Akkor hány éves kortól számítunk nőnek?
A nő az minden nőnemű egyén!
Lány: 17-18 éves koráig, azaz a serdülőkor befejeztéig.
Nő: 18 éves kortól felnőttnek számít és felserdült már.
14 évesen is kaphatsz nőnapra csokrot, mivel nem hím vagy:)
Minket is már, kb. 5. osztálytól felköszöntöttek a fiúk.
Tényleg elég bunkó osztálytársaid vannak... Az osztályfőnökötők is bíztathatná kicsit őket, ha már maguktól nem képesek legalább egy szál virágot, vagy egy kisebb csókor hóvirágot adni.
Hmm... és még csodálkozunk, hogy a fiatalabb fiúk nem elég udvariasak a lányokkal...
A nőnap nem arról szól, hogy a felnőtt hölgyeknek és asszonyoknak muszáj virágot venni.
Minden lány nő is egyben és egy kislányt is meg lehet tisztelni egy szál virággal, vagy valami aprósággal ilyenkor. Tisztelet a női nemmel szemben.
Én is egészen kicsi korom óta kapok virágot az apukámtól, a két fiútesómtól, nagybácsiktól, nagypapától. Nagyon jó érzés virágot kapni, akár cserepes, akár vágott virág, de egy kis csokor ibolya is csodálatos tud lenni. :)
ekkora birkákat! "még nem vagytok nők" hát akkor mik vagytok férfiak! (NŐ+FÉRFI)
az én 3 éves kislányom is kap 1 tábla csokit nőnapra!
Hát nem tudom, mi már általánosban is kaptunk nőnapra a fiúktól köszöntést, az volt nálunk a szokás, hogy nőnapkor a fiúk hoznak valami finomságot a lányoknak :) Persze ez akkor volt, amikor kicsik voltunk.
Amúgy apukámtól én is már kislány korom óta kapok virágot nőnapra.
Köszönöm szépen a válaszokat. Amúgy nem vágyunk mi virágra, csak arra, hogy annyit mondjanak:
"Boldog nőnapot!" vagy valami ilyesmit.
Bennünket is felköszöntöttek a fiúk már ötödikben is, ami egy szép gesztus volt, de azt hozzá kell tennem, hogy akkor a fiúk nem azért adtak nekünk virágot, amiért ilyenkor illik, tehát a női nem tisztelete miatt, hanem azért, mert a szülők azt mondták nekik, hogy fiúk, el ne felejtsétek, hogy nőnap van és ilyenkor illik virágot adni. Ők sem és mi lányok sem ,,éreztük", hogy miről is szól ez a nap, de azt hiszem ez abban a korban teljesen normális.
A kérdésedre nem lehet jó választ adni, mert mindenki máskor válik nővé, nem lehet azt mondani, hogy X éves kortól nő vagy.
Viszont egy kilencedikes fiútól már elvárható lenne, hogy megértse ennek a napnak a lényegét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!