Hogyan spórolsz?
Előfordult már, hogy három boltot jártam végig, hogy a legszükségesebbeket a legolcsóbban vehessem meg. Szerencsém van, mert 10 perc sétányi körben van 4 szupermarket, 3 kisbolt (ebből egy termelői), és egy piac. Egyedül a kutyakaján nem spórolok. Még a cigin is, azt is töltöm, mert úgy olcsóbb (bár leszokni olcsóbb lenne, de államvizsga előtt...).
Jah, és kreatívkodok sokat, valamint nem sajnálom az időt, mert a friss zöldség pl a legolcsóbb, dehát azzal sok meló van, úgyhogy megdolgozom érte. Nem költünk semmi luxusra, a lakótársammal együtt megyünk bevásárolni, így menetközbe hatszor átbeszéljük, hogy mi kell, és lebeszéljük egymást a fölösleges dolgokról.
Én nem tudok spórolni, mi azt csináljuk hogy nagy lábon élünk 2 hétig. Veszünk minden hülyeséget, játékokat ami kell a hobbijainkhoz.
Kaját azt sokszor rendelünk netről, fínom húsokat, ha nincs kedvem főzni. Aztán eltellik 2 hét és rájövünk, hogy hoppá nem lesz elég a pénz hónap végéig :)
Aztán elkezdünk ilyen szarokat enni:
prézlis lekváros tészta, lekváros palacsinta,
tejfölös tészta, milánói makaróni, bolognai spagetti (darálthús nélkül), tojás, lecsó, spenót, zöldborsófőzelék, tejbegríz, kínai kaja, májkrémes kenyér, paprikás krumpli... :)
Ezzel kihúzzuk valahogy, aztán köv hónapban megint lehet költekezni :)
Havi 150.000-ből élünk öten !Ebbő 82000 ft ..a lakáshitel!Kiszámolhatod a többiből fizetem a rezsit, a kaját és mást nem!
Szoktam venni nagybevásárláskor: kilós sárgarépát,zöldséget,20 kg krumplit,4 kg.lisztet,3 kg.cukrot,3 étolajat,10 l tejet ,5 kg vöröshagymát,40 db tojást,4 kg.farhátat, 3 cs,darálthúst,20 kg almát,1 rúd vastagkolbászt!Kb.ezek a dolgok azok amikre futtja tartósélelmiszerek közül!Napi 235 ft van ...a napi dolgokra!És ez így meg közel 4 éve!Szoktam kérni támogatást az önkormányzattól!
Remélem kielégítettem a válaszodat!Nem dohányzunk nem iszunk...és tisztességes magyar család vagyunk!
nekem 200 eFt a nettóm, ezt magamra meg a lányomra kell beosztani, mert a háztartási kiadásokat a férjem fizeti. én a benzinnel spórolok, nagyon nagy eltérés lehet egyes kutak között, mindig ott tankolok, ahol olcsóbb. meg a kötzelező biztosítást is minden évben megnézem, nem lehet-e olcsóbbra átkötni. teszkóba meg ilyen helyekre mondjuk nem járok, mert annyit azért sztem nem ér az a kis spórolás (ami nem is nettó haszon, mert ugye oda is kell jutni, szóval lejön belőle a benzin költség), hogy ott lökdösődjek a tömegben, meg sorba álljak fél órát a pénztárnál.
húsfélén meg zöldségeken is sokat tudok fogni, termelőktől veszem meg pl. a disznót élősúlyben, és mi dolgozzuk fel (legalább megvan a családi esemény, disznóvágás :)). a zöldségeket meg szintén termelőtől, nagy mennyiségben amikor szezonja van, és lefagyasztom (ha szükséges, mert pl. krumpli/alma elvan jól a pincében is).
fodrász, kopzmetikus tekintetében is rég rájöttem, hogy nem feltétlenül a legdrágább a legjobb. többet ki kell próbálni, ez szerintem nem ciki, és azt választani, akinél az ár6érték arány rendben van.
nagyjából ennyi...ja meg a gáz: alváshoz 19 fok tökéletes, de nappal sem kell a lakásban 22-23 foknál több, nem is egészséges! ezzel mondjuk a férjem spórol :) meg a mobiltelefonon, érdemes rászánni az időt, és kiválasztani a legmegfelelőbb tarifacsomagot. nagyon különbözőek az emberek telefonálási szokásai, ami az egyiknek megtakarítás, a másiknak leeht ráfizetés, szóval ezt tleg egyénileg kell kiszámolni.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Igen, sok mindenen lehet spórolni, a válaszaitokból is létszik. Eddig szülői házban éltünk, a szülő a rezsit, mi a kaját fizettük(persze a net a mi sarunk). Van egy babánk, külön akarunk költözni. Én kapok 82 E GYED-et, a páromnak amennyi jön, annyi jön, mert maszek, de 100E alatt nem nagyon keres. Remélem ki fogunk jönni. Az albérlet, a rezsi, a kocsitörlesztő(már csak 3 hónap jippííí) elviszi az én keresetemet. A pároméból megy a telefonszámla, a kaja és a tankolás+ neki a cigi. De ahogy olvastam 5-en is megélnek ettől kevesebből is, hát nekünk miért is ne sikerülne.
Várok még spórolási tippeket! Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!