Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házimunka elosztásánál figyele...

Házimunka elosztásánál figyelembe veszitek, hogy kinek van fizikai munkája és ki "ücsörög" egész nap?

Figyelt kérdés

Nálunk pl velem csináltatnak kb mindent, pedig rajtam kívül mindenki a családban irodai ülőmunkát végez, én meg egész napos dobozolás, mosás és békázás után takarítgassak otthon :/

Nálatok hogy van?

2015. júl. 24. 22:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%

Nem tudom, a többi hozzászóló hogy van ezzel, de én mindkét típusú munkát végeztem és állíthatom, hogy a szellemi után még jól is esett egy kis házimunka, a kemény fizikai után meg alig tudtam mozogni, úgyhogy lehet itt rizsázni, hogy jaaaaaj, de fárasztó a szellemi munka. Igen, fárasztó, de fizikailag teljesen más a teljesítőképességed, mikor hazaérsz, mint ha hajnaltól késő délutánig rohangálsz mondjuk a gépek között 5 kilós vasakkal.

Úgyhogy én nem tudtam nem figyelembe venni. Fizikai munka után felét sem tudtam megcsinálni a házimunkának, mint szellemi után.

2015. júl. 25. 10:44
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, más hogy van vele, én inkább szeretek fizikailag lefáradni. Beülök egy kád vízbe, olvasgatok, sudokuzok, feltöltődök.

De ha mentálisan fáradok le... arra nincs gyógymód. Minden idegesít, csikorgatom a fogam, és hiába van kifacsarva az agyam, aludni nem tudok. Mozogni sincs kedvem.

Mondjuk így is muszáj elmosogatni, de jobban szeretek fájós lábbal állni a mosogató előtt, mint olyan idegesen, hogy ide-oda b@$zom a tányérokat.

2015. júl. 25. 10:45
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, állítom, hogy te agyilag még soha nem fáradhattál le, ha ennyire lenézed a szellemi munkát...

Máskülönben meg mindkettő fajta kifáraszthat annyira, hoyg egyzserűen élni van csak erőd, de ettől függetlenül némi megerőltetéssel simán lehet még utána kicsit mházimunkázni, pakolni, mosogatni, ha a zember megerőlteti magát, csak nyilván ugye dögleni egyszerűbb.

2015. júl. 25. 12:45
 14/19 A kérdező kommentje:

Nem nézem le, én is tanulok és "ha nagy leszek" szellemi munkát fogok végezni ha minden jól megy. Nem az a fajta falusi "paraszt" vagyok aki mindenkit lenéz aki nem kapál 24/7 :D

Viszont pl anyám könyörögte ki hogy legyen kertes házunk, mert munka után milyen jó lesz neki ott dolgozgatni.

Amúgy miért gondoljátok, hogy a fizikai munka agyilag nem megterhelő? Eléggé elfáradok szellemileg is, mert monoton. Beszélgetni nem tudsz, mert zaj van. Csak te vagy meg a gyártósor. A nap végére úgy lezsibbaszt a monotonitás meg az unalom....

Plusz van hogy egész nap szerszámokat mosok. Nem csavarhúzó-szerű dolgokat kell elképzelni, hanem 10 kilós acél gépalkatrészeket. 21 éves 55 kilós csaj vagyok, elég nehéz nekem azokat emelgetni egész nap. (Nyilván az első pár darabot könnyedén dobálom, a nap végére viszont alig bírok megmozdulni). Majd még a buszmegállóból olyan 20 perc séta haza... Élni sincs erőm, nem még a konyhában tüsténkedni :D

2015. júl. 25. 13:15
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem ez alapján osszuk fel. Én szellemi munkát végzek, sokszor túlórázom, a munkanap végére agyilag vagyok fáradt, levert. A férjem fizikai munkát végez, ő kimerült. Nála egy zuhany meg egy óra pihenőidő megoldja a dolgot, nálam nem. Sokszor otthon is azon gondolkodom, hogy másnap mit hogyan csináljak a munkámban, hogy az adott project jobban haladjon vagy a probléma megoldódjon.

Egyik sem jobb a másiknál ilyen szinten, szóval a házimunka is egyenlően van felosztva.

2015. júl. 25. 13:58
 16/19 anonim ***** válasza:
*osztjuk...
2015. júl. 25. 13:58
 17/19 anonim ***** válasza:
25%

Hát kérlek... ha hagyod.

Szintén "zenész" vagyok (kilenc óra fizikai+stressz+2 biciklizés földúttal súlyosítva), és eszem ágában sincs mást megcsinálni, mint amit ülve - és k. lassan! - meg lehet.

Szóval ha nekem egy "irodista" azt mondaná, hogy akkor most eztmegezt osszuk be egyenlően, akkor természetesen szívesen segítek neki... a költözésben.

Ja, és irodista is voltam... mielőtt valaki előadná az Aktatologatók Nagyhalálát. :)

2015. júl. 25. 14:45
 18/19 anonim ***** válasza:
Mi nem osztjuk fel a feladatokat, hanem mindenki megcsinálja, amihez épp több kedve van. Aki nagyon hulla, az nem csinál semmit. Majd hétvégén akkor ő vállal többet.
2015. júl. 25. 19:21
 19/19 anonim válasza:

Most azért töröltétek a hozzászólásom,mert trollnak hittetek,vagy simán nem tetszett? :-D

Ja ha nem hiszed akk is van ilyen.

2015. júl. 26. 10:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!