Fiatal párok, akik együtt laknak, kaptok még ilyenkor májusfát/kosarat?
Szokás egyáltalán még?
Én úgy látom szokás, csak kevesen adják a valódi jelentés miatt. Inkább csak "nagyzolásból" teszik.
No de akik együtt laknak (pár hónapja vagy éve) azoknál szokás még?Van aki nem kapott?
Tudom a fa volt szokás reggelre amig külön laktak.
Illetve a kosár egy "elkényelmesedett" verzió.
De mi a helyzet ha együtt laknak és nem házasok?
Főleg ha pár hónapja laknak csak együtt és nagyon fiatalok.
Elég sok fát látni az utcán és a kosár is gyakori :)
Kíváncsi vagyok a fiúk tisztában vannak-e a jelentésével igazán :)
Régen mikor egyetlen ember volt a párjuk, oké volt. De manapság úgy váltogatják a párjukat... :)
De fura.. :) felénk jellemző.
Olvassatok utána. Röviden az udvarlás egy jelképe. Bővebben neten... :) a tavasz, újjászületés. A választott lánynak állítják a fiúk...
Hallottam róla, de nem tudom, mi ez.
De van egy olyan érzésem, ma este mutogatni fognak a híradóban ilyen extrém népviseletes embereket, akik elmondják, mi ez, én meg csak nézek majd, mint Húsvétkor, hogy komolyan vannak még ilyenek?
Néhány van a faluban.
Most tudom hogy azok a lányok szoktak kapni májusfát akiknek udvarlójuk van, de kapott már májusfát két hetes kapcsolatban lévő lány is. A barátnőm egy titkos hódolójától kapott egyszer május fát.
Ha jól tudom régen azok a lányok kaptak májusfát akiknek vőlegénye volt, vagy a fiú így fejezte ki hogy majd idővel a lányt akarja feleségül venni.
Én sosem kaptam fát, de a szülővárosomban nem is nagyon tartják ezt a hagyományt.
Én nem is ismertem ezt a szokást. Láttam már májusfát, de sosem érdekelt annyira a dolog, hogy utánaolvassak, miért van ez.
Mondjuk én világ életemben Budapest szívében laktam, gondolom, ez inkább vidéken szokás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!