Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos a magas tartásdíj arra...

Jogos a magas tartásdíj arra hivatkozva, hogy az anya csak részmunkaidőben tud dolgozni a gyerekek miatt?

Figyelt kérdés

3 gyerek van.

A férj önként fizeti az öszeget, de csak mert a felesége beetette hogy így jobb a gyerekeknek.

A bíróság figyelembe veszi hogy hány órában dolgozik az anya?

2015. júl. 24. 08:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/82 anonim ***** válasza:
150000-et akartam írni, és 600000-et, csak a telefonom "javítja".
2015. júl. 24. 15:24
 72/82 anonim ***** válasza:
100%
En meg tobbet kernek a ferjemtol, ha harom gyerek utan megalaz es lelep egy 24 evessel! Gyonyoru!!! Amugy igen, 3 gyerek iskolaztatada, ovodaztatasa, oltoztetese lakhatasa, etetese joval tobbe kerul. Gondolom anyuka 4-6 oraban nem keresi szarosra magat, adokedvezmennyel sem. Mondjuk keres 100-at, 180-at apa, meg 48 a csp. Add ossze. Ebbol fizetni rezsit, lakast, autot, 3 gyerekre kolteni. Hmmm. Szerinted ebbol a bahamakra megy nyaralni meg folyton mukormoshoz? Micsoda egy rosszindulatu liba vagy!
2015. júl. 24. 16:02
 73/82 anonim ***** válasza:
100%

Mennyire igazságtalan az élet. Adott anyuka, aki bevállal 3 gyereket, ezzel vállalja, hogy már soha nem lesz ugyanolyan bomba teste, mint amilyen ő is volt 24 éves korában, neveli őket, lemond a karrierről, hogy apuka építhesse a sajátját. Mire megvan a biztos egzisztencia, és nagyobbak a gyereke, ahelyett, hogy élveznék apával az életet, jön egy fiatalabb cica-mica, és borul minden. Még jó, hogy apában maradt annyi gerinc, hogy a gyereket ellátásáról pénzben gondoskodik.

OFF: Ilyenkor azért egy kicsit megijedek, mert mi is épp a harmadikra gyúrunk. A férjem is egy jóképű, jól kereső harmincas, és én is épp most mondtam le a következő x évre minden karrierista elképzelésemről azzal, hogy bevállaltam a 3. bébit. Pedig van bennem ambíció.

A félreértések elkerülése végett, nem a férjemben nem bízom, hanem a kérdezőéhez hasonló hozzáállás szomorít el nagyon. Meg is fogom mutatni a férjemnek a kérdést.

On: Egyszer valamelyik rádióban volt téma, hogy mire egy gyerek felnő, a szülők nagyjából 15 millió forintot költenek rá, és nem elkényeztetik, csak megadnak neki mindent, amire szüksége van, taníttatják, órákra járatják, ruházzák...stb.

Ehhez képest kedves kérdező, mióta sok gyerekenként havi 60 ezer forint?!

Annyira felháborodtam, hogy inkább nem is írok többet, mert még valami csúnyát sikerül...

2015. júl. 24. 16:36
 74/82 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, arra nem válaszoltál, hogy miért nem nevelitek inkább ti a 3 gyereket? Ha ennyivel jobban álltok anyagilag, ráadásul nálatok a családi körülmények is rendezettebbek, mint az anyukánál, akkor miért nem kéritek, hogy nálatok legyenek elhelyezve a gyerekek? Illetve arra sem válaszoltál, hogy miért akar válni a feleség?
2015. júl. 24. 16:37
 75/82 anonim ***** válasza:
22%

"150000-et akartam írni, és 600000-et, csak a telefonom "javítja".

Igazad van a bíróság százalékot állapít meg. Nálunk a próbálkozás az volt, hogy 25% gyrek, 25% asszonytartás. Az már csóró mérnöknél 200ezres fizuval is 100 ezer. 300 nál meg már 150. Meg mi az hogy köteles az ember akkor is 20 ezret, ha 0 a fizetése?

A vicc az hogy ismerek 2 csládot ahol az anya tényleg rászorulna, az egyik örük ha 10 ezret lát (jó ez már 5 éves infó), a masiknak az exe hollandiában van, és azt mondja rendes mert mindig küldi a 20 ezret, meg hoz sok játékot.

A másik oldalon meg ott vannak azok, akiknek van vagyonuk, saját lakás, és a világ minden pénze nem elég.

Sokat ismerek aki kiválsasztott egy stabil vagy jó anyagi helyzetü embert aki nem egy "adonisz" (csak idézek), de jó lesz apának, és szülnek egy gyereket hogy bebiztosítsák magukat. Majd a másodikat hogy ne kelljen dolgozni. Hallottam már olyant is aki bizonyos munkahelyen ahol korkedvezményes nyugdíj volt, azzal a céllel szült, hogy mekkora buli, elsö gyerek után 1 ´v meló hogy járjon a másodikra a gyed, majd ugyanez a 3 után, a vögön meg már csak 2 év a nyugdíjig.

Persze idövel ez a "nem adoniszság" oda jut hogy csicskáztatják, alázzák az embert, mert a hiszik hogy milyen fönyeremények ök, és örüljön a pasi hogy egyáltalán ök szóba álltak vele. Aztán a pasi vérmérsékletétö függöen, vagy félremegy (a szemét), vagy csak simán szakad minden és válnak, vagy tür, roszabb esetben ugrik. Vagy épp a nö nem bírja hogy olyannal van akihez nem vonzódik és ö megy félre.

Nem olyan rég ölte valaki meg magát, mert feladta, mivel a gyereket nem láthatja, mindehol keresztbetesznek, csak folyton pumpolják

Az a fogalaom hogy béranya pont ettöl a viselkedéstöl gyomorforgató. Nem azért mert én mondom, merg mert ez a 7 betü ilyen sorrendben van. Hanem pontosan attól amit jelent, és a jelentést nem én szívtam most a kisujjamból hozzá. Ha így lenne akkor most nem tudnál a szóval mit kezdeni, mert nem tudnád mit jelent. (egyébként van egy normális jelentése is, érdekes, miért nem asszociált senki arra?)

2015. júl. 24. 17:06
 76/82 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem írta, hogy ezek a fajt nők, amit írtál nem léteznek. Csak ehhez a kérdéshez nem jogos ezt beírni, pláne nem olyan stílusban, ahogy te tetted. Elhiszem, hogy az exed szemét volt, de attól méhben minden nő az. Behelyettesítetted a saját élethelyzetedet ennél a kérdésnél, pedig itt teljesen más a helyzet. Te a saját gyerkőcöd részére mennyi gyerektartást éreznél reálisnak? Mennyire mondtad volna azt, hogy neked ez az összeg megfelel? Őszintén!
2015. júl. 24. 17:14
 77/82 anonim ***** válasza:

méhben= még nem

Átkozott telefon, meg automatikus javítás...

2015. júl. 24. 17:16
 78/82 anonim ***** válasza:
Ez így nem teljesen igaz. Én örök optimista vagyok. Egyrészt nem mondom hogy minden nö ilyen, sokat látok aki nem. De feltünöen sok a baráti körben a hasonló. Az exem sem "teljesen" ilyen. Nem nézek ki belöle ilyen megfontoltságot amit leírtam, nem terveli ki elöre a dolgokat. Ami megtörtént megtörtént, viszont azt látom rajta, ha engedek mindig többet akar. Ha 50 a 200 ból, akkor 60 kell. Ha 100 akkor 110 és így tovább. Plusz jó lenne ehhez, ahhoz hozzájárulni. Csak azt nem veszi figyelembe senki, hogy ha az apa a lakásból nem kér részt miután kiköltözik, mert bár jogilag járna mivel nincs szerzödés, de nem kéri mert tudja hogy egy két felújításon kívül nem sokat tett bele, a nö követelözik a pasi vagyonából, a pasi fizetheti tartást, plusz ugye az albérletet mivel ö ment el. Mi van akkor amikor már az ember saját létét veszélyezteti a dolog, mert mondjuk vagy kajára nem jut vagy albérletre? Szerencsére mi idáig nem jutottunk, de van egy barátom aki mindig fizeti amit a bíróság mond, de évente legalább 1szer megy a bíróságra, mert az ex unalmában perelgeti vagy felülvizsgáltatja, vagy tudomisén mit csinál, mert mindig többet akar. (poén volt hogy egyszer amikor az embernek váltania kellett, lejjebb ment a bér és állítólag csökkentették a tartás egy ilyen alkalommal, nem tom van-e ilyen, vagy csak már kínjában találta hogy valami vicceset meséljen)
2015. júl. 24. 17:35
 79/82 anonim ***** válasza:
3 gyerekre mindenkép 50% jár ennek semmi köze az anyukához
2015. júl. 24. 19:25
 80/82 anonim ***** válasza:
100%

pont attól kerül sokba egy gyerek hogy meg kel venni a tisztasági csomagot, a tornacipőt, a füzetet, a radirt...

sok kis aproság összeadodik föleg ha 3 kell mindenből

nem gondoltad hogy majd téged tart el a gyerekei helyet...

2015. júl. 24. 19:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!