Mi a helyes lépés ebben az esetben?
A probléma(lehet, csak én fújom fel), az lenne, hogy tegnapelőtt találtam a párom táskájában egy fél üveg vodkát. Amugy is elég rossz napom volt, de ez totál lesokkolt. Azt tudom (és látom), hogy napi szinten megiszik pár üveg (max. 3) sört, de semmi többet és általában a sört is narancslével vegyíti napközben, csak este issza tisztán. Ez csak akkor fordul elő, ha nem dolgozik és itthon van.
Csúnya dolog, de belenéztem a levelezésébe, ahol volt egy ilyen üzenet a testvérétől :"remélem a piától is sikerül elszakadnod"(vagy valami ilyesmi, de a lényeg ez). Kérdőre vontam, de még engem nézett hülyének. És nem normális üvegbe volt a pia, hanem energiaitalosba. Múlt héten már bejöttem egyszer úgy a szobába, hogy láttam abból inni, de nem kértem belőle (nem kínált), hanem mentem a dolgomra. Most nagyon félek, hogy ez alkoholizmus. 21 vagyok, ő 37. Nem vagyunk házasok, csak együtt élünk, de ha én kidobnám, nem tudna hova menni. Tudok rajta valahogy segíteni?
A válaszokat előre is köszönöm!
Hát ez így nagyon durva. Pedig máshogyan ezt nem lehet megoldani, mindenképpen beszélned kell vele. Ezt lehet, hogy ő normálisnak tartja, de biztosan nem az, hogy valaki 37 évesen a táskában rövid ittalal sétálgat. De ezek szerint a viselkedsén nem látszik, hogy iszik? Én sem és a párom sem antialkoholista. Azért ez a 3 üveg sör narancslével vagy tisztán tök mindeegy sok. Ha buli van, az más, de hogy simán hétköznap ennek így nem látom értelmét. És a legrosszabb, ahogy a soraidból kiveszem, hogy teljesen titkolózik is. Kész tények elé kell állítani, hogy tudod. Mert ezek szerint ha kérdezel az semmire sem vezet. Nem kell agresszíven, határozottan, hogy tudja szereted és mellette vagy. De ha nem, és eleged van a dologból,azért ne maradj vele, mert "együtt élünk, de ha én kidobnám, nem tudna hova menni".
Nekem a férjem ha nincs semmi akkor nem iszik. Itthon magától soha. Ő azt vallja, 2-3 üveg sört felesleges meginni.
Ez durva :szerintem szakíts vele mert nem öszinte.
Ha zugivó akkor csak álmodhatsz arról,hogy abba hagyja.
Biztos lesz,hova költözzön,van testvére,családja,munkája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!