Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért javasolnak az itt...

WiWell kérdése:

Miért javasolnak az itt válaszolók elsosorban drasztikus megoldásokat a problémákra?

Figyelt kérdés

Miért van az, hogy az itt válaszolók, általában ugyanazt a drasztikus sablonmegoldást válaszolják a kérdésekre, amiket aztán ha meg is bán az illeto, kesobb nem tudja visszacsinálni. Miért nem lehet elfogadni, hogy a világ nem fekete vagy fehér, hanem színes.

Párkapcsolati problémák - válj el, dobd ki

Problémák anyóssal/apóssal - ne menj oda, szakítsd meg a kapcsolatot, koltozz el

Gyerek problémája a szulovel - koltozz el

Szulo problémája a gyerekkel - dobd ki

#probléma #drasztikus megoldás
2015. aug. 1. 07:20
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy vannak olyan helyzetek ahol már tényleg nincs más megoldás, mint megszakítani a kapcsolatot. Viszont van amikor még tényleg kovetkezetességgel és kommunikációval meg lehetne oldani a helyzetet.

Ma olvastam itt egy kérdést, hogy anyósék jobban pártolják a férj testvérének a családját. Márkás udítovel és lazaccal kínálják oket, a kérdezoék családját meg nem. Sokan azt tanácsolták, hogy akkor ne is menjenek oda, szakítsák meg a kapcsolatot. Elhiszem, hogy rosszul esik a megkulonboztetés, de ez egyszeruen nem ér annyit, hogy a gyerekek ne találkozzanak a nagyszuleikkel a férj meg a szuleivel.

2015. aug. 1. 08:49
 12/19 anonim ***** válasza:
Miért nem ér annyit? Ha ekkora a megkülönböztetés, akkor nyilván nem csak anyagilag, hanem érzelmileg is le vannak pottyantva. Ez mire kell egy gyereknek? Hogy azt tanulja meg, ő nem ér annyit mint a Pistike? Az ilyennel bizony még kell szakítani a kapcsolatot
2015. aug. 1. 08:52
 13/19 Mumusan ***** válasza:
81%
A párkapcsolati kérdések 80% úgy végződik hogy "Szakítsak vagy ne?" Akkor persze hogy lesz aki azt mondja hogy igen. Egyébként én problémamegoldó tanácsokat szoktam adni. És a szerelmet is túlértékelik. Sajnos a hosszútávú Párkapcsolat egy DÖNTÉS, és nem sírig tartó romantika. Viszont az itt kérdezősködők meg döntésképtelenek.
2015. aug. 1. 09:01
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt általában én is azzal a feltételezéssel élek, hogy aki ide kiírja a személyes problémáját, az már túl van azon, hogy "beszéld meg vele" - hacsak nem úgy szól a kérdés, hogy "hogy mondjam el?"

Általában azért igyekszem többféle lehetőséget felvázolni.

Én személy szerint a párkapcsolati problémáknál adom a legdrasztikusabb tanácsokat, mert ha tényleg úgy van, ahogy a kérdező leírja, akkor a legtöbb esetben én is tényleg kidobnám (pl. megcsalás, ütés, tartós lenézés / kihasználás).

Más családi problémáknál csak ritkán javaslom a költözést, a kapcsolat megszakítását pedig szinte soha. Én azt vallom, hogy az esetek 90%-ban le kellene tudni ülni és megbeszélni a dolgokat, és a családi összetartás nekem nagyon fontos még akkor is, ha ez olykor az egyes személyek részéről bizony áldozatokat követel. De vannak esetek, amikor a leírás alapján már úgy elmérgesedett a helyzet, hogy tényleg ez tűnik a legjobb, esetleg az egyetlen megoldásnak.

2015. aug. 1. 10:05
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Azért elég erősen leegyszerűsítetted ezeket a kérdéseket.

"válj el, dobd ki"

Ezt 90%-ban olyanoknak mondják, akiknél látni már a leírásból hogy nem működik a kapcsolat, meg alapból ha valaki azon dilemmázik hogy szakítson e, akkor az régen el van rontva. Az esetek többségében azt mondják, hogy üljetek le, beszéljétek meg.

"ne menj oda, szakítsd meg a kapcsolatot, koltozz el"

Ezt a választ is teljesen jogosnak tartom sok esetben, bár ezzel már 3 féle választ foglalsz egybe.

"ne menj oda"

Ha egyszer balhé van, nem látják szívesen, akkor minek menjen?

"szakítsd meg a kapcsolatot"

Ezt is csak indokolt esetben láttam leírva, ahol az anyós egy élősködő hárpia, és miért tegye valaki tönkre ezzel a saját életét?

"koltozz el"

Ez is teljesen jogos, ameddig az anyóséknál laknak, addig az anyós lesz a főnök, ha nem tudnak együtt élni, minek erőltetik?

Gyereknél másabb a költözz el téma, ott tényleg írják páran, hogy "semmi nem a tied, szüleid tartanak el", de az ilyen lelki sérülteken kívül a többség normális választ ad. Viszont ha valaki 20-on pár évesen, dolgozó emberként is otthon lakik akkor tényleg jobban jár ha lelép. Minek élj otthon terrorban, ha lehet nyugodtan is egyedül?

Fordítva a szülők is képesek életük végéig eltartani az élősködő gyereküket. Ismertem én is ilyen családot, hogy "hát örökre a gyerekem marad", és a "gyerek" 28 évesen otthon ül és semmit nem ért el az életben.

Te mondod hogy a világ nem fekete vagy fehér, mégis annak állítod be...

2015. aug. 1. 10:14
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
2-vel értek egyet. A saját bőrömön tapasztalom, hogy vannak olyan problémák az életben, amik soha nem fognak megoldódni, mert annyira nincs meg a partnerség a másik fél részéről. Például ha egy párkapcsolatban az egyik fél kutyába se veszi a másikat, akkor arra nincs más megoldás, csak a szakítás, felnőtt embert már nem lehet megnevelni, mert 99 százalék az esély, hogy nem fog megváltozni.
2015. aug. 1. 13:00
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket azért legtöbbször olyan problémákhoz írják, amik évek óta húzódnak, és ha nem sikerült az elmúlt 5 évben normalizálni a helyzetet akkor valószínűleg már nem is fog.

Ha a férj folyamatosan csalja akkor semmilyen tanács hatására se fogja abbahagyni.

Anyós/após se lesz jobb,vagy fog megváltozni az alaptermészetük a meny/vej miatt, ahogy öregszenek, csak rosszabb lesz.

nagykorú gyerek/szülő konfliktus is: ha annyira rossz a szülővel, miért is marad ott?

Szülő problémája a gyerekkel:olyat még nem láttam, hogy kiskorúnál írták volna, h dobják ki. Nagykorúnál meg elvárható a különköltözés ha nem tartja tiszteletben a szülőt. Ha nem tetszik neki valami, csinálja jobban.

2015. aug. 1. 13:28
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, tessék, egy igen provokativ kérdés! Te erre mégis mit irnáál?

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-apo..

2015. aug. 1. 14:20
 19/19 anonim ***** válasza:
Én ott a 3, 6, 7 voltam. Nem írtam hogy költözzenek.
2015. aug. 1. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!