Hogyan tudnám kideríteni, hogy mi a problémája?
Az ikerhúgomról lenne szó. Röviden annyi az előzmény, hogy egy hónapja bemutattam a barátnőmet. A testvérem azóta megváltozott, szélsőségesen. Egyszer odajön, össze-vissza ölelget, kapok egy csomó puszit, hozzám bújik, máskor rám csapja zokogva az ajtót, hogy hagyjam békén, utál, gyűlöl. A barátnőmet sem kedveli.
Végül tegnap tudtam vele beszélni egy szerencsés véletlen folytán. Kérdeztem mi a baja (mert ő sosem volt ilyen), majd végül kibökte, hogy problémája van, amiről konkrétan nem akar beszélni. Azt mondta komoly, súlyos gond, de egyelőre nem kér segítséget, mert fél. Azt mondta elindult a jó úton, mert felismerte a gondot, csak az a baj, hogy kezdi felismerni a súlyát, ez ijeszti meg igazán. Kérdeztem, hogy tudnék-e segíteni, de azt mondta, hogy bármit teszek, bizonyos szempontokból semmi sem jó.
Nagyon féltem és nem akarom tehetetlenül nézni, ahogy emészti magát. Olyanokat mondott, amivel nagyon megrémisztett, komoly válságba kerülhetett.
Hogyan tudnék a dolgok végére járni? Dühít a tehetetlenség, hogy baja van a testvéremnek és nem tudok csinálni semmit. A szüleinket egyelőre nem szeretném bevonni a dologba egyelőre, ők biztos halálra rémülnének. Ráadásul nem akarom a tesóm bizalmát eljátszani. Gondoltam rá, hogy a barátnőjével "szövetkezek", de akkor el kell mondanom, amit bizalmasan mondott a testvérem. Nem tudom, hogy mit tehetnék, kétségbe vagyok esve. Hogyan tudnék rájönni, mi lehet konkrétan a probléma? Onnan már könnyebb lehetne, el lehetne indulni. Segíthet ilyenkor, ha nap közben többször rákérdezek, faggatom? Egész este nem tudtam rendesen aludni, mert ötpercenként felébredtem és ezen járt az agyam. Ki szeretném deríteni a mi a probléma, hogy tudjak segíteni. De nem tudom honnét induljak el...
Nagyon köszönöm a segítséget, előre is!
u.i.: Igen, már tettem fel a jelen kérdés előzményeihez kapcsolódóan kérdést! Innen lehetek (vagy lehet a probléma) ismerős.
igen emlékszem a kérdésedre. de a problémáját már szerintem akkor is tudtad, miszerint féltékeny a barátnődre.
mit szeretnél valójában kérdezni? hogy hogy kezeld a helyzetet?
09:55 vagyok.
értem. hát csak találgatni tudunk, ahogy te is... pl. bukásra áll több tárgyból, azt hiszi, hogy terhes. ilyenek, de még ezer féle más dolog is lehet, csak akkor tudod meg, ha elmondja.
mondd azt neki, hogy mondja el, hogy mi van, mert így te a legrosszabbra gondolsz
Én nem tudom ennek a dolognak az előzményét-nem olvastam.Úgyhogy bocsi a kérdésért:hány évesek vagytok?Te fiú vagy?/bár gondolom igen/
Szóval: ne faggasd,azt csak rontja a helyzetet és csak felidegesíted vele-így nem fog mondani semmit.Én a helyedben bemennék hozzá,amikor egyedül van és nyugi van körülöttetek,ülj le mellé,és mondd meg neki,hogy te a testvére vagy és nagyon aggódsz érte,és még ha úgy is érzi,hogy te sem tudsz segíteni a problémáján,akkor is annyit tudsz,hogy lelkiekben támogatod.Mondd meg neki,hogyha elmondja,sokkal jobb érzés lesz neki,mert legalább kicsit megkönnyebbül és nem fogja magát egyedül érezni a gondban.
Csak szépen,nyugodtan valami ilyesmi szöveggel.
Aztán majd a problémától függően meglátod,hogy tehetsz-e valamit v nem.
20/L
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Egy suliba járunk, egy karra és egy szakra (még egy csoportba is). Az én eredményeim sem rosszak, de a húgomé irigylésre méltóak! Az óráink 90%-a közös ezekből 1000%, hogy nagyon jól áll. Úgy tudom, hogy a többi tárggyal sincsen gondja, pláne mivel azok gyakorlati jegyesek, tehát elsősorban a részvétel a fontos, márpedig a húgom nem az a lógós fajta...
Nincs barátja, tehát elviekben a terhesség gyanúja sem áll fenn. Gondoltam arra, hogy esetleg ajánlatot tett neki valamelyik tanár azokon az órákon, de ezt kétlem, mivel ismerem azokat a tanárokat, akihez jár, én is jártam ezekre az órákra tavaly és nem nézném ki belőlük, pláne mivel egy része nő. De hát ez nem lehet kizáró ok a mai világban.
Lehet hogy beteg, esetleg súlyos, mondjuk nőgyógyászati, és nem akarja elmesélni, csak magában szorong.
Nem fogyott? nem ment mostanában többször orvoshoz? nem nézegetett ilyen témájú cikkeket?
Szerintem mástól nem lenne ennyire kiborulva.
A rossz társaságot már észrevetted volna, a drogot is.
Kedves 10:33-as!
20 évesek vagyunk, ikrek. Ő lány, én fiú. Egy suliba járunk, az időnk nagy részét együtt töltjük. Nagyon jó a kapcsolatunk, azonban a barátnőm megjelenésével egyetemben megjelentek ezek a problémák. Gondoltam, hogy féltékeny, mert fél, hogy ezek után nem leszünk jó testvérek. De szerintem nem itt van a kutya elásva. A barátnőmet nem szereti (az eddigiek sem voltak túl szimpatikusak neki), viszont mivel egy időre tehető a változás a barátnőm bemutatásával, gyanakszom, hogy a barátnőm akarva-akaratlanul közrejátszik. Nem tudom, hogy hogyan okozhatott ekkora változást a megjelenése, mert egyébként egy aranyos, kedves lány a húgom is és a barátnőm is. Amit láttam, az alapján próbált pozitívan közelíteni a tesóm felé a barátnőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!