Házimunka elosztásánál figyelembe veszitek, hogy kinek van fizikai munkája és ki "ücsörög" egész nap?
Nálunk pl velem csináltatnak kb mindent, pedig rajtam kívül mindenki a családban irodai ülőmunkát végez, én meg egész napos dobozolás, mosás és békázás után takarítgassak otthon :/
Nálatok hogy van?
Nem tudom, a többi hozzászóló hogy van ezzel, de én mindkét típusú munkát végeztem és állíthatom, hogy a szellemi után még jól is esett egy kis házimunka, a kemény fizikai után meg alig tudtam mozogni, úgyhogy lehet itt rizsázni, hogy jaaaaaj, de fárasztó a szellemi munka. Igen, fárasztó, de fizikailag teljesen más a teljesítőképességed, mikor hazaérsz, mint ha hajnaltól késő délutánig rohangálsz mondjuk a gépek között 5 kilós vasakkal.
Úgyhogy én nem tudtam nem figyelembe venni. Fizikai munka után felét sem tudtam megcsinálni a házimunkának, mint szellemi után.
Nem tudom, más hogy van vele, én inkább szeretek fizikailag lefáradni. Beülök egy kád vízbe, olvasgatok, sudokuzok, feltöltődök.
De ha mentálisan fáradok le... arra nincs gyógymód. Minden idegesít, csikorgatom a fogam, és hiába van kifacsarva az agyam, aludni nem tudok. Mozogni sincs kedvem.
Mondjuk így is muszáj elmosogatni, de jobban szeretek fájós lábbal állni a mosogató előtt, mint olyan idegesen, hogy ide-oda b@$zom a tányérokat.
Kérdező, állítom, hogy te agyilag még soha nem fáradhattál le, ha ennyire lenézed a szellemi munkát...
Máskülönben meg mindkettő fajta kifáraszthat annyira, hoyg egyzserűen élni van csak erőd, de ettől függetlenül némi megerőltetéssel simán lehet még utána kicsit mházimunkázni, pakolni, mosogatni, ha a zember megerőlteti magát, csak nyilván ugye dögleni egyszerűbb.
Nem nézem le, én is tanulok és "ha nagy leszek" szellemi munkát fogok végezni ha minden jól megy. Nem az a fajta falusi "paraszt" vagyok aki mindenkit lenéz aki nem kapál 24/7 :D
Viszont pl anyám könyörögte ki hogy legyen kertes házunk, mert munka után milyen jó lesz neki ott dolgozgatni.
Amúgy miért gondoljátok, hogy a fizikai munka agyilag nem megterhelő? Eléggé elfáradok szellemileg is, mert monoton. Beszélgetni nem tudsz, mert zaj van. Csak te vagy meg a gyártósor. A nap végére úgy lezsibbaszt a monotonitás meg az unalom....
Plusz van hogy egész nap szerszámokat mosok. Nem csavarhúzó-szerű dolgokat kell elképzelni, hanem 10 kilós acél gépalkatrészeket. 21 éves 55 kilós csaj vagyok, elég nehéz nekem azokat emelgetni egész nap. (Nyilván az első pár darabot könnyedén dobálom, a nap végére viszont alig bírok megmozdulni). Majd még a buszmegállóból olyan 20 perc séta haza... Élni sincs erőm, nem még a konyhában tüsténkedni :D
Mi nem ez alapján osszuk fel. Én szellemi munkát végzek, sokszor túlórázom, a munkanap végére agyilag vagyok fáradt, levert. A férjem fizikai munkát végez, ő kimerült. Nála egy zuhany meg egy óra pihenőidő megoldja a dolgot, nálam nem. Sokszor otthon is azon gondolkodom, hogy másnap mit hogyan csináljak a munkámban, hogy az adott project jobban haladjon vagy a probléma megoldódjon.
Egyik sem jobb a másiknál ilyen szinten, szóval a házimunka is egyenlően van felosztva.
Hát kérlek... ha hagyod.
Szintén "zenész" vagyok (kilenc óra fizikai+stressz+2 biciklizés földúttal súlyosítva), és eszem ágában sincs mást megcsinálni, mint amit ülve - és k. lassan! - meg lehet.
Szóval ha nekem egy "irodista" azt mondaná, hogy akkor most eztmegezt osszuk be egyenlően, akkor természetesen szívesen segítek neki... a költözésben.
Ja, és irodista is voltam... mielőtt valaki előadná az Aktatologatók Nagyhalálát. :)
Most azért töröltétek a hozzászólásom,mert trollnak hittetek,vagy simán nem tetszett? :-D
Ja ha nem hiszed akk is van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!