Miért van ennyi egyedülálló szülő?
Megdöbbentő, hogy az ismerősöm 10 éves fiának minden osztályrása egyedülálló szülők gyermeke. (Tehát elváltak, vagy szakítottak, a gyermek 10 éve előtt.)
Nagyon félek emiatt a gyermek vállalástól:(
Ti hogy látjátok ezt? Szerinetek mi a probléma oka? Mi változott az elmúlt 15-20 évben? Vagy csak már el mernek válni a szülők?
Kérlek írjátok meg mit gondoltok, én nem pontozok le senkit, remélem más sem. Köszönöm!
Még egy gondolat, a statisztikák szerint 10 házasságból 6 válással végződik itthon. Vajon úgy állunk neki, hogy ha nem megy, majd elválok, vagy az elején tényleg hisszük, hogy ő az igazi?
"Szerintem 40-50 évvel ezelőtt is volt legalább annyi rossz házasság, mint most, csak az akkori szemlélet még nem fogadta el ennyire a válás intézményét, lenézték az elvált nőket, férfiakat"
Talán inkább 240-250 évvel ezelőttre gondoltál...:)
A szüleim 40 éve váltak el, és az óvodában, iskolában a kortársaim szüleinek 70-75%-a elvált volt, és egyedül nevelte őket valaki.
Az a probléma, hogy nulla önismerettel rendelkező emberek nulla ismerettel a másik emberről belemennek egy kapcsolatba, aztán csinálnak egy gyereket, mert az jó meg kell, utána meg kilépnek, mert fárasztó, meg eleve nem is szerették a másikat. Vagy kizárólag a szerelemre próbálnak alapozni.
10 kapcsolatból is válással végződik hat, csak arról nincs statisztika, mert az élettársasság nehezebben mérhető.
Kilépni könnyű, mert e tekintetben széles körben nincsenek társadalmi normák.
Nem a gyermekvállalás miatt válnak el, az csak katalizátor. Ha ismered magad, tudod, mit vársz el egy kapcsolattól, s ugyanilyen társat keresel, akinek megfelelő önismerete van, s azt várja el egy kapcsolattól, amit te tudsz nyújtani, s a főbb pontokon egyezik az életszemléletetek, ráadásul még ez megfelelő kommunikációval is társul, akkor jól fog működni és hosszan a házasság, s a gyermek sem teszi tönkre.
Ha csak úgy vagytok, mert szeretem, meg kompromisszum, meg jó ember, de..., meg nem tudom, mit gondol/hogy mondjam meg neki, akkor veszett fejsze nyele.
Egyedülálló nő, gyerekkel inkább, egy férfi bármikor talál magának bármilyen színűt, amilyet akar.
Mert egy férfi nehezen fogadja el a nő gyerekét, egy nőnek mindig a gyereke lesz a legfontosabb, talán ez a legfőbb ok.
Utána, mert valószínű már egy idősebb nőről van szó, klimaxos hisztérika, jó nagy szájberendezéssel, felszedett +20 kilóval, jókora férfigyűlölettel, stbstb.
Ilyen nők valóban nem kellenek senkinek.
A válások nagy részét a nő kezdeményezik,és szerintem azért,mert a férfiak nagy része elkényelmesedik.Meg van az asszony,dolgoznak,a többi meg a nőre van hagyva.:szüljön,nevelje,rendezze a gyerekeket,vezesse a háztartást,főzzön,és menjen el még dolgozni is.
A nők meg beleunnak a cselédsorba,pláne mikor kiderül,hogy apuka nem csak vígan bulizik a haverjaival,hanem még félre is kufircol.
24: Sok oka lehet.
Talán a Ti térségetekben vagy családotokban nem szokás a válás, vagy ő is vált volna, de nem mert, és irigységből beszél így azokról, akik be merték vállalni azokat a nehézségeket, amiket ő nem.
Milyen volt a házassága?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!