Melyik számodra a legszebb név és melyik ami nagyon irritál? Miért?
Lányoknál szeretem a lágy hangzású, szép neveket: Noémi, Anna, Daniella, Emma.
Viszont nem tetszenek az olyanok, hogy: Kinga, Kincső, Judit, meg a mai divatnevek.
Fiúknál pedig tetszik a: Dániel, Norbert, Ádám, Zsolt, stb.
Nem tetszenek itt sem a divatnevek, plusz az ilyen István, Lajos, Józses féle nevek sem.
irritál: Lili, Zoé, Csilla, Luca, Lúcia, Dominik/a, Kincső, Csenge, Abigél, Mónika, Virág, Hanna, Zsuzsanna, Beáta, Gyöngyi, Fanni, Zsófia, Kristóf, Béla, Gyula, Gergő, Botond, Benjámin, Győző, Noel, Nimród, Lukács, Leó.
tetszik: Nóra, Norina, Huanita, Emília, Szabrina, Marina, Natasa, Dianna, Daniella, Márta, Aliz, Heléna, Dávid, Tamás, Dánielnek csak a becézése (Dani), Balázs, de egyik sem tetszik úgy igazán.
Egyébként a saját nevemet (Anna) is eléggé irritálónak tartom. Sőt, kimondottan utálom.
Nekem inkább a modernebb nevek jönnek be mint például a Léna,Szonja,Karola,Erik,Félix,Péter
Ami egyátalán nem tetszik az a Gertrúd,Jolán,Margit,Klaudia,Edit,Virág nem tudom hogy miért
utolsó vagyok kihagytam párat tetszik még a Lili,Emma,Hanna,Stefánia,
és nem tetszik a Gyöngyvér,Abigél,Anita,Kára,Béla,Lajos,Mónika
Kezdjük. Lányból kedvenc:
-Boglárka
-Lilla (ez kifejezetten egy nagyon kedves barátnőm miatt)
-Zita
-Ilona
-Róza
ami irritál:
-Klára (a hangzása miatt is, de az engem utáló, sunyi, alattomos nagyanyámat is így hívták)
-Adrienn (egy volt barátnőmet hívták így... amúgy sem top kedvenc a név, de azóta főleg utálom...)
-Ajándék, Napsugár, Üdvöske... összes ilyen "nyálas" név
-Kimberli, Dzsesszika, Elizabet, Doroti, Dzsennifer, Pamela és társai
fiúnév
kedvenc:
-György (vőlegényem miatt főleg, de amúgy is tetszik)
-Lőrinc
-Tibor
-Attila
-Miklós
ami irritál:
-Dzsásztin, Rikárdó, Raul, Kevin és társai
-Tasziló, Arisztid a viccek miatt
-Turul (egyik előző kérdésben olvastam, hogy már lehet anyakönyvezni...)
-Arzén
-Ödön, Béla (nem tehetek róla, nekem nagyon idiótán hangzanak)
-Dominik, Martin, Noel (ezek a tipikus tucat plázacicás nevek "a magyar nevek uncsik, de ezeken talán nem röhögnek annyit a suliban majd"...)
Na ez a kérdés. De csoporttársam mesélte, hogy anyja óvónő, és van a csoportjában a kis Arzén. Oké, ez nem újkeletű név, franciában is létezik az Arséne megfelelője, de na, attól, hogy nem modern név, attól még megvannak a konnotációi.
Ja a másik ilyen meg az Ariel. Oké, hogy előbb létezett férfinévként, mint ahogy a Disney mese kijött, de sztem manapság az összes Ariel nevű fiút kishableányozzák, ha nem mosóporozzák...
Jézus, ez a Rákos is elég kemény.
Ami mondjuk nem gáz név, de hasonló kategória volt: távoli ismerős nevezte el úgy Barnának a gyereket, hogy elég barna bőrű volt a család (nem cigányok)... azért nem ártott volna gondolkodni előtte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!