Voltatok/vagytok-e úgy, hogy az édesanyátok a testvéreteket jobban szereti és ez nektek fáj (t)?
Igen, igen :'(
Hárman vagyunk testvérek, és én vagyok a legkisebb. Anyu a középső lányát mindig is jobban szerette.
Ő volt mindig a "bezzeg" gyerek.
Ő mindig is többmindent megengedhetett magának, mint én és a legidősebb nővérem.
Például: Még ma is kérdezés nélkül turkál a szekrényemben, és szó nélkül elviszi ami tetszik neki. Pedig ő már nem is lakik nálunk.
Ugyanez van a fényképezőgépemmel is!
Emlékszek hogy a ballagó kosztümömet is szó nélkül elvitte, és mikor mentem volna vizsgázni, meglepődve vettem észre hogy nincs miben elmennem(!)
Anya meg csak csititott mikor vörös fejjel kiabáltam dühömben, hogy majd ő vesz nekem másikat, és azóta sem vett, pedig a kosztümömet már rég sz*rrá használta.
Bezzeg mikor randizni mentem, és kölcsön vettem az egyik felsőjét, anya porig alázott, hogy én ezt hogy merem megtenni, meghogy mit képzelek én, mert ez nem egy kinai felső(!)
Sorolhatnám naphosszat! :'(
Igen, nálunk én vok a fekete bárány :( Mindig mindenért én vok a hibás mindent én csinálok rosszul. De nagyon jóban vok a tesóimmal nem hagyom h anyám hülyeségei miatt megutáljuk egymást :P
16/F
Ez a másik irányban is működik, már ha jóérzésű emberrel esik meg. Nálunk én vagyok a "bezzeg", hat évvel idősebb bátyám van, neki nem jön be annyira az élet, nehezen és sok halasztással diplomázott, nincs párkapcsolata, elég gány a munkahelye. Én úgy gondolom, a körülmények áldozata, de a szüleim kiélezetten szembeállítanak minket, hogy lám, nekem egyből és egy huzamra meglett két diploma, most doktorira járok, és szerintük úgy általában talpraesettebb vagyok.
Én nem gondolom, és amúgy is: borzasztó azt hallgatni, ahogy a testvéremről beszélnek. Ő a testvérem, és nem szeretnék jobb lenni nála, pláne nem ezt hallgatni naphosszatt, mert nekem is roszul esik. Szóltam is emiatt a szüleimnek, kivcsit visszavettek belőle, de attól, hogy nem hangoztatják, még így gondolják. Az egész amúgy azért van, mert mást vártak a tesómtól, nagyobb sikereket, önállóságot, persze szeretik, de van bennük egy kis csalódottságérzés.
Naszóval csak azt akartam mondani, hogy azért normál esetben ez a "bezzeg" testvérnek is rossz, és rá is lehet káros hatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!