Mit tennél ha kiderülne hogy egy család tagod drogozik? Hogy beszélnéd rá a helyes útra?
Mr. Mackey a south parkból mindenre megadja a helyes válasz...a fű rossz...érteeemm?...a drogok rosszak...okéééés?...
Hát igen...sokat számít hogy könnyű vagy kemény drog illetve hogy mennyire függő, mióta csinálja, van-e rá valamijen oka vagy csak szórakozásból teszi.
Sehogy!
Saját kárán tanul az ember,mondhatsz neki akármit.
én több mint egy félévig drogoztam,akkor azt hittem az a jó.aztán egyszer elegem lett a rémálmokból meg a xanaxból.sajat magának kell rájönnie.
Olvastam néhány évvel ezelőtt egy könyvet,a címe:Gyilkosfű
A fiú,akinek,ha jól emlékszem,az édesanyja írta ezt a könyvet,szintén a füvekkel kezdte.Aztán rászokott a kemény drogokra!A könyv tökéletesen,de megrendítően mutatja be azt az elszánt küzdelmet,amivel a család összes tagja harcol a fiú drog ellene küzdelmében.
Közben az apuka,és az anyuka is összetör idegileg,a családban lévő összetartás az,ami nem hagyja,hogy teljesen belepusztuljanak ebbe a fájdalomba...
Végül,miután mindent megtettetek,és többet nem tudtak érte tenni,mert a segítség ellenére mégsem tudott leállni,nem tehettek mást,mint elengedték,mert nem akarták,hogy a többi testvér,és a szülők is tönkremenjenek ebben a harcban.Így ez kegyetlenül hangzik,én is ezt gondolnám,ha nem olvastam volna el a könyvet.Én nem vagyok egy nagyon gyenge alkat,de többször letettem a könyvet,és azt mondtam,kész,nem olvasom tovább,egyszerűen nem bírtam idegileg.Végül mégis sikerült!Én azt tudom javasolni, a rokonod(vagy ismerősöd??) a drogozás még viszonylag korai fázisában van,vagy egyenlőre csak füvet használ,próbáld meg rávenni,olvassa el ezt a könyvet!Most biztosan sokan leszólnak majd,hogy nem ez a megoldás,de egynek megteszi!
Ha már keményebb drogokkal él,akkor úgyis szükség van már az orvosi segítségre is!Viszont a lényeg,hogy rá kell ébreszteni az élet szép dolgaira,amit csak akkor élhet meg,ha ez a gyilkos szer nem teszi a rabjává,és egyszer túl nem adagolja magát!
Idióta, nem törvényszerű, hogy aki fűvel kezdi, rászokik a keményebb cuccra is. Olvastad EGY könyvben... én meg olvastam, hogy léteznek varázslók... Ha ma megiszok egy pohár sört, holnapra alkesz leszek? Nem kéne hagyni, hogy agymossanak.
Mi a drog, amit használ? Kávé? Fű? Heroin?
Ha alkalmanként elszív egy füves cigit, nem szólok semmit. Ha bármi mást csinál, lekeverek neki egyet, és elhurcolom rehabra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!