Mi a helyes lépés ebben az esetben?
A probléma(lehet, csak én fújom fel), az lenne, hogy tegnapelőtt találtam a párom táskájában egy fél üveg vodkát. Amugy is elég rossz napom volt, de ez totál lesokkolt. Azt tudom (és látom), hogy napi szinten megiszik pár üveg (max. 3) sört, de semmi többet és általában a sört is narancslével vegyíti napközben, csak este issza tisztán. Ez csak akkor fordul elő, ha nem dolgozik és itthon van.
Csúnya dolog, de belenéztem a levelezésébe, ahol volt egy ilyen üzenet a testvérétől :"remélem a piától is sikerül elszakadnod"(vagy valami ilyesmi, de a lényeg ez). Kérdőre vontam, de még engem nézett hülyének. És nem normális üvegbe volt a pia, hanem energiaitalosba. Múlt héten már bejöttem egyszer úgy a szobába, hogy láttam abból inni, de nem kértem belőle (nem kínált), hanem mentem a dolgomra. Most nagyon félek, hogy ez alkoholizmus. 21 vagyok, ő 37. Nem vagyunk házasok, csak együtt élünk, de ha én kidobnám, nem tudna hova menni. Tudok rajta valahogy segíteni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Sajnos mindenki írásából kiderül, hogy nem én látom rosszul a dolgot. Régebben mikor elkezdtem gyanakodni, próbáltam beszélni vele, hogy pl: neked sosem volt semmi káros szenvedélyed? Vagy ha egy filmet láttunk az alkoholistákról megkérdeztem, hogy ő képes lenne e tönkre tenni így az életét. Minden alkalommal biztosított, hogy persze, ő nem tenne ilyet. De tesz. Karácsonyra nem kaptam ajándékot "mert rossz az anyagi helyzetem". A szüli-névnapomra se semmit (januárban van). Na akkor kibuktam, hogy ha nem venne minden nap magának sört, akkor spórolhatott volna és vehetett volna egy kis vacakot. Nem az értéke a lényeg, hanem a szándék. Végül kaptam egy ezüst gyűrűt a múlt héten (de abba én is belefizettem) kárpótlásul. Teljesen kikészültem, próbálok rá mosolyogni, meg kedvesen beszélni, de egyszerűen nem megy. Nem mondom, hogy társaságban nem iszok meg egy pohár bort, de ennyit semmiképpen. Mivel sosem láttam a családomban alkoholistát (a szüleim max boroskólát isznak) teljesen újan érintett a dolog.
Volt egy eset májusban, amikor egy kerti partyn voltunk, hogy rászóltam hogy mostmár elég kéne lennie a whiskynek. Rámszólt, hogy semmi közöm hozzá, a baráti is mind isznak. Tény, hogy mind ittak, volt köztük pár aki ki is feküdt. Ez teljesen felőröl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!