Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is nehéz néha a megélhe...

Másnak is nehéz néha a megélhetés?

Figyelt kérdés
55 ezer gyedet kapok+ családi,párom 110 körül keres,de mire kifizetünk mindent(lakáshitel,rezsi) és tankolunk a kocsiba,nem sok marad és azt a kicsit nagyon nehéz beosztani,hogy legyen minden napra enni való.Szülői segítség nincs,autót nem akarjuk eladni,mert gyerek mellett jó ha van,meg a bevásárlásnál is.Nem cigizünk,nem iszunk,lemondani már nem tudunk igazából semmiről.De ez már borzalom,ilyen magas rezsi és kaja árak mellett kevés ez a fizi.
2010. febr. 25. 12:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
84%
12:56-os vagyok. A felesleges lom alatt értek bármit, amire már nincs szükséged. Érdemes megnézni a Vatera oldalát, hogy miket meg nem vesznek az emberek. Én is egy csomó mindenről nem is gondoltam, hogy valakinek szüksége lehet rá, aztán meg még pénz is lett belőle:)
2010. febr. 25. 16:37
 22/29 anonim ***** válasza:
57%

Akik a kocsisokat megszóljátok, részben van csak igazatok. Mi még akkor vettük az autónak - hitelre - amikor ezt simán megengedhettük magunknak, és a válság még a közelben sem volt. Eleve én mindig autóellenes voltam, azt mondtam, ez egy luxus, és aki megengedi magának, az ne panaszkodjon. Ott változtam meg egyik pillanatról a másikra, amikor elakartunk menni egy napos programra 3-an vonattal kb. 120 km-re, és a vasúti pénztárnál valami bődületes összeget kértek tőlem, stornóztam a jegyeket, béreltünk autót egy napra, és fele annyiból megjártuk. Na, ezután vettünk autót. Most a férjemnek olyan munkahelye van, hogy busz oda nem jár, csak autóval tud menni, egy pici részét térítik (havi 3.600,- Ft-ot). De egyébként ismerősömnek volt már olyan munkahelye hogy a bérletet sem térítették, hiába mondja a törvény, nekünk a megyeszékhelyre (ahol a legnagyobb esély van munkát találni)a bérlet 20.000,- Ft, ennél az autó kevesebbe kerül.

De ha akarnánk se tudnánk már eladni, mert a árfolyamkülönbözet miatt már több a hitel mint az autó valós értéke. Mindezt csak azért írtam le, mert biztos vagyok benne, ebben a gazdasági helyzetben sokan szabadulnának az autóiktól, de már nincs rá lehetőségük.

2010. febr. 25. 17:02
 23/29 anonim ***** válasza:
Apám sose vette hitelre az autóját, mindig használtat vett, amit azonnal ki tudott fizetni, a mostanit is, ami ha jól tudom, 7-800.000Ft volt, ennek egy része a régi kocsi eladási ára, a többi több éves gyűjtögetés vagy éppen pluszmunka. Ritkán használjuk az autót, tényleg csak akkor, amikor muszáj, egyébként BKV-val közlekedünk (se a szüleimnek se nekem nem téríti a munkahely, ennek az ára is pluszmunkákból van). Szóval ha másképp megoldható a közlekedés, az autóról le lehet mondani. Én csak lakást fogok hitelre venni, mert nekem nem ad a munkahely céges lakást, mert az én munkahelyemnek - nemzetközi cég - ilyen nincs, és a szüleim is csak annyival tudnak hozzájárulni, ami épp elég, hogy vehessek fel hitelt, és mivel egy nagy kényelmes lakásra ez nem elég, egy éppen lakható tehermentes kis lyukat keresek, amire 25-30 évre felvéve a hitelt elenyészőnek tűnik a törlesztés, de legalább megélek majd, viszont ilyen lakható tehermentes lyukak elenyészők, nem tudom, mikorra sikerül.
2010. febr. 25. 20:49
 24/29 anonim ***** válasza:
azért BKV-val lényegesen zökkenőmentesebb a közlekedés mint vidéken ahol 2-3 óránként jön egy busz és el sem visz mindenhová.
2010. febr. 25. 22:03
 25/29 anonim ***** válasza:
22:03 - Viszont akkor se kell vadonatúj autó minden háztartásba hitelre, tudod, addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér, egy használt autó is lehet kiváló, mi eddig csak az első kocsinkkal fürödtünk be, amikor apám még tapasztalatlan volt ezen a téren, de aztán megtanulta, mire figyeljen, és azóta valahogy a 10-20 éves használt autók közül is ki tudja választani azt, amelyik korához képest megkímélt és jó. Amúgy meg ha nem olvastad volna végig figyelmesen, azt is írtam, hogy AKI MEGTEHETI, hogy a kocsit mással kiváltsa (ilyen a BKV), az tud az autón spórolni. Pesten például BKV-val 1 órán belül bárhol ott lehet lenni, és ha valaki sokat közlekedik, a bérlet ára megtérül, az autó viszont ráfizetés. Persze van, aki utál BKV-n közlekedni, van ilyen kollégám, az fizessen autóra, csak akkor ne pattogjon. Nekem nincs jogsim, 25 éves vagyok, kb. 14 éves korom óta intenzív tömegközlekedő vagyok (az általános iskola szemben volt, oda csak át kellett sétálni, szóval ezért nem korábban), ismerem, mint a tenyeremet, és én Pesten nem is kocsikáznék minden nap.
2010. febr. 25. 22:12
 26/29 anonim ***** válasza:
19%
Drágáim, a 41 %-ra lepontozott vagyok, bár nem értem miért?? Egyébként használt autót vettünk hitelre, ha ez megnyugtat benneteket, és nem felelőtlenül költekeztünk túl, most is fenn tudjuk tartani, csak most már sokkal nehezebb, de nincs más választásunk. És nem azért elsősorban mert nem lehetne eladni az árfolyamkül. miatt (bár azért is), hanem mert különben a férjemnek fel kellene adnia a jelenlegi munkahelyét. Mi volt problémás ebben a válaszban? Ez egy valós élethelyzet, nem panaszkodtam, csak a kérdésre válaszoltam, ami az volt: "Másnak és nehéz néha a megélhetés?" Igaz a magyarokra ez a végtelen irigység, nem tudom miért van erre szükség, bocsánat hogy nem az éhhalál küszöbén vagyunk, de ha bármelyikőtök abban lenne, én nem örülnék neki, hogy van legalább valaki aki még nálam is nyomorultabbul él... de úgy látom itt szúrja emberek szemét, hogy van aki autóval merészel járni.
2010. febr. 25. 22:40
 27/29 anonim ***** válasza:

Nekünk nincs autónk és utálom a BKV-t,

lehet nemsoká elkezdek majd bringával járni.

Egyébként mi sem élünk jól, de minden megvan ami kell.

Nincs miért panaszkodjak. Nem vagyok nagy igényű, nem is eszem sokat, de legalább így nem kell fogyóznom sem :)

A kaja mellett azért tudok venni még magamnak ezt azt, ami kell. Autót nem, mert jogsim sincs, meg arra túl sokat kéne gyűjteni. Hitelt meg biztos, hogy nem vennék fel.

2010. febr. 26. 04:45
 28/29 A kérdező kommentje:
Félre értés ne essék,nincs hitel az autónkon.Le lehet róla mondani,de akkor már minek is dolgozik valaki ha már ezt sem teheti meg néha.Nem járunk mindenhova avval,vidékiek vagyunk és nem a város központban élünk,tehát ha dolgom van a városban akkor mégis csak elő kell venni az autót rossz idő esetén és nagy hidegben,mert mégsem tehetem ki a gyereket a rossz időnek kerékpáron,de ha jó idő van avval járunk,de ha viszont rokonokhoz kell menni messzebbre olcsóbb mint a bkv,ennyit az autóról.ja és a mai világban nem számít luxusnak,alapvető dolog,de ebből nem szeretnék vitát nyitni.
2010. febr. 26. 07:18
 29/29 anonim ***** válasza:

(előző)

Ja, nem azért mondtam, hogy vitázzunk.

Persze, van akinek kell autó. Ha vidéki lennék biztos nekem is lenne, mert ott nagyobbak a távolságok, de én a belváros közepén lakom, ide minden közel van, és a munkahelyem sincs túl messze.

Kocsival 10 perc, bringával 25 perc, BKV-val meg 45 perc

Jobb lenne a kocsi, de minek költsek rá, ha nem muszáj.

Jó lenne egy kis motor is, csak azt meg félek hamar ellopnák, mert külön garázsom sincs :)

2010. febr. 26. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!