Az ötéves gyermekemet tartósan beteggé nyilvánitotta a szakorvosa mi a teendő most hová menjek leadni a papirokat mit hol kell megigényelni? és miket?
Attól függ milyen papírokat adott.
Ha ilyen kékszínű formanyomtatványt, az a jó.
El kell emnned a Magyar Államkincstárba, ahova tartoztok, a te igazolványaiddal a gyerek lakcimkártyájával és a tb kártyájával. Kérsz sorszámot az emelt családipótlékhoz, és a gyeshez. Az emelt családi pótlékhoz jár egy kis kártya, amivela helyi közlekedésben ingyen utazhatsz, ha veled van a gyerek, illetve 90%-os kedvezménnyel, ha messzebbre mentek. Aztán ezzel a beadott papírral elmész a helyi önkormányzatba és kér közgyógyellátási segyélyt, azt hiszem eza neve, amivel a gyógyszer ingyenes, vagy olcsóbb, ha szüksége van rá. Ennyi. Nekem 6 hónappal ezelőtt kellett ezt végigjárnom. Én a hónap közepén adtam be és a következő családival jött az emelés éa a fél hónapra is a kiegészítés, szóval elég hamar intéződött.
Megkérdezhetem mi a baja a kicsinek?
Sok sikert az utánnajárással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!