Másnak is nehéz néha a megélhetés?
Akik a kocsisokat megszóljátok, részben van csak igazatok. Mi még akkor vettük az autónak - hitelre - amikor ezt simán megengedhettük magunknak, és a válság még a közelben sem volt. Eleve én mindig autóellenes voltam, azt mondtam, ez egy luxus, és aki megengedi magának, az ne panaszkodjon. Ott változtam meg egyik pillanatról a másikra, amikor elakartunk menni egy napos programra 3-an vonattal kb. 120 km-re, és a vasúti pénztárnál valami bődületes összeget kértek tőlem, stornóztam a jegyeket, béreltünk autót egy napra, és fele annyiból megjártuk. Na, ezután vettünk autót. Most a férjemnek olyan munkahelye van, hogy busz oda nem jár, csak autóval tud menni, egy pici részét térítik (havi 3.600,- Ft-ot). De egyébként ismerősömnek volt már olyan munkahelye hogy a bérletet sem térítették, hiába mondja a törvény, nekünk a megyeszékhelyre (ahol a legnagyobb esély van munkát találni)a bérlet 20.000,- Ft, ennél az autó kevesebbe kerül.
De ha akarnánk se tudnánk már eladni, mert a árfolyamkülönbözet miatt már több a hitel mint az autó valós értéke. Mindezt csak azért írtam le, mert biztos vagyok benne, ebben a gazdasági helyzetben sokan szabadulnának az autóiktól, de már nincs rá lehetőségük.
Nekünk nincs autónk és utálom a BKV-t,
lehet nemsoká elkezdek majd bringával járni.
Egyébként mi sem élünk jól, de minden megvan ami kell.
Nincs miért panaszkodjak. Nem vagyok nagy igényű, nem is eszem sokat, de legalább így nem kell fogyóznom sem :)
A kaja mellett azért tudok venni még magamnak ezt azt, ami kell. Autót nem, mert jogsim sincs, meg arra túl sokat kéne gyűjteni. Hitelt meg biztos, hogy nem vennék fel.
(előző)
Ja, nem azért mondtam, hogy vitázzunk.
Persze, van akinek kell autó. Ha vidéki lennék biztos nekem is lenne, mert ott nagyobbak a távolságok, de én a belváros közepén lakom, ide minden közel van, és a munkahelyem sincs túl messze.
Kocsival 10 perc, bringával 25 perc, BKV-val meg 45 perc
Jobb lenne a kocsi, de minek költsek rá, ha nem muszáj.
Jó lenne egy kis motor is, csak azt meg félek hamar ellopnák, mert külön garázsom sincs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!