Jogos a magas tartásdíj arra hivatkozva, hogy az anya csak részmunkaidőben tud dolgozni a gyerekek miatt?
3 gyerek van.
A férj önként fizeti az öszeget, de csak mert a felesége beetette hogy így jobb a gyerekeknek.
A bíróság figyelembe veszi hogy hány órában dolgozik az anya?
Mennyire igazságtalan az élet. Adott anyuka, aki bevállal 3 gyereket, ezzel vállalja, hogy már soha nem lesz ugyanolyan bomba teste, mint amilyen ő is volt 24 éves korában, neveli őket, lemond a karrierről, hogy apuka építhesse a sajátját. Mire megvan a biztos egzisztencia, és nagyobbak a gyereke, ahelyett, hogy élveznék apával az életet, jön egy fiatalabb cica-mica, és borul minden. Még jó, hogy apában maradt annyi gerinc, hogy a gyereket ellátásáról pénzben gondoskodik.
OFF: Ilyenkor azért egy kicsit megijedek, mert mi is épp a harmadikra gyúrunk. A férjem is egy jóképű, jól kereső harmincas, és én is épp most mondtam le a következő x évre minden karrierista elképzelésemről azzal, hogy bevállaltam a 3. bébit. Pedig van bennem ambíció.
A félreértések elkerülése végett, nem a férjemben nem bízom, hanem a kérdezőéhez hasonló hozzáállás szomorít el nagyon. Meg is fogom mutatni a férjemnek a kérdést.
On: Egyszer valamelyik rádióban volt téma, hogy mire egy gyerek felnő, a szülők nagyjából 15 millió forintot költenek rá, és nem elkényeztetik, csak megadnak neki mindent, amire szüksége van, taníttatják, órákra járatják, ruházzák...stb.
Ehhez képest kedves kérdező, mióta sok gyerekenként havi 60 ezer forint?!
Annyira felháborodtam, hogy inkább nem is írok többet, mert még valami csúnyát sikerül...
"150000-et akartam írni, és 600000-et, csak a telefonom "javítja".
Igazad van a bíróság százalékot állapít meg. Nálunk a próbálkozás az volt, hogy 25% gyrek, 25% asszonytartás. Az már csóró mérnöknél 200ezres fizuval is 100 ezer. 300 nál meg már 150. Meg mi az hogy köteles az ember akkor is 20 ezret, ha 0 a fizetése?
A vicc az hogy ismerek 2 csládot ahol az anya tényleg rászorulna, az egyik örük ha 10 ezret lát (jó ez már 5 éves infó), a masiknak az exe hollandiában van, és azt mondja rendes mert mindig küldi a 20 ezret, meg hoz sok játékot.
A másik oldalon meg ott vannak azok, akiknek van vagyonuk, saját lakás, és a világ minden pénze nem elég.
Sokat ismerek aki kiválsasztott egy stabil vagy jó anyagi helyzetü embert aki nem egy "adonisz" (csak idézek), de jó lesz apának, és szülnek egy gyereket hogy bebiztosítsák magukat. Majd a másodikat hogy ne kelljen dolgozni. Hallottam már olyant is aki bizonyos munkahelyen ahol korkedvezményes nyugdíj volt, azzal a céllel szült, hogy mekkora buli, elsö gyerek után 1 ´v meló hogy járjon a másodikra a gyed, majd ugyanez a 3 után, a vögön meg már csak 2 év a nyugdíjig.
Persze idövel ez a "nem adoniszság" oda jut hogy csicskáztatják, alázzák az embert, mert a hiszik hogy milyen fönyeremények ök, és örüljön a pasi hogy egyáltalán ök szóba álltak vele. Aztán a pasi vérmérsékletétö függöen, vagy félremegy (a szemét), vagy csak simán szakad minden és válnak, vagy tür, roszabb esetben ugrik. Vagy épp a nö nem bírja hogy olyannal van akihez nem vonzódik és ö megy félre.
Nem olyan rég ölte valaki meg magát, mert feladta, mivel a gyereket nem láthatja, mindehol keresztbetesznek, csak folyton pumpolják
Az a fogalaom hogy béranya pont ettöl a viselkedéstöl gyomorforgató. Nem azért mert én mondom, merg mert ez a 7 betü ilyen sorrendben van. Hanem pontosan attól amit jelent, és a jelentést nem én szívtam most a kisujjamból hozzá. Ha így lenne akkor most nem tudnál a szóval mit kezdeni, mert nem tudnád mit jelent. (egyébként van egy normális jelentése is, érdekes, miért nem asszociált senki arra?)
méhben= még nem
Átkozott telefon, meg automatikus javítás...
pont attól kerül sokba egy gyerek hogy meg kel venni a tisztasági csomagot, a tornacipőt, a füzetet, a radirt...
sok kis aproság összeadodik föleg ha 3 kell mindenből
nem gondoltad hogy majd téged tart el a gyerekei helyet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!