Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Engedélyeznéd az agyhalott...

Engedélyeznéd az agyhalott családtagod szerveinek felhasználását?

Figyelt kérdés

Ha igen, miért?

Ha nem, miért?

Ha mondjuk a szervei nem felhasználhatóak, kutatási célokra felajánlanád?

2015. jún. 16. 07:06
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
62%

Gonosz leszek nagyon, de csak akkor engedném meg, ha normális ember kapná, de annak meg olyan istent játszós szaga van, hogy te nem kaphatod meg, mert gyűlölködsz, stb.

Kutatási célra minden további nélkül.

2015. jún. 16. 10:59
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Neki már nincsen rá szüksége, másnak még lehet. Nekem sincs rá szükségem.
2015. jún. 16. 11:00
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha egy családtagomról kéne döntenem, akkor csak akkor nem engedélyezném, ha tudnám, hogy ő valamiért nem szerette volna ezt.

Bár a családommal, szüleimmel nem igazán tudok ilyesmiről beszélni, a párom és a barátaim tudják, hogyha történik velem valami, akkor minden további nélkül szétkaphatnak, nekem már úgy is mindegy. Azt is tudják, hogy hamvasztásos, urnás temetést szeretnék, így meg aztán "kibelezve" sem látna senki.

Ha én leszek egyszer gondban és szervre lesz szükségem, az én lelkem is brutálisan rossz lesz amiatt, hogy valakinek a halálában kell bíznom, hogy én tovább élhessek. Miattam senki ne érezzen ilyet. Ha felhasználható lesz bármelyik szervem is, akkor örülök, ha élhet valakiben tovább az, ami nekem már nem segíthet.

2015. jún. 16. 11:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Egyrészt, neki nincs már rá szüksége, másrészt mi erről beszéltünk a családban, tudom, hogy mindenki így gondolkodik, mindenki donor akarna lenni, ha ne adj isten úgy hozná az élet. A szüleimre, tesómra is érvényes ez, valamint a férjemre is. Én is hasonlóan gondolkodom. Ha megmenthetek valakit pl. a vesémmel, minek vigyem magammal a sírba? Nekem már nem kell.

Kutatási célokra is simán engedélyt adnék, valahogyan fejlődi is kell.

2015. jún. 16. 12:01
 15/18 anonim ***** válasza:
48%

Egy másik, "konkrét" ember életének a megmentése érdekében igen, engedélyezném, hiszen ezzel akkor már sajnos nem "ártok" a családtagnak, míg másvalakinek az élete múlhat rajta.

Kutatási célra nem engedélyezném. Bár tudom, hogy áttételesen ezzel is talán életeket lehetne megmenteni, akár többet is, mint az első esetben, de amit a mi családunk az orvosoktól/nővérektől kapott idáig... (nem, nem arra gondolok, hogy nincs pénz, nincs szakember stb., csak egy kis precizitást, figyelmességet, némi jóérzést vártunk volna, de legtöbbször hiába)

2015. jún. 16. 14:06
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Mivel csak kiskorú esetén kell a családtag (szülő) engedélye a felajánláshoz, ezért engedélyezném. Nem hiszem, hogy gyerekeknél bárki el tudná dönteni, hogy ki kaphat és ki nem a szervekből.

A saját testemet inkább oktatási célra ajánlanám fel, de semmiképp nem írnék tiltó nyilatkozatot.

2015. jún. 16. 16:01
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha nem tudnám, hogy mereven ellene van (volt) ennek, akkor nehezen, de igen. Donációra biztosan, hiszen neki már "nincs szüksége rá", de valaki(k)nek az életét menthetné meg. A kutatási célban nem vagyok biztos...
2015. jún. 16. 20:39
 18/18 anonim ***** válasza:

Persze, vigyék csak. Az enyémet is vihetik, a májamat kivéve :D

A test csak egy darab hús, csont, és bőr. Aki elmegy innen, annak már nincs szüksége rá.

2015. jún. 17. 00:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!