Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi a problémája?
Az ikerhúgomról lenne szó. Röviden annyi az előzmény, hogy egy hónapja bemutattam a barátnőmet. A testvérem azóta megváltozott, szélsőségesen. Egyszer odajön, össze-vissza ölelget, kapok egy csomó puszit, hozzám bújik, máskor rám csapja zokogva az ajtót, hogy hagyjam békén, utál, gyűlöl. A barátnőmet sem kedveli.
Végül tegnap tudtam vele beszélni egy szerencsés véletlen folytán. Kérdeztem mi a baja (mert ő sosem volt ilyen), majd végül kibökte, hogy problémája van, amiről konkrétan nem akar beszélni. Azt mondta komoly, súlyos gond, de egyelőre nem kér segítséget, mert fél. Azt mondta elindult a jó úton, mert felismerte a gondot, csak az a baj, hogy kezdi felismerni a súlyát, ez ijeszti meg igazán. Kérdeztem, hogy tudnék-e segíteni, de azt mondta, hogy bármit teszek, bizonyos szempontokból semmi sem jó.
Nagyon féltem és nem akarom tehetetlenül nézni, ahogy emészti magát. Olyanokat mondott, amivel nagyon megrémisztett, komoly válságba kerülhetett.
Hogyan tudnék a dolgok végére járni? Dühít a tehetetlenség, hogy baja van a testvéremnek és nem tudok csinálni semmit. A szüleinket egyelőre nem szeretném bevonni a dologba egyelőre, ők biztos halálra rémülnének. Ráadásul nem akarom a tesóm bizalmát eljátszani. Gondoltam rá, hogy a barátnőjével "szövetkezek", de akkor el kell mondanom, amit bizalmasan mondott a testvérem. Nem tudom, hogy mit tehetnék, kétségbe vagyok esve. Hogyan tudnék rájönni, mi lehet konkrétan a probléma? Onnan már könnyebb lehetne, el lehetne indulni. Segíthet ilyenkor, ha nap közben többször rákérdezek, faggatom? Egész este nem tudtam rendesen aludni, mert ötpercenként felébredtem és ezen járt az agyam. Ki szeretném deríteni a mi a probléma, hogy tudjak segíteni. De nem tudom honnét induljak el...
Nagyon köszönöm a segítséget, előre is!
u.i.: Igen, már tettem fel a jelen kérdés előzményeihez kapcsolódóan kérdést! Innen lehetek (vagy lehet a probléma) ismerős.
Szerintem lehet, hogy csak véletlen, hogy a barátnőd megjelenésével vált ilyenné. Nekem az első gondolatom az volt, hogy esetleg droghoz nyúlt, a második pedig az, hogy szerelmes beléd( mert ugye volt már ilyenre is példa).
Az, hogy egyfolytában faggatod szerintem nem a legjobb megoldás. Én inkább leülnék vele beszélni és próbálnék rá hatni azzal, hogy neki is jobb, ha beszél róla, mert megkönnyebbül és ha kell segítesz neki cipelni ezt a terhet anékül, hogy bárkinek beszélnél róla.
Remélem megírod, ha valamerre mozdul a dolog!
Köszönöm szépen ismételten az eddigi válaszokat.
Egy számítógépünk van és ahogy visszanéztem az előzményeket a gépen, nem találtam olyat, hogy orvosi oldalakat nézegetett volna egy konkrét témában többször. Amiket nézegetett (pl. házipatika) azt nem most kezdte el, már elég régóta olvasgatja.
Kedves 10:59-es!
Természetesen, amint van új fejlemény írok. Most úgyis együtt ebédelünk, hátha elszól valamit, vagy tesz egy utalást.
Szégyellem magam, de be kell vallanom, hogy a szerelem lehetősége az én fejemben is megfordult. Az az igazság, hogy már semmiben sem vagyok biztos.
Nekem két dolog jutott eszembe.
Az egyik, hogy valami tudatmódosító szerrel él, és azt titkolja. Legyen akár kábítószer, akár gyógyszer, akár alkohol, akár valami más... Próbálja takargatni, de nagyon labilissá válik tőle, és egy idő után nem bírja magában tartani a felerősödött érzéseit.
A másik, hogy ismeri a barátnődet,vagy van valami közös titkuk, közös múltjuk,vagy emlékezteti valakire, valamire, ami régen történt. És ezzel nem mer, vagy csak nem akar szembe nézni.
Szerintem a legtöbb, amit tehetsz, hogy biztosítod a szeretetedről, meg hogy neked ugyanolyan fontos marad. Kérd meg, hogy próbáljon megbarátkozni a barátnőddel, mert neked fontos, hogy békés legyen a légkör körülöttük. Esetleg elhívhatnád időnként magatokkal, ha mentek valamerre. Meg jó lenne, ha ő is találna valakit magának.
23L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!