Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Másnak is nehéz néha a megélhe...

Másnak is nehéz néha a megélhetés?

Figyelt kérdés
55 ezer gyedet kapok+ családi,párom 110 körül keres,de mire kifizetünk mindent(lakáshitel,rezsi) és tankolunk a kocsiba,nem sok marad és azt a kicsit nagyon nehéz beosztani,hogy legyen minden napra enni való.Szülői segítség nincs,autót nem akarjuk eladni,mert gyerek mellett jó ha van,meg a bevásárlásnál is.Nem cigizünk,nem iszunk,lemondani már nem tudunk igazából semmiről.De ez már borzalom,ilyen magas rezsi és kaja árak mellett kevés ez a fizi.
2010. febr. 25. 12:14
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
77%
akkor én már nem panaszkodok, látom mindenki jól kipanaszkodta magát :)
2010. febr. 25. 13:06
 12/29 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!A felesleges lomok alatt mit értesz konkrétan?
2010. febr. 25. 13:06
 13/29 A kérdező kommentje:
Az is jó ha az ember kipanaszkodhatja magát.Az a bosszantó hogy nagyon sokan az önhibájukon kívül vannak ilyen helyzetben.
2010. febr. 25. 13:08
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a 6 órás részmunkaidős, és tudod, azon vagyok, hogy legyen mellé egy másik munkám is, hétvégén is dolgoznék, de egyszerűen nincs, pedig bármi jó lenne, tényleg, a TESCO is, csak legális legyen. Tudod, kikbe botlok mégis minden második hirdetésben sokszor véletlenül? A Zepterbe, akik nem jelentenek be, és csak jutalékkal dolgoztatnak, és persze a munkát nem úgy hirdetik, ami a valódi munka, és már sok más cégnév alatt is futnak. Én, lelkes dolgozni akaró beadom az önéletrajzomat, és mikor végre felhívnak, örülök, hogy végre valami, aztán "állástájékoztató", meg az ismert címek valamelyike... És akkor mégse, mert ez nem tiszta.
2010. febr. 25. 13:12
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem egyedüli helyzetben vagyunk. Nagyon sokan élnek még ennél rosszabb körülmények között. Tévedés, mi is nehezen élünk meg, de ameddig van munkánk, ki tudjuk fizetni a lakáshitelt, a rezsit és még enni is tudunk addig úgy gondolom még nincsen olyan nagy baj, még ha szegényen is de meg tudunk élni.

Igaz, persze mindenki a saját bajával van, elfoglalva. nagyon nehéz, a kaján már nem lehet spórolni az olcsóbbat veszem mindig, ásványvizet és csapvizet, teát iszunk. Még min? Drága minden, csak a fizetés nem lesz soha több...

2010. febr. 25. 13:14
 16/29 A kérdező kommentje:
Így igaz,a fizink hosszú évek óta ugyanannyi,a kiadás meg kaja drágul,ezért csak romlik a megélhetés,ja és a benzinről nem is beszélve.
2010. febr. 25. 13:29
 17/29 anonim ***** válasza:
68%
Figyelj, a benzin nem létfontosság. Sok helyre is lehet menni gyalog, néha kellemes a séta. ennek az örömeit is fel lehet fedezni. Rengeteg ember megy több helyre gyalog, pl nem egy nagybevásárlásra gondoltam. De azért amig van pénz a kocsit tankolni, addig nem kell sokat panaszkodni. Valakinek még enni sincsen
2010. febr. 25. 13:53
 18/29 anonim ***** válasza:
65%
Mi is kb ennyiből élünk 3-an (2 felnőtt + 1 gyerek), viszont albiban lakunk és nincs gépkocsink. Így szerencsére mégis "jól" élünk.
2010. febr. 25. 13:56
 19/29 anonim ***** válasza:
84%

Rengeteg ember áll ott, hogy családot, lakást akar, de nincs meg rá a kellő háttér.

Ahol nincs szülői segítség, ott nem egyszerű elindulni. Nekem ebben szerencsém van/volt.

2010. febr. 25. 15:28
 20/29 anonim ***** válasza:
77%
Mi 71 + 81ezerből élünk, autó nincs, hiszen ott a busz, amit pedig térít a munkáltató, lakáshitelt pedig nem veszünk fel, hiszen kaptunk szolgálati lakást, így félre is tudunk rakni, ha bele akarunk vágni a saját házasdiba. Jól megvagyunk, ehhez persze kell az, hogy minimálisak az igényeink, gyakorlatilag bárhol jó nekünk, ha egymással lehetünk. Ismerőseink kétszer ennyiből is alig jönnek ki, mert mindig utazgatnak, és persze ott vannak a hitelek, persze hogy hónapról hónapra élnek.
2010. febr. 25. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!