Vezetéknevet akarok váltani és felvenni még egy keresztnevet. Szerintetek melyik a legjobb?
Apám elhagyott évekkel ezelőtt, sosem volt jó apa, nem akarom a nevét viselni. Helyette a Magyar nevet venném fel. Plusz egy második keresztnevet is. A hangzása mellett a jelentése is fontos számomra. A mostani keresztnevem Zsuzsanna.
Lehetőségek:
Magyar Sára Zsuzsanna (Sára: hercegnő)
Magyar Zsuzsanna Sára
Magyar Boróka Zsuzsanna
Magyar Zsuzsanna Boróka
Magyar Szofi Zsuzsanna (Szofi: nagymamám akit nagyon szeretek Zsófia, de az sok lenne a Zsuzsannához)
Magyar Zsuzsanna Szofi
Magyar Nina Zsuzsanna
Magyar Zsuzsanna Nina
Magyar Aletta Zsuzsanna (Aletta: nemes, előkelő)
Magyar Zsuzsanna Aletta
Magyar Dorina Zsuzsanna (Dorina: Isten ajándéka)
Magyar Zsuzsanna Dorina
Mi a véleményetek? Melyik hangzana a legjobban? Nyilván nem ez alapján döntök :) De minden vélemény jól jön.
szerintem ha nagymamád tiszteletére, akkor Magyar Zsuzsanna Zsófia legyen
a Szofi szerintem csak becenévként hangzik jól, de ez magánvélemény.
ha már felveszel mégegyet akkor legyen értelme, mert csak azért felvenni a Sárát, mert nemest jelent, szerintem kár lenne.
Az egy dolog, ha vki a gyerekének adja az Isten ajándéka jelentésű keresztnevet. De saját magadnak ne, iszonyat egós, beképzelt húzás lenne... az előkelő jelentésű dettó. Van ezer más, szép jelentésű név, ami nem ennyire én vagyok a világ közepe jelentésű... ráadásul a Dorina egyáltalán nem is illik a Zsuzsannához. A Szofi sem illik.
Én a Sára Zsuzsannát favorizálom ezek közül.
Hát kizárásos alapon:
A Zsuzsanna mellé a -na végződésűek szerintem túl "ismétlődősek", túl sok a "na". Főleg a Nina, de a Dorina is.
A Boróka meg a Szofi túl modernek, bohókásak egy komoly név mellé. Esetleg ha az eredeti neved lerövidíted Zsuzsára, akkor jók. (A Magyar Zsuzsanna Szofi ritmikailag jól hangzik, de a két név nagyon kontrasztos. A Zsófia a túl sok zs miatt nem lenne elég szép.)
Az Alettánál vagy az elején, vagy a végén túl sok az a, egyébként elmegy.
Ezek alapján én is a Sárát javasolnám, hangzásban és stílusban is illik a Zsuzsannához. Azzal semmi baj nincs, ha a jelentését is figyelembe veszed, egyébként meg az összes névnek valami szép jelentése van, ennyi erővel bármibe beleköthetnének...
A Magyart biztos fogják engedni vezetéknévnek? Csak mert a nagyon gyakori neveket nem lehet felvenni, és nem tudom, ez annak számít-e. (Persze ha van a felmenőid közt, akkor engedik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!