbáljuk együtt, de mindenzt úgy, hogy ő tudja, hogy nálam már elmúlt a szerelem, és ő még jobban szerelmes belém, mint régen. Van egy gyönyörű gyerekünk, éltünk fél évet külön, most újra együtt, mert ő imád és szeret minket, megpróbálja elérni, hogy újra szeressem őt. Én is igyekszek és csak a szépre gondolok, mert annyi szép emlékünk van, a gyerekünket mindketten imádjuk.

Viszont sokszor megsértödik, ha elutasítom, mondtam neki, hog yidőbe k erül minden, ha egyáltalán lehetséges, hogy újra szeressem, mert az érzéseim teljesen nem múltak el. Viszont nem tudom ennek van-e értelme, vagy ha már elmúltak az érzések vissza nem hozhatók? Főleg úgy ha sok olyan dolog változatlan maradt, amit előtte is kifogásoltam a férjemben?

2010. márc. 8. 07:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

lágoló szerelem,az újdonság varázsa nem hozható vissza.Helyette a szeretet sokkal többet ér.A fiatoknak az az érdeke,hogy együtt neveljétek fel.

Ha voltak kifogásaid a férjeddel szemben,azt addig kellett volna megbeszélnetek,amíg nem kezdtétek újra,de még most sem késő.

Neked kell pozítívan gondolkodnod .Mi az amit eltudsz viselni,neked miben kell megváltoznod,mert te sem vagy hibátlan.Ha ezeket tisztázod magadban,akkor lehet közös jövőtök.Minden házasságban vannak hillámvölgyek,de közös erővel sikerül túljutni rajtuk.Ha ő szeret benneteket,akkor ez sikerülhet.Sok múlik rajtad is.A kisfiatok érdeke is azt kívánja,hogy szerető,teéjes családban nőjön fel.

30 éves házasság után írom ezeket.Mi is megoldottuk a gondhainkat együtt.

2010. márc. 8. 08:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Tegnap azt mondta egy párterapeuta, hogy amíg vannak heves érzelmek, szeretet, harag, vagy akár gyűlölet, addig lehet segíteni a páron. Ha már közömbös, érzelemmentes, akkor már nincs segítség.
2010. márc. 8. 08:13
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mindenképpen jó dolog, hogy megpróbáljátok újrakezdeni, még akkor is, ha végül nem sikerül. Mert legalább ti mindent megtettetek, önmagatok és a gyermeketek érdekében is.

Szerintem az újrakezdést úgy kellene (kellett volna) csinálni, mintha tényleg egy új kezdet lenne. Azaz nem egyből visszaköltözéssel, hanem ha már a férjed a szerelmes, akkor udvaroljon neked, lobbantsa fel benned a lángod. Rengeteg romantikával, kedvességgel, meglepetésekkel (ha eleve még van némi érzelem benned), akkor szerintem fellobanhat újra a láng... persze ezúttal sem örökre, de a kezdeti löketet megadhatja az újrakezdéshez és ezúttal a problémák jobb kezeléséhez.

Egyszóval, hogy az újrakezdés első körben legyen felelősségmentes, ne helyezzetek egyből terheket, kötelességeket, elvárásokat egymásra és magatokra, hanem csak azzal a gyermeki szerelemmel és kíváncsisággal közeledjetek egymáshoz, mint eleinte. Még a szex is várhat...

Amiket kifogásoltál(-sz) benne, elmondtad már neki?! Bizonyára... és mit monfott rájuk? Ő ezekben nem tud megváltozni, vagy nem akar? Vagy megpróbálja, csak te még nem látod az eredményét? Vagy ezek eleve olyan kifogásolt tényezők, amik változtathatatlanok?

2010. márc. 8. 08:21
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem szólnak igaza van. Attól nem fogsz beleszeretni, hogy visszaköltözöl... ne viccelj, és hol a romantika? :)

Azon múlik, hogy azok a dolgok mennyire súlyosak, amiket kifogásolsz... És azok újkeletű dolgok? mikor összejöttetek nem zavartak? Én mondjuk el tudok képzleni olyan tulajdonságot vagy körülményt ami teljesen kizárná hogy visszamenjek hozzá.

És mindig is kiakadtam a hisztis és sértődős pasiktól.

És ne feledd, a férfiak sokszor csak akkor tepernek, ha a másik eltávolodott tőlük. Van egy barátnőm, aki már 10 éve ezt játssza az egyik pasijával. Először ő volt szerelmes, a pasi meg csak tessék lássék... aztán kezdte hagyagolni, és mással randizott, akkor a pasi futott utána, jó akkor visszament, a pasi megint flegma lett .... ennek van értelme? nem tudom nálad mi a helyzet kérdező, de az az érzésem, hogy mivel kihangsúlyoztad, hogy most mennyire szerelmes a férjed, azt feltételezem, hogy korábban nem törődött veled.

A szerelem azon múlik, hogy meg tudod-e győzni magad arról, hogy ő az a férfi akire minden körülmények között számítani akarnál, hogy támaszkodhatsz rá, mert egy kőszikla az életedben. legalábbis én így vagyok ezzel a kérdéssel. Ha ezt nem érzem, akkor a vonzalom nem igazi szerelem, és ennek megfelelően kell kezelni. És ha sokat kifogásolsz a férjedben, meg hisztériázik követelőzik, akkor nem tűnik annak akire számítani akarna az ember. Anyám ezt úgy fogalmazza, hogy a kutyámat se bíznám rá... :)

2010. márc. 8. 08:56
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem volt mindig ilyen, amilyen most, vagyis, ha korábban lettek volna hasonló visselkedései és megnyílvánulásai, akkor nem mentem volna hozzá. Kb 1-2 éve nem ismerek rá.
2010. márc. 8. 13:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Mi történt 1-2 évvel ezelőtt, ami megváltoztatta a férjed?
2010. márc. 8. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!