Mit tennétek, tettetek volna, ha a feleségetek, illetve férjetek állandóan veszekedne és alázna titeket?
Kedves 10-es: ez a borzalmasan visszás "szájal" azonnal tisztázza a kérdés kamu-voltát. Jogos a feltételezés, hogy valamely "férfi-jogi aktivista" vette magának a fáradságot arra, hogy - egy fiktív férj esetét leírva - áldozatként állítsa be azokat a férfiakat, akik némasággal, oda nem figyeléssel reagálnak a feleségük minden közlési, beszélgetési kísérletére. A szóhasználat magáért beszél: az a nő, aki kénytelen többször elmondani valamit, hogy a férje egyáltalán meghallja, "szájal" (figyeljétek: úgy beszél róla, mintha neveletlen gyerek lenne!) - és amikor, már évek óta tartó lekezelés, figyelem-megvonás után - a feleség "kiborulással", kétségbeesett indulattal reagál, akkor "hisztis p..., akit pofon kéne verni".
Sajnos, nagyon elterjedt ez a fajta férfi-hozzáállás a párkapcsolathoz, amely szégyenletesen egyenlőtlen. A férfi érzelem- és empátiaszegény, kommunikációra nincs szüksége - és elvárja a nőtől, hogy szó nélkül éljen és dolgozzon mellette - főként érte. Ha szólni próbál, ha beszélni akar a közös dolgaikról, a másik tudomást sem vesz róla addig, amíg a feleség el nem veszti a hosszú türelmét és ki nem tör belőle az elkeseredés - amire aztán a primitívebb férfi azonnal üt.
Bár ne lenne egyetlen ilyen párkapcsolat(?!), de lépten-nyomon találkozunk vele. Szégyen.
A férj helyébe mondtam volna, hogy menjen amerre lát,ha engem nem tart férfinek!
Nem kevertem le volna pofont, bár megérdemelte volna,ha annak ellenére, hogy ilyeneknek tart, nem költözött még el.
Jó, lehet hogy én fogalmazok rosszul.
Az hogy mindent többször elmond azt nem úgy kell érteni, hogy megkéri egyszer és ha nem csinálja meg meg kéri többször.
Konkrétan azt akartam leírni, hogy szó szerint egymás után elmondja sokszor, hogy "te hülye vagy, azt nem oda kell tenni, engem ez idegesít, hogy ott van, nem látod, milyen hülye vagy, hogy lehetsz ilyen hülye, hogy tudsz ilyen sok hülyeséget megcsinálni, miért nem tudsz semmit megcsinálni normálisan, azt miért oda tetted, mit akarsz azzal, azt később csináld meg, mindég kapkodsz, hova mész, mit csinálsz, miért nem jössz hamarabb? Annak az embernek legalább van esze, mert ő gondolkodik, te meg egy balf. vagy, semmit nem tudsz jól csinálni... stb stb..."
De mint mondottam a férfi hibája, hiszen évek óta eltűri és ritkán szól vissza... Sajnálom hogy feltettem a kérdést.
Amúgy valaki írta, hogy oda áll mellé és mondja hogy hülye akármit is csinál. Szó szerint.
én elhiszem, hogy igaz a kérdés, mert kicsit olyan, mintha a szüleimről szólna. bár anyukám nem mindig ilyen, de naponta rájön valamilyen roham, amitől ilyen lesz, és szörnyű hallgatni, hogy beszél apukámmal (esetleg mással) de főleg apukámmal beszél ilyen hangnemben, megalázva őt.
holott apukám külsőre is meg műveltségben, karrierben is úgymond előrébb van, klasszisokkal följebb, de közben mégis őt osztják, mintha egy senki lenne.
arra nem sikerült rájönnöm, hogy miért vannak együtt. az biztos, hogy nem szerelemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!