Nem tudom mit tegyek az öngyilkossággal fenyegető anyósommal, kihez forduljak?
Nem olvastam végig a kommenteket. Engem anyum exe zsarolt így. A tobbedik alkalommal kihivtam rá a rendőrséget. Tudod miért? Mert ha nem nyujtasz segítséget ilyen esetben, akkor állampolgári kötelességed ellen mulasztasz ami büntethető.
A logika a következő: én nem vagyok orvos, hogy megiteljem, megteszi-e. Több száz kilométerre voltam én is, dolgoztam volna, nem volt lehetőségem (utobb úgy tűnt a zsarolasaval) foglalkozni. Nem tudtam vele értelmesen megbeszélni így elkértem anyumtol a lakcímet és a rendőrség szó nélkül átvette az ügyet. Ilyen ügyekben is illetékesek. Te nem vagy köteles, de ... Segítség elmulasztása büntethető
12: De ez miért zsarolás? Zsarolás az, hogy "ha nem teszed azt, hogy ... , akkor én... "és itt valami SZÁMODRA káros követezményt jelöl meg.
Itt semmilyen feltétel nincs/nem volt megfogalmazva, és semmi Számodra káros következmény sem. Akkor hol a zsarolás?
A kérdezőt sem értem, hogy hol a fenyegetés. Saját magát akkor öli meg mindenki, amikor akarja, ez a kérdezőnek miért fenyegetés, ha az anyósa megöli magát?
Ott zsarolás, hogy a megölöm magam hisztivel akar figyelmet kicsikarni magának.
És ott fenyegetés, hogy ha esetleg megteszi, akkor mégis, a fia és a családja hogy élnek majd egyutt ezzel a tudattal?
"Ha szuicid kijelentéseket tesz, és ezt a család a megfelelő helyen jelzi, elviszi a mentő a pszichiátriára, ha nem akar menni, a rendőr bácsik is besegítenek az elvitelébe."
Ezt mentősnéniként mondom, hogy nem egészen így van, mert ha a helyszínen a beteg élénk, nyilvánvalóan nem közveszélyes, beszámítható, nincs életveszélyben, stb. akkor nem vihetjük akarata ellenére sehova. Arról nem beszélve, hogy foglalják a mentőautót, mikor máshol valódi szükség lenne rá. No comment.
Anyucinak elfoglaltságokat kell adni. Süssön, főzzön, kössön, rendelni tőle tortát, találni neki napköziotthont, kártyapartnereket, nyugdíjas kirándulást, stb. Elvinni és emberek közé rakni.
"Ezt mentősnéniként mondom, hogy nem egészen így van, mert ha a helyszínen a beteg élénk, nyilvánvalóan nem közveszélyes, beszámítható, nincs életveszélyben, stb. akkor nem vihetjük akarata ellenére sehova. Arról nem beszélve, hogy foglalják a mentőautót, mikor máshol valódi szükség lenne rá. No comment."
Én is úgy értettem, ha VALÓBAN öngyilkossági szándékai vannak. Nyilván rosszindulatból így bárki ráhívhatná a másikra a mentőt/rendőrt.
Én is ebben dolgozom egyébként, csak én a másik említett szervnél vagyok.
Velem is próbált hasonló játékot űzni az anyósom.
Első alkalommal még finoman próbáltam leszerelni, hogy az én családomban ez tabutéma, és én nagyon nem szívesen beszélgetek ilyenről.
Aztán amikor következő alkalommal is szóba hozta, nagyon határozottan megkérdeztem, hogy valóban szándéka-e, hogy nekem is elrontsa a hangulatomat? Nemleges válaszára megkértem, hogyha rossz hangulata van, ne engem hívjon 100 km-re, hanem az orvosát, vagy a pszichológusát. Engem csak akkor hívjon, ha pozitív dolgokat akar közölni, szép répát vett a piacon, kinyíltak és gyönyörűek a rózsák a kertjében stb. Engem negatív dolgokkal ne maceráljon. Azért, mert neki rossz hangulata van, ne legyen már olyan önző, hogy az ő rossz hangulata miatt az egész családnak rossz hangulatban kell lennie...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!